<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olcsó és jó telefonokat gyárt Ázsia, ez lehet az amerikai gyártó veszte.
Minden típus stabilabb lesz az új iOS 9-cel. MTI Fotó: Kallos Bea

Az Apple és Kína közötti harc nem újkeletű – akárhogy próbálkozik, képtelen terjeszkedni a lassan túltelítetté vált piacon, ráadásul az ázsiai óriás a saját kezébe vette a sorsát, és kiállva egy saját terméke mellett betiltaná az Apple legújabb termékét. A régen még „kici óccó” kategóriás gyártók mára nemhogy lekörözik az amerikai óriást, de szálanként verik bele a szöget a koporsójába. Összeszedtük, mik azok, amivel az iPhone nem tudja felvenni a versenyt a kínai konkurenciával szemben.

Neked megéri a kereseted felét?

Az Apple termékei mindenhol a prémium kategóriába tartoznak – egy zárt, biztonságos rendszert kínál, számtalan szolgáltatással, mindehhez pedig egy gusztusos, erős eszközt, ami mára státuszszimbólummá vált. A „klubtagságnak” persze ára is van, a legújabb S6-ért 749 dollárt (5000 jüant) kell fizetni, írja a Bloomberg. Ez viszont egy átlagos kínai keresetének több, mint a háromnegyede. A jelenleg legnagyobbnak számító helyi gyártó, a Huawei kevesebb, mint feleennyiért kínálja a saját (egyébként prémium kategóriás) termékeit.

Huawei mobiltelefon

Már nem a gagyi szinonimája a kínai

A kínaiak átlagosan kétévente cserélik le a telefonjukat (ez megmagyarázza, hogy miért nem hozta a hozzá fűzött reményeket a 6-os széria – egyszerűen nem jött ki a ciklus), de ez még nem garantálja a sikert: nagyban függ attól, hogy mit tud az új készülék. Ma már a kínai gyártók is képesek fémházat, ujjlenyomat-olvasót, gyorsabb processzort és tűéles képernyőt kínálni, így az Applenek valami újjal kell előrukkolnia, ha meg akarja nyerni magának a kínaiakat.

Mekkora a barátság?

Az Apple kínai szegmense 2013 és 2015 között 59 milliárd dollárra növelte az árbevételét, ami meglehetősen agresszív terjeszkedésnek mondható, tavaly márciusban már 35 üzlete volt Kína-szerte, szemben a megelőző évi 21-gyel. A bosszúságok ellenére a gyártó igyekezett jó viszonyban maradni a kínai vezetéssel, egyebek mellett ezért is terveztek egy 1 milliárd dolláros beruházást a legnagyobb kínai személyszállítási cégbe, a Didi Chuxingba.

Hardware gyártó helyett szolgáltató?

Az elemzők szerint az iPhone 7-es bejelentése hozhat némi enyhülést az Applere nehezedő nyomáson, a telefonpiac telítődése azonban lefölözheti a gyártó sikereit. Ezt hidalhatják át az új szolgáltatások, az App Store például már a második legnépszerűbb alkalmazás Kínában, rengetegen használják vásárlásra, játékok és zenék letöltésére. Mivel a rendszer zárt, így egy vásárlás után már valószínűbb, hogy a felhasználó márkahűséget fogad, és a jövőben is Apple termékeket fog vásárolni, az újabbak

Az Apple egyébként holnap, azaz július 26-án teszi közzé a negyedéves eredményeit és a jövőbeni terveit, érdemes lesz figyelni, mit talál ki a vezérigazgató, Tim Cook.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Vállalat Évek óta nem történt ilyen: lekörözte a BMW a Mercedest
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 17:02
Az alkatrészek hiánya miatt öt százalékkal kevesebb Mercedest adtak el, mint 2020-ban. Ezzel a BMW mögé estek vissza az eladási rangsorban.
Vállalat Barátságos pincérrobotok készülhetnek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 14:21
De jönnek majd nővér- és kórházi fertőtlenítőrobotok is, és ez még csak a kezdet lehet a Debreceni Egyetem és az Enjoy Robotics együttműködésében.
Vállalat Jól hajrázott tavaly a Samsung Electronics
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 08:26
Nagyot nőtt a működési nyeresége az utolsó negyedévben.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló