<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A zsarolóvírusok mellett a túlterheléses támadások száma is nő – és egyre nehezebb elkapni az elkövetőket.

Idén különösen aktívak a hackerek: rekordmennyiségű zsarolóvírus, illetve DDos (túlterheléses támadás) szedi az áldozatait. A Kaspersky Lab legutóbbi negyedéves gyorsjelentése azonban aggasztó tendenciára figyelmeztet: nem csak több, de egyre nehezebben lekövethető támadások zajlanak a kibertérben, közölte a vírusirtó szoftver gyártója a Privátbankár.hu-val.

A legtöbb támadást Japánban, az Egyesült Államok és Oroszország területén követik el, emellett ebben a negyedévben három nyugat-európai ország is felkerült a 10 leginkább érintett országok listájára: Olaszország, Franciaország és Németország. A legtöbb célzott támadást kínai oldalakkal szemben követik el, a leállási rekordot – 184 óra elérhetetlenséget – szintén egy kínai szolgáltató tudhatja a magáénak.

De mi az, hogy „okos támadás”?

A Kaspersky Lab szakértői az olyan "okos" támadások számának növekedését is jelezték, amik titkosították az átvitt adatokat. Egy tipikus példa ilyen támadásra, hogy egy viszonylag kisszámú lekérdezést küld az egyes weboldalak tipikusan "nehezen töltődő" részeire (például a keresésre) és ezen keresztül létesít titkosított kapcsolatot. Ezeket a kis forgalmú, titkosított csatornákat azonban nehéz kiszűrnie a szoftvereknek, ráadásul több ilyen létesítésével ugyanúgy elérhető a túlterhelés, mint a nagy, manapság már kiszűrhető rohamokkal.

"Ez a módszer egyre népszerűbb, mert a megerősített támadások csak bonyolultabbak és hatástalanok a bűnözők számára: a veszélyeztetett szerverek száma csökken, és a biztonsági megoldások megtanulták könnyen azonosítani és kiszűrni a legtöbb megerősített támadást. Mindez arra utal, hogy a titkosítás alapú támadások száma növekedni fog. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztőknek azonnal felül kell vizsgálniuk anti-DDoS védelmi intézkedéseiket, és a webforrások tulajdonosainak felelőssége a megfelelő biztonsági megoldás kiválasztása” –fűzte hozzá Kirill Ilganaev a „Kaspersky DDoS Protection” divízió vezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Jelentősen nőtt a GuideVision ügyfélportfóliója
PR | 2021. november 29. 17:00
A német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés az Infosys és GuideVision elmúlt egy éves történetének legjelentősebb közös projektje. Az együttműködés kezdete óta eltelt egyetlen év alatt összesen 17 projekt indult. A növekvő megbízások miatt a GuideVision magyar irodájában 25%-os létszámbővüléssel terveznek.
Vállalat Egy új projekt segíthet a Covid-sújtotta turizmusnak, vendéglátásnak
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 12:31
A különböző területeken felszabaduló munkaerő és a turizmus-vendéglátás területén meglévő munkaerőhiány „összepárosítását” célozta meg egy 2018-ban elindított program, aminek eredményeit a Covid-sújtotta piacon is lehet hasznosítani.
Vállalat Több tízezer vállalkozás sorsa válik könnyebbé
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 09:39
Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora.
Vállalat Reszkess, Elon Musk: 300 ezer villanyautót fog ontani magából évente a Xiaomi új gyára
Litván Dániel | 2021. november 27. 18:55
A kínai óriáscég bejelentette, hogy Peking mellett építi fel elektromos autós divíziójának első üzemét, ahol évi 300 ezer autó készülhet majd.
Vállalat Kettős irányításra tér át a Poli-Farbe
Szakonyi Péter | 2021. november 27. 17:03
Visszalép az operatív feladatoktól Szabó Antal. A hazai piacon vezető festékipari cégének vezetését januárban adja át a cég két igazgatójának. A tavalyi csúcsév után idén csökken a vállalkozás árbevétele és nyeresége is.
Vállalat Hátrányos helyzetűek után is kaphatnak majd tapasztalatszerzést segítő támogatást a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 09:12
A jövő héten életbe lépő változtatást az ITM jelentette be, az állami hozzájárulás a szociális hozzájárulási adó összegének 100 százaléka is lehet.
Vállalat Mégsem olyan hatékony a koronavírus elleni pirula
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 08:03
A Merck tegnap közölt adatai jóval gyengébb hatásfokot mutatnak, mint a korábban közreadott számok.
Vállalat Garantiqa: kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt
PR | 2021. november 26. 12:39
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatok számára indította el a Garantiqa Direkt szolgáltatást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A Garantiqa Direkt lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő kkv-k garanciaképességüket és annak összeghatárát egy egyszerű webes felületen és immáron mobiltelefonos applikáción keresztül, rendkívül gyorsan, percek alatt lekérdezhessék. A Garantiqa 2021 október végén már több, mint 2260 milliárd forintnyi hitel mögött áll ott kezességvállalásával.
Vállalat Mostantól egyszerűbben igényelhetnek kezességvállalási szándéknyilatkozatot a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 16:44
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatoknak indította el új szolgáltatását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Vállalat Listázták a régiós óriásokat - hány magyar fért be közéjük?
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 12:14
Bár Közép- és Kelet-Európa 500 legnagyobb vállalatának árbevétele 2020-ban csökkent, a cégek jól alkalmazkodtak a járványhelyzethez. A térség legnagyobb vállalata továbbra is a lengyel olajmamut, a magyar nagyvállalatok közül csak a Mol és az Audi Hungaria fért bele a TOP 10-be.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló