3p

Bárkivel előfordulhat, hogy elveszíti az autókulcsát vagy más okból nem tudja kinyitni a járművét, mégis, amikor megtörténik a baj, mindannyian személyes kudarcként éljük meg ezeket a helyzeteket. Ilyenkor gyakran pánikba esünk és ideiglenes megoldásokat keresünk, amelyektől gyors, hatékony megoldást várunk. Ami persze elmarad.

Mit kellene valójában tenni ilyen helyzetben? Spoiler alert: egy minden ízében megbízható autó zárszerviz megoldja minden gondodat!

Csak ne magánakciózz!

Az autó zárja összetett és nagyon érzékeny szerkezet, és ez különösen igaz a modern járművekre. Ha egy reggel, amikor éppen sietnél, nem nyílik vagy nem záródik be az autó, annak számos oka lehet – ezért fontos, hogy soha ne próbálkozz saját kezűleg megoldani a problémát.

Ezekre az előjelekre viszont érdemes odafigyelni

Az autózár több, egymásra épülő elemből áll. Egy apró hiba is elég ahhoz, hogy a szerkezet egy időre feladja a működését. Az esetek döntő többségében pedig vannak jelek, amik előrevetítik a problémát. Ha a kulcs nehezen csúszik a zárba, akadályozva van a forgása, vagy a központi zár nem működik megbízhatóan, érdemes szakemberhez fordulni. Egy profi autó zárszerviz szakemberei már mindent láttak, amit ebben a témában látni lehetett – éppen ezért hatékonyan is orvosolják a bajt!

Mi okozhatja a meghibásodást?

Talán nem is sejted, mennyi szennyeződést viszel be a zárba anélkül, hogy ezt észrevennéd! Szó sincs arról, hogy akarattal tömnéd tele a zárat mindenféle oda nem illő dologgal, de a nadrágzsebből származó szöszt (ahol a kulcsot tartod), néhány szál cérnát még a legelőrelátóbbak sem tudnak észrevenni.

Az akaratlanul bevitt szennyeződéseken kívül azonban számos egyéb tényező is ludas lehet abban, ha reggel (vagy bármikor) nem tudsz bejutni a saját autódba. Csak, hogy néhányat említsünk: ha a kábel megtörik a járműben, vagy a hibás tömítő gumi miatt beázik az ajtó belseje, akkor előbb-utóbb gond adódhat a zárral. Ezekkel a problémákkal az a legnagyobb baj, hogy általában nem veszed észre azonnal, nincsenek előjelek sem, így csak a következő napon szembesülsz vele, amikor nem nyílik az ajtó.

A profi autó zárszerviz ebben is segít

Az autókulcs olyan, mint a TV távirányítója – hajlamos „nyomtalanul” eltűnni. De míg a kedvenc TV műsorodról való lecsúszást csak-csak túléled, az, ha nem tudod használni az autódat, már sokkal frusztrálóbb – hogy finoman fogalmazzunk.

Előfordulhat, hogy bárhol keresed, még a pótkulcsot sem leled meg – így az autó használhatatlanná válik. Vagy lehet, hogy a kulcs megsérül, és Te már előre felkészülsz arra, hogy pár napig autó nélkül kell beérned. Ugyan! Az autó zárszerviz szakemberei azért vannak, hogy ezekben az áldatlan állapotokban melletted legyenek!

Fő a nyugalom!

Ne ess pánikba. Mit tegyél helyette? Okosabban teszed, ha előkeresed az autó jogos birtoklását bizonyító okiratokat, felhívod a szakembereket, majd megvárod, hogy a helyszínre érkezve megoldják a problémádat – bármi is legyen az oka. És ne aggódj: egy ízig-vérig profi úgy kezeli az autódat, mint ahogyan a sajátját, kellő odafigyeléssel, óvatosan, károsodás és roncsolódás nélkül orvosolva a bajt.

(x)

 

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Váratlanul csődöt jelentett egy amerikai elektromosautó-gyártó
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 13:24
A Fisker alig egy évvel ezelőtt dobta piacra első modelljét.
Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG