<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Több szakszervezettel is sikerült megállapodást kötnie az ír fapadosnak.

Sikerült megállapodást kötnie a Ryanairnek a brit, portugál és olasz pilótákkal a szenioritási és hazai bázisokkal kapcsolatban. Az ír fapados légitársaság nyilatkozata alapján ráadásul hajlandó elismerni a spanyol pilótákat összefogó szakszervezet működését – írja a Reuters.

Ahogy arról már számtalanszor beszámoltunk, az elmúlt év komoly visszaesést hozott sok légitársaság számára az egyre élesedő verseny és az olajárak folyamatos emelkedése miatt, a Ryanair azonban folyamatos sztrájkhullámokkal küzdött az elégedetlen pilótákat összefogó érdekvédelmi szervekkel. A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik: állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással.

Felgyorsulnak a dolgok(?)

A vállalat HR-igazgatója elmondta: a most kötött megállapodások is mutatják törekvéseinket, hogy legfőbb piacainkon megoldást találjunk alkalmazottainkkal. A brit pilótákat összefogó BALPA képviselője azonban hozzátette: velük még nem született megegyezés, csupán közös javaslatot tettek, amiről a következő hetekben szavaznak majd meg. A Ryanair ebben az esetben torzít – mondták.

Horror történetek a fapados légitársaságokkal – így mentenek meg az új utasbiztosítások

Felértékelődött az utasbiztosítási kiegészítők szerepe. Tovább a cikkhez >>>

A portugál szakszervezetekkel létrehozott új kollektív szerződés olyan kérdéseket is tisztáz, mint a szabadságok elosztása és az előreléptetések. A megállapodás ezen felül lehetőséget teremt a portugál SPAC szakszervezetnek, hogy tárgyalásokat kezdhessenek a munkaszerződéssel kapcsolatban a hónap végén. Korábban az olasz pilótákkal született hasonló alku.

A spanyolokkal kötött megállapodás szintén gyors tárgyalásokat tesz lehetővé egy teljes munkaügyi megállapodással kapcsolatban. A Ryanar számára ráadásul különösen fontos lenne ez a megállapodás, a sponyol és portugál légiutaskísérők sztrájkja miatt ugyanis előző hónapban több mint 40 ezer utas repülésést zavarta meg, ami jelentős kompenzációs költséggel jár. Két belga szakszervezet még több napnyi munkabeszüntetéssel fenyeget az év során, ha az ír légitársaság nem változtat feltételein.

Jócskán visszaesett a bevétel

A szakszervezetek elismerése nagy dolog a Ryanair részéről, a vállalat vezérigazgatója ugyanis sosem volt a szakszervezetek rajongója: korábban azt nyilatkozta, előbb fagy be a Pokol, minthogy elismerje működésüket. A vállalat végül belement, hogy eleget tegyen a háborgó alkalmazottak kívánságainak és módosítson a munkafeltételeken – ez azonban láthatóan lassan halad. A sztrájkban német, belga, holland, portugál spanyol dolgozók egyaránt részt vettek, ami arra utal, hogy általános az elégedetlenség a cégnél. A dolgozók azt követelik, hogy országaik törvényei szerinti szerződést kössenek velük, ne ír munkavállalókként kezeljék őket, amint az most a gyakorlat.

A Ryanair legutóbbi proftivárakozásai miatt azonban 11 százalékkal estek a részvények, a profitábilis működést pedig egyre jobban akadályozzák a folyamatos munkabeszüntetések, az olajárak emelkedése és az egyre élesedő verseny. Az elemzők szerint a tavalyi év kimagasló, 1,45 milliárd eurós nettó árbevételét nem fogja megismételni a vállalat belátható időn belül.

Folyamatos sztrájkok, zuhanó részvények: leáldozott a Ryanair csillaga?

Az elmúlt év komoly visszaesést hozott sok légitársaság számára az egyre élesedő verseny és az olajárak folyamatos emelkedése miatt. A Ryanair azonban messzemenően a legnagyobb vesztes, a hónapok óta húzódó sztrájkok és járattörlések komoly kiesést jelentettek a vállalatnak. Sokak szerint a cég mára elvesztette piacvezető pozícióját - vajon beadja a derekát a légitársaság a szakszervezetek akaratának? További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Kanadában terjeszkedik a BÉT-re készülő Chameleon Smart Home Zrt.
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 13:13
Az okosotthon-rendszerek piacán nyomul a cég.
Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
Vállalat Jókora meglepetéssel rukkoltak elő Csányi Sándorék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 06:28
Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.
Vállalat Jócskán visszavetette az extraprofit-adó az Erste nyereségét
Csabai Károly | 2022. augusztus 10. 11:02
Az állam által is 15 százalékban tulajdonolt hitelintézetnek közel 19 milliárd forintot kellett befizetnie a kormány választási költekezése miatt kivetett sarcból, míg az orosz-ukrán háború miatt padlót fogott Sberbank kártalanítására csaknem 8 milliárdot. 
Vállalat Jobban teljesített a Magyar Telekom, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 18:52
Közzétett negyedéves gyorsjelentését a vállalat.
Vállalat Pont azért tudunk adni ezeknek az embereknek, mert mindenünk megvan
Natív tartalom | 2022. augusztus 8. 12:58
A társadalmi vállalkozóként tevékenykedő Bálint Márta egy alkalmazáson keresztül mutatja meg, hogy mások segítése, az adományozás és az összekapcsolódás mennyire pozitív hatást gyakorol az egyénre és a közösségre.  
Vállalat Meglepő, de nem sokat várnak a magyarok a munkáltatójuktól
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 14:33
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy mennyire vannak tisztában az emberek az ESG fogalmával Magyarországon, illetve mit várnak a nagyvállalatoktól a fenntarthatóság területén. A válaszok meglepő eredményt hoztak.
Vállalat Elképesztő eredményeket hozott a Molnak az olcsó orosz olaj
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 08:46
Éves és negyedéves viszonylatban is közel kétszeres eredményt könyvelhetett el a Mol-csoport.
Vállalat Jó hírt kaptak a Richter tulajdonosai
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 10:49
Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a gyógyszercég nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz
Vállalat Tovább terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:42
Az izraeli hatóságok az áldásukat adták ahhoz, hogy a magyar informatikai társaság megvehesse a Space-Communication Ltd. részvényeinek 20 százalékát.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG