BUX
37 317.04
+3.75%
+1 350.00
OTP
11 390.00
+5.46%
+590.00
MOL
2 012.00
+5.01%
+96.00
RICHTER
6 770.00
+1.80%
+120.00
MTELEKOM
394.00
-0.38%
-1.00
 
2020. május 6. 10:23

Elérhető a Piac & Profit magazin legfrissebb száma, melyben számos érdekesség mellett Chikán Attilával, az Alteo vezetőjével készített interjúnk is olvasható! 

Például tisztább lehet a levegő. Azáltal, hogy mondjuk egy üzlet megkötésére készülők rádöbbennek arra, nem kell feltétlenül minden egyes alkalommal találkozniuk, elég a bemutatkozáskor, meg a végén, amikor aláírják a megállapodást. Így a kevesebb autózás és repülőzés kevésbé szennyezi a környezetet.

Első ránézésre paradoxonnak tűnhet, hogy a környezetvédelmi szempontokat egy energiaszolgáltató tűzi a zászlajára, tesz meg annak vezetője mindent a hosszabb távon fenntartható működés érdekében. Ha azonban azt mondjuk, hogy ez a bizonyos cég egy megújuló energiákat szolgáltató társaság, az Alteo, annak vezetője pedig az a Chikán Attila, aki 2016 óta a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért(BCSDH) nevű szervezet elnöke, akkor már érthetőbb e törekvés.

Chikán AttilaChikán Attila

A Piac&Profitban megjelent interjúból kiderül, hogyan is került az a bizonyos csizma az asztalra. Valamint azt is megtudhatjuk, hogy az elmúlt évek egyik legtrendibb kifejezése, a fenntarthatóság hogyan is értelmezhetőegy vállalat, különösen egy energiaszolgáltató cég esetében, s mi vihet rá egy profitorientált vállalkozást a fenntartható működésre. 

A BCSDH elnökeként Chikán Attilát ugyanakkor arról is faggattuk, mennyire elégedett a hazai vállalatok fenntarthatóság iránti elkötelezettségével.

Íme a válasz: 
„A BCSDH kifejezetten az élen jár e törekvésben, nagyon sok olyan tagvállalatunk van, amely rengeteget tesz a klímavédelemért. Ezzel szemben sem a lakosság nagy részénél, sem sok kisebb-nagyobb vállalatnál még nem látszik elég elkötelezettség. Még mindig sokan szkeptikusak. Most ott tartunk, hogy egyre többen felismerik, nem mehet minden úgy, ahogy eddig volt, de ez egyelőre még sokakban inkább tagadást és elkeseredettséget vált ki, semmint konstruktivitást. Az majd csak később jöhet” – véli Chikán Attila.

A teljes interjút a Piac & Profit áprilisi számában olvashatja.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vállalat

Vállalat A CIG Pannónia Biztosító kivonul Lengyelországból
MTI | 2020. június 3. 18:08
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) eladja a lengyel fuvarozói szakmai felelősségbiztosítás üzletágát állomány-átruházás keretében - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán.
Vállalat Milliárdok jártak 143 ezer munkahely megmentéséért
Kollár Dóra | 2020. június 3. 17:51
A múlt héten zárult versenyképesség-növelő pályázat jelentkezői 376 milliárd forint értékű beruházást és 143 600 munkahely megtartását vállalták, de Szijjártó Péter már jelezte, hogy újabb forrásokat fog kérni a kormánytól. Összegyűjtöttük, hogy mely cégek vehették át eddig a támogatói okiratokat.
Vállalat Koronavírus előtti szárnyalás a Wizz Airnél
MTI | 2020. június 3. 14:08
Több mint kétszeresére nőtt a diszkont légitársaság adózott eredménye a március 31-ével zárult pénzügyi évben az előző évihez viszonyítva - derül ki a társaság honlapján nyilvánosságra hozott eredménykimutatásból.
Vállalat Miért viszik ki a pénzt Magyarországról az autógyártók?
Király Béla | 2020. június 2. 17:31
A napokban a magyarországi autógyártók sorban jelentették meg tavalyi számaikat. Noha eltérően alakult a vállalatok teljesítménye, akár a forgalmat, akár a nyereséget nézzük, egyvalami mégis közös volt. A három nagy német gyökerű társaság, az Audi, a Mercedes és az Opel is kipucolta a magyar leányvállalatát, és amit lehetett, kifizetett osztalékként.
Vállalat A Gyurcsány-család a politikát választotta a biznisz helyett
Baka F. Zoltán | 2020. június 1. 15:47
Egyetlen jelentős tranzakció hozott izgalmat az egykori cégbirodalom megmaradt részében.
Vállalat Zsinórban második éve veszteséges Mészáros Lőrinc gigaberuházásra készülő vasútépítő cége
Baka F. Zoltán | 2020. május 31. 20:07
A minimum 750 milliárdos üzletre egyelőre még nem készült fel az RM International.
Vállalat Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok a tengerparti üdülőhelyekre
MTI | 2020. május 31. 12:37
Aki akar, utazhat.
Vállalat Egyértelműen fickósabb, macsósabb lett Trump a sikeres SpaceX-kilövéstől
MTI | 2020. május 31. 08:17
"Nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben", mondta az amerikai elnök a sikeres indítás után, majd hozzátette, hogy az USA nem is lesz második semmiben.
Vállalat Startupokat célozna meg Áder János klímavédelmi alapítványa  
Valkai Nikoletta | 2020. május 30. 19:55
40 millió forint keretösszeggel írtak ki pályázatot, a győztes is megvan.
Vállalat Hivatalos: bevette Debrecent a BMW
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 29. 19:59
A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte.
Friss
hírlevél