4p
Két hete robbant ki a botrány, miszerint nagyjából 11 millió Volkswagen autó fut az utakon légszennyezési értékeket meghamisító szoftverrel. Egyre több ország nyújtja be kártérítési igényét a csoportnak. És milyen következményei lesznek a botránynak hazánkra nézve? Most Angela Merkel is elmondta véleményét: szerinte a VW-ügy nem csorbít a német gazdaság hírnevén.
Angela Merkel egy új Volkswagen Tiguan GTE volánja mögött a 66. Frankfurti Autószalon megnyitóján, 2015. szeptember 17-én. Aztán másnap, szeptember 18-n kitört a botrány. Vajon most is beleülne? (Forrás: EPA, Uwe Anspach)

A kancellár védi Németországot. Szerinte a Volkswagen emissziós botránya drasztikus volt, de nem okozott olyan nagy kárt, ami alapján feltételezni lehetne, hogy üzlet szempontjából Németország nem jó hely. Angela Merkel ezt vasárnap a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban mondta. A kancellár egyebek között arról beszélt, hogy szerinte nem csorbít a német gazdaság jó hírnevén a VW-botrány. Rámutatott arra, hogy a cégnek amilyen gyorsan csak lehet, tisztáznia kell a dízelbotrány részleteit, és meghozni a szükséges intézkedéseket - írja az MTI.

Betiltott autók

Miután már több országban felfüggesztették egyes VW-modellek eladását, szombaton Ausztráliában is ideiglenesen megtiltották a német cég egyes dízelmotorral ellátott autóinak az értékesítését. Azok után, hogy a Volkswagen ausztráliai képviseletének a vezetői tárgyaltak az ausztrál kormánnyal, bejelentették, hogy felfüggesztik az 1,6 és a 2,0 literes EA189-es dízelmotorral ellátott autók eladását.

A Volkswagen az idei év első hét hónapjában 37 ezer járművet értékesített Ausztráliában, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korában, és ezzel a VW ausztráliai piaci részesedése mintegy 6 százalék volt.

Beismerték

A botrány szeptember 18-án pattant ki az Egyesült Államokban. A VW azóta elismerte, hogy az Egyesült Államokban olyan szoftvert alkalmazott, amely csak a próbapadon tartja a határérték alatt az emissziós értékeket, normál üzemmódban azonban nem korlátozza a motorteljesítményt. A vállalat közölte, hogy világszerte mintegy 11 millió VW-gépkocsi fut az emissziós értékeket manipuláló szoftverrel.

Perek sora vár a vállalatra

A Volkswagen Németországban és Franciaországban újabb eljárásoknak néz elébe, az Egyesült Államokban kongresszusi meghallgatásra idézték a VW amerikai részlegének vezetőjét, és az ügyvédi irodák kártérítési igényekkel kezdik bombázni a vállalatot.

A Volkswagen-részvény alakulása.

Több ország (köztük Magyarország is) visszafizettetné az állami támogatást a csoporttal, amelyet az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek vásárlásához nyújtott. A spanyol kormány például autónként 1000 eurós (313 ezer forint) összeget követel VW-csoporttól. A Volkswagen ugyanakkor nevetséges érvvel próbál kibújni a fizetés alól.

Mit okoz a botrány a magyar gazdaságnak?

Magyarországnak az autógyártás az export 13 százalékát, az ipari termelés 22 százalékát adja. Amennyiben a külső autópiaci kereslet csökken, az negatívan befolyásolhatja hazánk ipari kibocsátását és exportját is. Ezért figyelünk különösen a Volkswagen-csoport nemrég kirobbant botrányára - jelentette ki néhány napja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Hogy a magyar ipart mennyire veti vissza a botrány, még nem tudni. Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta, még tartanak a vizsgálatok, ezért egyelőre nem lehet számszerűsíteni a hatásokat. A csoport tavaly 12 millió gépjárművet értékesített, ezek beszállítói Európa különböző országaiban, így Magyarországon is jelen vannak. Jelenleg egyébként azt vizsgálják, hogy ha ez az értékesítési darabszám egy vagy kétmillióval csökken, akkor annak milyen hatása lehet a beszállítókra.

Lázár János pedig a minap arról beszélt: felmerül az is, hogy Magyarország is visszakövetelje-e az Audinak adott támogatást.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Bevásárolt a Waberer's a szomszédban, további növekedést alapoznának meg
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:08
A szerb piac meghatározó szereplőjében szerzett többségi részesedést a magyar logisztikai óriás.
Vállalat Nagyot mentek a Volkswagen tömegmárkái 2023-ban
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 16:47
A Volkswagen-csoporthoz tartozó tömegmárkák (Core csoport) összesített árbevétele tavaly 21 százalékkal 138 milliárd euróra nőtt, a működési eredmény 80 százalékkal 7,3 milliárd euróra emelkedett.
Vállalat Menekülőre fogta a Boeing vezére
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:33
2024 végén távozik a Boeingtől David Calhoun vezérigazgató. 
Vállalat Szabálysértésen kapta az Apple-t, a Google-t és a Metát az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:16
Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az Apple, a Google és a Meta vállalat ellen, hogy megfeleltek-e a digitális piacokról szóló szabályozásnak (DMA) - jelentette be Margrethe Vestager digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos hétfőn.
Vállalat Óriási dobást jelentett be a Revolut – a magyar ügyfelek is örülhetnek
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 08:43
Március 25-től már elérhető a lehetőség.
Vállalat Újabb terheket kaphat a nyakába a Spar
Privátbankár.hu | 2024. március 22. 14:16
Rövid időn belül újabb kormányzati sarcok nehezíthetik a Spar és még pár külföldi kiskereskedelmi lánc itteni életét.
Vállalat Rásütött a nap a Waberer’s kamionjaira
Privátbankár.hu | 2024. március 22. 10:06
A logisztikai szolgáltató 711 millió eurós árbevétel mellett közel 96 millió euróra növelte EBITDA és 43 millió euróra EBIT (üzemi) eredményét. Rekordévet zárt, és nagyobb osztalékot is fizet.
Vállalat A horvát sportautógyártó elbúcsúzik a kényszermunkát alkalmazó kínai cégtől
Bózsó Péter | 2024. március 21. 19:01
A horvát elektromos luxusautógyár, a Rimac kiszáll a kínai akkumulátorgyártóval, a Camel Grouppal közös vállalkozásából.
Vállalat Új gyárakkal szórja meg a világpiacot a Mapei
Mester Nándor | 2024. március 20. 12:43
Közép-Európában egyelőre nem terveznek új üzemet. Ukrajnában nagy lehetőséget látnak, ha véget érnek a harcok és egy újjáépítést segítő olasz állami programba bekapcsolódnának, mint Itália legnagyobb építőipari cége.
Vállalat Tudja, mekkorát kaszált tavaly év végén a Xiaomi?
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 17:34
A vártnál nagyobb bevételt és profitot realizált 2023 IV. negyedévében a Xiaomi, melyben nagy szerepe volt az új Mi14-es modellüknek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG