<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Délelőtt újra meglódult a forint: 307 forint alá került az euró jegyzése. Délután újabb morzsákat kapunk arról, mit gondol a jegybank a magyar alapkamatról - vagyis arról, mit gondolt akkor, amikor még nem tépték meg a forintot.

10:45

A tegnapi, közel 2%-os erősödés ma újabb erősödési hullámmal folytatódott: 307 alá süllyedt a kurzus. Mindenképpen támogatólag hatott, hogy sikerült a 308-as szint közelében zárni a tegnapi napot. Megnyugodtak a kedélyek az elmúlt napok csapkodása után, és egyre közelebb vagyunk a múlt heti szintekhez. A javuló hangulat alapot adhat egy további erősödésnek, ebbe hazai vonatkozásban a legutóbbi MNB kamatdöntő ülés jegyzőkönyve szólhat bele - írja friss elemzésében a Commerzbank szakértője.

Friss árfolyamok >>

Bámli Károly szerint egy továbbra is nagyon „galamb” hangvételű, és további kamatvágásokat emlegető tartalom ismét ráirányíthatja a figyelmet a sokak szerint már így is az egyensúlyi szint alatt lévő kamatszintre. Ennek hatására ismét a 310-es szint fölött találhatjuk magunkat, még úgyis, hogy a jegyzőkönyv még a múlt szerdán kezdődött gyengülés előtt íródott. Az alacsony kamatszintre és a további vágások alapjaként a tartósan alacsony fogyasztói árindex az indok, ami főleg az egyszeri hatások miatt állt csökkenő pályára, és amivel a maginfláció továbbra sem tart lépést.

09:20

Kedden sokat erősödött a forint, ahogy enyhült a nyomás a feltörekvő piacokon, és bár nincs igazán jó magyarázat az erősödésre (legfeljebb a profitrealizálást emlegetik a szakértők), a lendület egyelőre nem fogyott el szerda reggel sem.

Az euró jegyzése egy újabb egységgel lejjebb ereszkedett, a reggeli órákban egészen 308 forintig. innen visszapattant az árfolyam, 309-ig emelkedett az euró, az azonban jól látszik, hogy a hangulat továbbra sem változott, ami jó hír a forintnak.

Friss árfolyamok >>

Mindazonáltal éppen azért, mert nincs jó fundamentális magyarázat az erősödés mögött, a szakértők továbbra is óvatosságra intenek: könnyen előfordulhat, hogy egy rossz hír vagy makroadat újra a gyengülés irányába kormányozza a feltörekvő piacokat.

Tegnap ugyanis viszonylag ingerszegény környezetben folyt a kereskedés, ma viszont ma már érkezik egy fontos munkaerőpiaci mutató az Egyesült Államokból (ADP mezőgazdaságon kívüli szektorok foglalkoztatottsági mutatói), ami a piacok kezét mozgató fő faktor, az amerikai gazdaságélénkítő program, a pénznyomda jövőjére adhat némi rálátást. Emellett az ISM feldolgozóiparon kívüli beszerzőimendezser-index is ma érkezik Amerikából.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG