BUX
35 243.89
+0.55%
+193.00
OTP
9 725.00
+0.05%
+5.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 855.00
+1.41%
+95.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Személyes pénzügyek
Személyes pénzügyek Megnevezték, mi okozhatta a sorozatos e-cigaretta halált
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 18:44
Az e-cigaretta használata nyomán 39 ember halt meg az USA-ban és kétezer megbetegedett. A hatóság most megnevezte a lehetséges okot. De más is lehet még a háttérben.
Személyes pénzügyek Egyre több idős dolgozik – nyugdíjkiegészítés rászorultsági alapon?
Privátbankár.hu | 2019. november 7. 06:06
Megint elhalasztották a döntést az alapnyugdíj bevezetéséről Németországban, pedig a kormánykoalíció idejének fele már letelt. Az eddigi javaslatok vagy azért igazságtalanok, mert a rá nem szorulóknak is adnának magasabb juttatást. Vagy azért, mert az igazán rászorulóknak nem jutna belőle.
Személyes pénzügyek Új Mastercard-kártya prémium ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 15:38
A Magyarországon most debütáló World Elite nevű plasztikot egyelőre csak az MKB Banknál lehet igényelni. 
Személyes pénzügyek Így kerüld el a meghatalmazás buktatóit!
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 10:15
Egy meghatalmazás elsőre nem tűnik különösebben bonyolultnak, mégis Magyarországon nagyon gyakoriak az alaki hibás, a rosszul megfogalmazott, vagy nem a megfelelő személy részére adott meghatalmazások. Egy hibásan elkészített meghatalmazás azonban nem csak bosszúsággal és újbóli ügyintézéssel járhat, hanem akár komolyabb következményekkel is. Dr. Böröcz Helga közjegyző segítségével sorra vesszük az esetleges buktatókat és azokat a megoldásokat, melyekkel elkerülhetők az előbbiek.  
Személyes pénzügyek Okoseszközök, amelyeket pár év múlva nélkülözhetetlennek tartasz majd
Privátbankár.hu | 2019. november 4. 10:13
A mai modern okoseszközök nemcsak a szórakoztatásunkat tudják megoldani, hanem az egészségünk szolgálataiba is tudjuk őket állítani. Ezt pedig a jelek szerint egyre többen ismerik fel, mert bizony sokak csuklóján megtalálható már az okosóra vagy a fitneszpánt.
Személyes pénzügyek Eltűnik az e-cigaretta a webáruházakból Kínában
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 18:01
A kínai dohányfelügyelet felkérte az országban működő webáruházakat, hogy távolítsák el kínálatukból az elektromos cigarettákat, hogy ezzel óvja a fiatalokat az egészségkárosító terméktől.
Személyes pénzügyek Nem mindenhol lehet az átlagkeresetből nagyobb albérletet fizetni
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 17:28
2019. augusztusban a bruttó átlagkereset 358 900 forint volt, 11,5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – írja a KSH minap publikált gyorstájékoztatója. Az Otthon Centrum megnézte, mekkora albérletre elég a nettó átlagkereset a fővárosban és a vidéki régióközpontokban.
Személyes pénzügyek Tudnivalók személyi kölcsön igénylése előtt
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 09:47
A személyi kölcsönök állománya a tavalyi év során mintegy 50 százalékos növekedést ért el. Az egyik legnépszerűbb és legtöbb igényléssel rendelkező hiteltípusról beszélünk, amely a lakáshitelek piacán is kiszorító hatással volt képes megjelenni.
Személyes pénzügyek Egyre népszerűbb a szelektív hulladékgyűjtés
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 08:35
Nőtt az elkülönítetten gyűjtött települési hulladék aránya tavaly, és az elszállított szemét csaknem negyede hasznosult újra - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló kiadványából, amely a települések infrastrukturális ellátottságának 2018-as állapotát mutatja be.
Személyes pénzügyek 10-bő 9 ember nincs oda az egyterű irodákért
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 08:19
Az irodai dolgozók 90 százalékának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10 százalékuk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.
Személyes pénzügyek Hogyan változik meg mától az életünk?
Privátbankár.hu | 2019. november 1. 07:10
A napi pénzügyeink szempontjából fontos forduló a mai nap. Persze nem csak azért, mert mostantól kizárólag a „pirosabb” 500 forintossal fizethetünk. Összeszedtük, milyen újdonságokat hoz az életünkben november elseje.
Személyes pénzügyek Fundamenta: fontos az öngondoskodás, ehhez azonban magasabb jövedelem kellene
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 14:46
Egy felmérés szerint a lakosság több, mint fele számára fontos lenne, ha rendelkezne valamifajta megtakarítással, többségük pedig lakáscélra gyűjtene a félretett pénzből.
