<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Az elmúlt időszakban az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kapott a raktározás, ugyanis a mai bizonytalan gazdasági és piaci környezetben sokkal nehezebb biztosítani egy cég folyamatos, kiegyensúlyozott működését, mint néhány évvel ezelőtt. Az elszabadult infláció mellett az alapanyagok széles körének beszerzési nehézsége is elengedhetetlenné teszi, hogy egy biztonsági készlet álljon rendelkezésre. Akinek nincs a tulajdonában saját raktárterület, annak ahelyett, hogy sürgősen egy raktár kialakításába kezdene, érdemes számba vennie a rendelkezésre álló bérlési lehetőségeket.

A logisztika területén elismert SZAM SPED Kft. januárban nyitja meg új raktárát Hajdúszoboszlón, azért, hogy megfeleljen az országban az integrált logisztikai szolgáltatások iránti növekvő keresletnek, és biztosítsa, hogy ügyfeleik és a partnereik kiszolgálása lépést tartson üzleti tevékenységük bővülésével.

„Rugalmasságot biztosítunk a gyors növekedés és a nagyfokú szezonalitás kezeléséhez, amelyek kritikusak több iparágban. Hajdúszoboszlói létesítményünkkel raktárt biztosítunk a szállítmányozók, az e-kereskedelem és a régió vállalkozásai számára. Lehetőséget adunk kis vagy nagy raktárterület bérlésére, rövid vagy hosszú távú időtartamra. Ez segít partnereinknek minimálisra csökkenteni a tőkebefektetési költségeket, és lehetővé teszi a bővítést és a növekedést” – tájékoztatott Pintér Gyula, a SZAM SPED Kft. cégvezetője.Tévedés, hogy Budapest a logisztika központja

Nagyon sokan még mindig úgy gondolkodnak, hogy egy fővároshoz közeli telephelyet, raktárat választanak cégük számára, még akkor is, ha így kiszolgálási területüket temérdek plusz kilométer megtételével tudják csak elérni. A mai kor a centrális helyett a lokális elhelyezkedést igényli, mert a költségmegtakarításban – sok más mellett – minden kilométer számít.

„Debrecenhez közeli elhelyezkedésének köszönhetően raktárunk ideális helyen van a kereskedelmi útvonalak szempontjából, könnyen elérhető a keleti országrész több nagyvárosa, illetve stratégiai fontosságú a debreceni repülőtér közelsége, ami a régió legnagyobb nemzetközi repülőtere” – tette hozzá Pintér Gyula.

Annyit fizet, amennyit bérel

A raktárbérlés előnye, hogy annyi területért fizet a bérlő, amennyit valójában használ. Egy hatalmas raktárépületet nem kell egymagának fenntartania, személyzettel, technológiákkal ellátnia, csupán mindezek kényelmét élvezi, akár többedmagával, a költségeken osztozva.

„Amikor kiadó raktárat keresünk, az elhelyezkedése mellett fontos az általa kínált szolgáltatásokat is megvizsgálni. Lényeges, hogy a raktár a raklapok széles skáláját tudja kezelni, igény szerint felpolcozva. Hozzáadott szolgáltatásként személyzetet is tudjanak biztosítani az árumozgatáshoz és a komissiózáshoz, valamint a raktárba történő be- és kiszállításban is lehessen számítani a támogatásukra” – mutatott rá a szakember, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy éppen ilyen lényeges az is, hogy a raktárban elhelyezett áruk biztonságban legyenek, ne keletkezhessen tűz, és ne kelljen tartani az árukészlet más jellegű sérülésétől sem.

Ha elakad a gépezet, borul az ellátási lánc

A logisztika egyik alapigazsága, hogy a leghatékonyabb és legolcsóbb a „just in time szállítás”, azaz amint lekerül a termék a gyártósorról, már teszik is kamionra, és szállítják a rendeltetési helyére. Ez meg is valósítható olyan körülmények között, amikor a termeléshez, gyártáshoz szükséges alapanyagokra megbízhatóan lehet számítani, a munkafolyamatok gördülékenyen zajlanak. Azonban, ha az ellátási lánc bármelyik eleménél megakad a gépezet, mert nem áll rendelkezésre minden, amire szükség van, onnantól lavinaként borul minden, egészen a végfelhasználóig.

„Ez a probléma egyes termékkörök esetében nagyon sok céget érinthet. Előfordulhat, hogy egy gyártás során hiányzó alapanyag miatt olyan csúszások keletkeznek, hogy az ellátási lánc végén lévő vállalkozónak nagy összegű kötbért kell fizetnie. Olyan időszakban élünk, amikor muszáj előrelátónak lenni, hogy ne csak a jelen pillanatban, hanem hosszabb időre előre is biztosítsuk a stabil működés és a gyors kiszállítás feltételeit” – jegyezte meg a SZAM SPED Kft. cégvezetője.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Úgy veszik a kínaiak a Ferrarikat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:18
A Ferrari NV olasz sportautó-gyártó tavalyi adózott eredménye 939 millió euró lett, 13 százalékkal magasabb a 2021. évinél.
Vállalat Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 13:56
A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
Vállalat Az amerikai politikai elitnek magyarázkodhat a TikTok-vezér
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 14:51
Meghallgatásra kell mennie a videós közösségi oldal vezérének.
Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG