5p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A koronavírus-járvány világszerte több mint egy éve jelen van az életünkben, valódi hatásai szinte felmérhetetlenek. Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók nehéz pénzügyi helyzetbe kerülhetnek. Ilyenkor a munkáltatónak mérlegre kell tenni saját anyagi lehetőségeit és a megbecsült munkavállalók megtartásának fontosságát, értékét. A munkavállalóknak pedig fontos biztonsági szempont lehet, hogy nem egy bank felé ’adósodnak’ el, hanem a saját munkáltatójuk felé és hogy saját tisztességes munkavégzésük garancia lehet a gyors és átmeneti anyagi segítség szabályszerű visszatérítésére. Dr. Sebők Róbert, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda ügyvédjelölt munkatársa szakcikkében a munkabérelőleget és a munkáltatói kölcsönt, mint két lehetséges juttatási formát ismerteti.

Munkabérelőleg

A munkabérelőleg lényegében egyfajta hitel, amelynek garanciája a bizalom és a személyes elköteleződés. A lényeg ugyanis, hogy munkabérelőleg esetén a munkáltató a saját pénzeszközeit bocsátja ugyan a munkavállaló rendelkezésére, de nem extra, hanem ’csak’ megelőlegezett forrásokat, hiszen a munkavállalónak a későbbi időpontban neki egyébként is járó munkabér meghatározott részét fizeti ki előre.

A munkabérelőleg nyújtásáról a Munka Törvénykönyve értelmében a felek szabadon megállapodhatnak, így szabadon határozhatják meg például a munkabérelőleg összegét, a nyújtandó összeg visszafizetésének módját, vagy akár a visszafizetés ütemezését is. Ez persze azt is jelenti, hogy a munkáltatónak nincs kötelezettsége, hogy munkabérelőleget nyújtson és nehéz helyzetben a munkavállaló sem lehet biztos benne, hogy érdemes-e ilyen kérelemmel élnie. Munkáltatói oldalról ezért nagyon értékes ’befektetés’ és ’csapatépítő’ vállalás lehet, ha Covid idején a munkavállalók jövőbeni munkavégzése ’terhére’ biztosít azonnali pénzügyi mentőövet.

Dr. Sebők Róbert, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda ügyvédjelölt munkatársaDr. Sebők Róbert, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda ügyvédjelölt munkatársa

Éppen ezért a gyakorlatban a munkáltató számára a szabályozott keretek kialakítását és ezáltal a hatékonyság növelését, a munkavállalók számára pedig komoly biztonságot jelenthet, ha belső szabályzat (vagy kollektív szerződés) rögzíti a munkabérelőleg nyújtásának feltételeit, így például a munkáltató által nyújtott munkabérelőleg legmagasabb összegét és a törlesztőrészletek számát. Itt nyilvánvalóan javasolt a munkabérelőleg igénylésének próbaidő alatti kizárása, illetve annak a kérdéskörnek a szükséges rendezése, hogy mi történik, ha a munkavállaló munkaviszonya a teljes összeg törlesztését megelőzően szűnik meg.

Fontos megemlíteni még, hogy a munkabérelőleget a jogalkotó is egyfajta ’hitelnek’ tekinti és alapszabályként személyi jövedelemadóval sújtja, amennyiben a munkáltató azt kamatmentesen vagy kamatkedvezménnyel (a jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt összegénél alacsonyabb kamattal) nyújtja. Ezekben az esetekben az adó alapja a meg nem fizetett kamat 1,18-szorsa, amelyet 15 százalékos személyi jövedelemadó, valamint 15,5 százalékos szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség terhel.

Kivétel viszont, ha a visszafizetés legfeljebb hat hónap alatt megtörténik és a munkabérelőleg összege nem haladja meg a folyósítás napján érvényes minimálbér összegének ötszörösét (jelenleg 837 ezer forintot), továbbá a munkáltató sem folyósít a munkavállalónak közben újabb munkabérelőleget.

Munkáltatói kölcsön

A munkabérelőleggel szemben munkáltatói kölcsön esetén a munkáltató a kifizetést nem egy későbbi időpontban esedékes munkabér terhére teljesíti, hanem egy, a munkabéren felüli meghatározott összeget biztosít a munkavállaló részére.

A felek ebben az esetben is szabadon határozhatják meg a szerződés tartalmát, viszont fontos követelmény, hogy meg kell jelölni a folyósítás célját, aminek pedig valamilyen szociális szükséglettel kell összefüggésben állnia. Ez rendkívül lényeges kitétel, hiszen pénzkölcsönök rendszeres folyósítása engedélyköteles tevékenységnek minősül pénzügyi szabályozási szempontból. Ez alól pedig kivételt képezhet, többek között, ha a munkáltató a munkavállalójának nyújt kölcsönt alkalomszerűen és szociális célból. Természetesen szükséges még rögzíteni a folyósított összeget, a visszafizetés módját, a futamidőt és a kamatot is.

Különbség a bérelőleghez képest a jogviszony dinamikájából fakad, hiszen míg munkabérelőleg esetén munkáltató és munkavállaló elköteleződése kölcsönös és jelen-idejű, addig munkáltatói kölcsön esetén a munkáltató ’időben előre’ ad, míg a munkavállaló jövő idejű teljesítése az első részlettől válik esedékessé. 

A személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseit itt is fel kell hívnunk, hiszen, amennyiben a munkáltató kamatmentesen vagy kamatkedvezménnyel nyújtja a kölcsönt, adóköteles jövedelem keletkezik, a munkabérelőleg kapcsán ismertetett szabályok szerint. Miután a munkáltatói kölcsön ’célhoz között’, itt további kivételeket is találunk, amelyek szintén a célhoz kötöttségből fakadnak. Így például meghatározott lakhatási célú munkáltatói hitelek nyújthatóak kamatmentesen vagy kedvező kamatozással és így, ezen célú hitelek esetén nem keletkezik kamatkedvezményből származó jövedelme a munkavállalónak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Óriási fejlesztés jön a Lego nyíregyházi gyáránál
MTI | 2021. június 18. 16:08
A kormány is beszáll 5,8 milliárd forinttal. 
Vállalat Hogy élesztené újra Budapestet a BKIK?
Privátbankár.hu | 2021. június 17. 13:46
A vendéglátóipar mellett más helyi, budapesti vállalkozásokat is segít majd a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara fogyasztásösztönző programja.
Vállalat Megint le lehet ülni az első ülésekre a BKK járatain
MTI | 2021. június 17. 10:40
És ismét lehet jegyet venni a sofőröknél.
Vállalat Megbírságolták Magyarország leggazdagabb emberének cégét
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 15:24
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki az Opus Global Nyrt.-re, mivel a Magyarország leggazdagabb emberének többségi tulajdonában lévő tőzsdei cég nem tette közzé időben a hóvégi jelentését.
Vállalat A cégalapításokból is látszik, felpörgött a vállalkozási kedv
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 14:47
A cégalapítások és megszűnések is azt tükrözik, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása utáni visszaesést követően élénkül a magyar gazdaság.
Vállalat Sokaknak kell a 219 ezer forint támogatás
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 11:11
Egy hét alatt több mint hétezren kérték az önfoglalkoztatók támogatását.
Vállalat Jól bekezdett Mészáros Lőrinc cége
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 09:55
Az Opus Global Nyrt. 8,1 milliárd forintos adózott eredményt ért el az első negyedévben. 
Vállalat Két német üzemben rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler
MTI | 2021. június 15. 16:06
A globális chiphiány miatt ismét rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler autógyártó két németországi üzemében a héten.
Vállalat Globális szolgáltatók közé léphet a 4iG az űrtávközlésben
Privátbankár.hu | 2021. június 15. 08:56
Bejelentette első nemzetközi tranzakcióját a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése, illetve űripari terjeszkedése.
Vállalat Új tulajdonosával egyesül a Rác fürdőt üzemeltető cég
Csabai Károly | 2021. június 14. 18:46
A REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. július 31-ével beolvad a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-be (BGYH) – derül ki a legfrissebb cégközlönyből. Mindkét társaság tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, így észszerűnek tűnik azok egybetolása, amely annak a tranzakciónak a leképeződése lehet, melyben a BGYH ötmilliárd forintért megveszi a Rác fürdőt.
hírlevél
depositphotos