Személyes pénzügyek Csökkenti a népszerű állampapírok kamatát az adósságkezelő
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 09:30
Miközben az Államadósság Kezelő Központ a postákon is elérhetővé teszi hétfőtől a nyomtatott szuperállampapírokat a lakosság számára, egy másik, meglepőbb változással is számolni kell a befektetőknek.
Személyes pénzügyek Inkább a családtól kérünk kölcsön, mint a banktól
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 15:35
Még mindig bizalmatlanok a magyarok a bankokkal. Inkább a családtól kérnek kölcsön, vagy lemerítik a számlájuk hitelkeretét.
Személyes pénzügyek Nem is sejted, milyen extrákat rejt a bankkártyád
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 15:27
Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a tárcákban lapuló kis plasztikokkal csak fizethetünk vagy legfeljebb készpénzt vehetünk fel. Pedig rengeteg bank kínál a kártyák mellé kedvezményprogramokat, amivel súlyos ezreseket spórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával.
Személyes pénzügyek Hogy lehet jó buli a befektetés?
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 11:57
A Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfórumának győri állomásán Gyetvai Károly és Lencsés Gyula, a Raiffeisen Alapkezelő munkatársai a befektetések világába kalauzolták el a résztvevő diákokat.
Személyes pénzügyek Fundamenta: van élet a halál után
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 17:37
2018 októberében szűnt meg a lakástakarékok állami támogatása, ami miatt sokan úgy vélték, hogy a teljes szektor veszélybe kerül. A Fundamenta új termékekkel igyekezett megcáfolni ezeket a "hiedelmeket" cáfolni, az emúlt egy év tapasztalatait összefoglaló sajtóbeszélgetés alapján úgy tűnik sikerült.
Személyes pénzügyek Halottak napja: nem drágul nagyot a krizantém
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 11:18
Nagy a kínálat a piacokon, nem reális a jelentősebb áremelkedés.
Személyes pénzügyek Még a legolcsóbb hitelnél is érhetnek minket váratlan meglepetések
Privátbankár.hu | 2019. október 26. 14:41
A csok-hitel ma közel a legjobb lakáshitel Magyarországon, de érdemes pár százezer forinttal a zsebünkben nekivágni az igénylésnek. Akár 25 év futamidő, maximum 15 millió forint és legfeljebb 3 százalékos, fix kamat erre az időszakra - álomhitel a csok-támogatás mellé felvehető kölcsön, ennél már csak a kamattámogatott babaváró hitel lehet jobb, bár az csak maximum 10 millió forint lehet.
Személyes pénzügyek Karácsony Gergely legújabb ígérete: béremelés a budapesti közszolgáknak
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 12:09
A főpolgármester a munkakörülményeik javítását is belengette.
Személyes pénzügyek Bajban a mozgáskorlátozott magyarok - még mindig komoly problémát jelent a megélhetés
Kollár Dóri | 2019. október 25. 06:05
Alapvetően sem fényes a kép, hogyha a mozgáskorlátozottak körülményeit vizsgáljuk az Európai Unióban – ehhez képest itthon még rosszabb a helyzet: az Eurostat felmérése alapján szinte minden megváltozott munkaképességű magyarnak vannak megélhetési problémái.
Személyes pénzügyek Babaváró hitelek: az adósok felénél már felfüggesztették a törlesztést
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 11:26
A felvett Babaváró hitelek 46 százalékánál már fel is függesztették a törlesztést, miután azt olyan házaspárok vették igénybe, ahol a magzat elérte a 12 hetes kort. Az Erste Banknál eddig közel hatezer házaspár nyújtott be igénylést az államilag támogatott hitelre. A folyósított kölcsönök összértéke több mint 49 milliárd forint volt. Tízből kilenc ügyfél a maximális összeget, 10 millió forintot igényelt, az összeget csupán 17 százalék fordította hitelkiváltásra.
Személyes pénzügyek Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok
Kollár Dóri | 2019. október 24. 06:04
Közzétette az Eurostat a kontinens időseiről készített kiadványát. Az elöregedés világszintű jelenség, amely szinte minden fejlett országot érint, csak 2019 elején 101,1 millió 65 vagy annál idősebb állampolgára volt az uniós tagországoknak, ez a lakosság ötödét jelenti, és ez az arány csak nőni fog. De mi a helyzet Magyarországon, hogy élnek az idősek hazánkban?
Személyes pénzügyek Ismét több száz diák kapott hasznos útravalót a pénzügyek világába
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 20:30
Újabb négy helyszínen folytatódott a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfórum sorozata a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával, ahol a résztvevők több fontos témával is megismerkedhettek. Családi költségvetés, befektetések, a jövő fizetési módszerei - ma már nem kérdés, hogy ezekkel a diákoknak is érdemes foglalkoznia.
Személyes pénzügyek Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?
Privátbankár.hu | 2019. október 19. 17:44
Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.
Személyes pénzügyek Hitel: támogatott vagy piaci?
Privátbankár.hu | 2019. október 18. 14:29
Az átlátható tulajdonosi és jogi háttér alapvető ahhoz, hogy egy vállalkozás megszerezze a működéséhez szükséges finanszírozást.
Személyes pénzügyek Megjelent a rendelet a nyugdíjprémiumról, máshogy adják, mint tavaly
Baka F. Zoltán | 2019. október 17. 14:14
Nem zárják ki a jogosultak közül azokat, akik a kifizetés évében vonultak nyugdíjba.
Személyes pénzügyek A pénzügyi fogyasztóvédelem átalakítását sürgeti az MNB új alelnöke
Privátbankár.hu | 2019. október 16. 14:13
A pénzügyi fogyasztóvédelem mielőbbi átalakítását sürgeti a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi területért felelős új alelnöke.
Személyes pénzügyek Újabb segítséget kaphatnak a NET ügyfelei
Privátbankár.hu | 2019. október 16. 07:21
600 családot érint a mostani intézkedés.
Személyes pénzügyek Legalább 16 évig törlesztik a lakáshitelüket a magyarok
Valkai Nikoletta | 2019. október 16. 06:06
Bár darabszámot tekintve kevesebb lakáshitelt engedélyeztek az év első felében, összegben mégis többet, mint 2018. azonos időszakában. Ami továbbra is látszik a lakáshitelezésben: a használt ingatlanok vásárlására fordított kölcsönök domináltak, a folyósított hitelek több mint fele erre megy, átlag 9 millió forint. Miközben korszerűsítési, bővítési kölcsönt kevesebben igényeltek, megduplázódott a hitelkiváltások száma. Mennyit számít a csok a lakáshitelezési piac alakulásában?
Személyes pénzügyek Munkavállalás vagy gondozás - hány magyart érint?
Privátbankár.hu | 2019. október 15. 20:35
Még mindig magyarok százezrei gondoznak rokonokat és betegeket, miközben egyre nagyobb a hiány a munkaerőpiacon. Mi lehet a megoldás?
Személyes pénzügyek Valami gond van az OTP Bank rendszerével
Privátbankár.hu | 2019. október 14. 12:57
Nagy erőkkel dolgoznak a probléma elhárításán.
Személyes pénzügyek Itt van, hányan igényelték eddig a falusi csokot
Privátbankár.hu | 2019. október 11. 15:53
Júliusban indult a program.
Személyes pénzügyek Ha meglepő dolgokat akar olvasni a bevásárlásról, akkor ez a hír nem Önnek szól
Privátbankár.hu | 2019. október 9. 11:01
Így hát ne lepődjön meg, ha a kattintás túloldalán nem lepné meg semmi.
Személyes pénzügyek Kell-e félnünk a túlzott eladósodottságtól?
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 17:01
Úgy falják a magyarok a hitelt, mintha nem kellene visszafizetni. De vajon meddig tarthat még az öröm? Van még hova eladósodni? A Privátbankár kérésére a Bank360 szakértője megvizsgálta a hitelpiac egészségét.
Személyes pénzügyek 1,7 millió rezsiutalványt már beváltottak
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 10:24
A villanyszámlákat fizetik inkább ezzel.
Személyes pénzügyek Kell-e félni a személyi kölcsöntől?
Privátbankár.hu | 2019. október 5. 13:00
A személyi kölcsönök állománya minden korábbinál magasabb, ráadásul az idei növekedés 28,5 százalék körüli. A gazdasági környezet kifejezetten kedvező a további kihelyezésekre; az alacsony kamatkörnyezet mellett a bankok és hitelintézetek piaci gyakorlata is a növekedést segíti.
Személyes pénzügyek Hogyan ne válj pénzügyi csalás áldozatává?
Privátbankár.hu | 2019. október 3. 12:52
Kamrás Gábor, a Magyar Nemzeti Bank, Piacellenőrzési és kiemelt intézmények felügyeleti főosztályának vezető felügyelője a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfórumának kaposvári állomásán arról beszélt, hogyan ismerhetjük fel azokat a csalókat, akik pénzügyi szolgáltatónak álcázzák magukat, de valójában csak a pénzünkre utaznak. Mit tegyünk, ha gyanakszunk? Hova fordulhatunk segítségért? Hogyan jelenthetjük be a gyanús szolgáltatókat?
Személyes pénzügyek 2,5 millióan jogosultak a novemberi nyugdíjprémiumra
Privátbankár.hu | 2019. október 3. 10:37
Nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember megkapja azt, aki jogszabályilag jogosult rá, hangsúlyozta Novák Katalin az M1-en.
Személyes pénzügyek Nagycsaládos autóvásárlási támogatás: erről a költségről sokan elfelejtkeznek
Privátbankár.hu | 2019. október 2. 15:05
Sokaknak csak az új autó lebeg a szeme előtt, de a fenntartási költségeket is érdemes figyelembe venni. Ezek közé tartozik a kötelező biztosítás és a casco is. Mi a helyzet, ha a támogatással veszünk autót? Kötelező-e így cascot kötni az autóra?
Személyes pénzügyek Mekkora összeggel kezdenék a nyugdíjas éveket a magyarok?
Privátbankár.hu | 2019. október 2. 09:35
Megválaszolták az egyik legfontosabb jövőbeli kérdést a Pénztárszövetség kutatásában megkérdezett emberek. Nevezetesen, hogy mekkora összeggel szeretnének belevágni a nyugdíjas évekbe. A spóroláshoz pedig az egyik legjobb megoldást továbbra is a pénztárak nyújtják.
Személyes pénzügyek Orbán Viktor bejelentette, mennyi lesz a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 11:00
Jól számoltunk nemrég: előbbi átlagosan 20 ezer forint, utóbbi pedig 11 ezer forint lesz.
Személyes pénzügyek A magyar fiatalok már több mint fele gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 08:16
Egyre fiatalabban kezdik meg az idős évekre való előtakarékoskodást.
Személyes pénzügyek Betalált a kormány autóvásárlós programja
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 30. 11:53
A vártnál is nagyobb az érdeklődés a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása iránt, az elmúlt három hónapban már több mint 14 ezren igényelték - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Személyes pénzügyek Pénztárszövetség: Mindenkinek szüksége van a takarékoskodásra – komoly lehetőség a pénztáraknál
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 30. 09:03
Az öngondoskodás és a hosszú távú, például nyugdíjcélú és egészségmegőrzést segítő megtakarítások terén bőven van tér a fejlődésre, különösen a fiatalok ösztönzése a fontos – derült ki a Pénztárszövetség csütörtöki konferenciáján. Ezekhez a megtakarításokhoz a pénztárak jelentik az egyik legjobb lehetőséget. A pénztári tagsághoz járó évi 20 százalékos, maximum 150 ezer forintos adókedvezmény eleve vonzóvá teszi ezt a megtakarítást, a kasszák pedig hosszú - 10 és 15 éves – időtávon is jó eredményeket nyújtanak. A pénztárakra mind az állam, mind a befektetési piac partnerként tekint, ahogy persze a tagokra is. 
Személyes pénzügyek Új nyugdíjszabályok, választási cukorkák – még nagyobb lesz az osztrák munkaerőhiány?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 30. 06:06
Változtak a nyugdíjba vonulási szabályok Ausztriában, könnyebb lesz idő előtt nyugdíjba menni. Ez csökkentheti az aktívak számát, növelheti a munkaerő-keresletet. A nyugdíjak emelése is infláció feletti lesz, mindkét intézkedést “választási cukorkának” tartják. Németországban elhalasztották a döntést az alapnyugdíj bevezetéséről.
Személyes pénzügyek Az azonnali foglalózás komoly buktatókat rejthet magában
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 27. 15:30
A jó lakások manapság akár pár nap alatt is elkelhetnek, a nagy rohanásban pedig gyakran nem vagyunk kellően elővigyázatosak. Azonnal foglalót fizetünk, hogy más el ne vigye előlünk, arról azonban már megfeledkezünk, hogy alaposan utána nézzünk, kié az adott lakás, van-e rajta valakinek haszonélvezeti joga, vagy, hogy éppen tehermentes-e egyáltalán – figyelmeztet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara. A tulajdoni lap megtekintésével sok mindennek magunk is utána járhatunk, de a legbiztosabb, ha közjegyzőhöz vagy ügyvédhez fordulunk ilyen esetben. Később az adásvételi szerződés megkötése már úgyis jogász közreműködését igényli.
Személyes pénzügyek Novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés és a prémium is
Baka F. Zoltán | 2019. szeptember 26. 16:21
A kormány még nem döntött, de ez nem veszélyezteti a kifizetést.
hírlevél