<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Huawei
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
Tudomány-technika Pont a legjobbkor jött ki ez az új okostelefon
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 10:43
Akár karácsonyi ajándék is lehet a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro, miutám az már Magyarországon is elérhető.
Vállalat Hiába a visszaesés, így is rekordot döntött a Huawei
Privátbankár.hu | 2022. március 28. 12:43
Rekordnyereséget ért el a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat 2021-ben, annak ellenére, hogy forgalma visszaesett - mondta el Meng Van-csou, a vállalat pénzügyi igazgatója hétfőn a dél-kínai Sencsenben, a Huawei videolinken keresztül az interneten is közvetített éves mérlegbeszámolóján.
Makro / Külgazdaság A chipageddon az újabb csapás a világra
Káncz Csaba | 2021. szeptember 28. 16:37
A félvezetők piacán világszerte akkora hiány alakult ki, hogy a várakozási idő minden idők rekordjára, 21 hétre emelkedett. Brüsszel azt szeretné, hogy 2030-ig az európai termelők 20 százalékos arányt érjenek el a félvezetők világpiacán, megerősítve kontinensünk „technológiai szuverenitását”. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Javulnak-e az amerikai-kínai kapcsolatok a Huawei-áttörés nyomán?
Káncz Csaba | 2021. szeptember 26. 13:06
A kínai és az amerikai fél úgy tudott véget vetni a rendkívül kínos ügynek, hogy meg tudták őrizni hitelességüket.  Az viszont több mint kérdéses, hogy Meng szabadon bocsátása az USA és Kína közötti kapcsolatok enyhüléséhez vezetne. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A chiphiány több, mint gazdasági kérdés - az amerikai-kínai vetélkedés újabb terepe
Király Béla | 2021. április 14. 16:59
Az elmúlt hónapokban a félvezetők hiánya meghatározó téma volt mind a járműgyártás, mind az elektronikai ipar szempontjából. A kereslet-kínálat megbillenésén túl a háttérben érdekes folyamatok zajlanak, amelyek tovább bonyolítják a helyzetet.
Vállalat 5G: aligha lesz béke, de a stílus változni fog
Király Béla | 2020. november 17. 18:13
Az 5G technológia fontos része volt a Donald Trump elnök vezette adminisztráció és Peking küzdelmében. Az amerikaiak célkeresztjében a Huawei állt, amely a legnagyobb hálózati beszállító lett néhány év alatt, miközben a vállalatot az amerikaiak azzal vádolták, hogy segíti Kína kémkedését. Egyelőre nem tiszta, hogy Joe Biden színrelépésével milyen fordulat jön a történetben, ha jön egyáltalán.
Vállalat Tálcán kínálják neki a lehetőséget, de újra elvérezhet a Nokia
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 26. 15:05
Az 1990-es évek második felében a Nokia a világ számos részén szinte egyet jelentett a mobilkommunikációval. Az Apple és az olcsó kelet-ázsiai konkurensek piacra lépésére viszont nem volt válasza a finn vállalatnak, amely majdnem eltűnt a süllyesztőben. Egy szűk szegmensbe húzódtak vissza, amely most komoly kitörési lehetőséget kínál.
Vállalat Újabb amerikai lépések jönnek a Huawei ellen
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 17. 17:46
A washingtoni kormányzat a Huawei újabb érdekeltségeit helyezte tiltólistára annak érdekében, hogy megnehezítse a kínai távközlésiberendezés-gyártó konszern hozzáférését amerikai technológiákhoz - jelentette be a washingtoni külügyminisztérium és a kereskedelmi minisztérium a honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Kalifornia megint bezárkózott, a tőzsdék pocsék hangulatba süllyedtek
Eidenpenz József | 2020. július 14. 11:42
Rosszul kezdődött a nap az európai tőzsdéken, aminek egyik oka a Nagy-Britanniából érkező makroadat lehetett. A másik pedig az, hogy az USA-ban nem javul a járványhelyzet, és Kaliforniát gyakorlatilag ismét lezárták. Ráadásul a kínai-amerikai viszony is romlik. A BUX index egyelőre stagnál, az OTP esését a Richter és a Mol emelkedése nagyjából ellensúlyozni tudja.
Vállalat 20 kínai céget listázott a Pentagon - mind kapcsolatban áll a kínai hadsereggel
MTI | 2020. június 25. 08:29
A Huawei is köztük van.
Vállalatok Óriási pénzt kap a Huawei konkurense
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 13:48
Félmilliárd eurós hitellel fejleszt 5G technológiát a Nokia. Korábban felmerült az is, hogy amerikaiak vennék meg, hogy erősebb legyen a Huawei vetélytársa.
Vállalat Hiába az USA támadása, jelentősen nőtt a Huawei forgalma tavaly
Privátbankár.hu | 2020. február 25. 14:34
18 százalékos növekedésnek örülhetett a kínai kommunikációs mammut, pedig Washington 2019. májusában nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette.
Makro / Külgazdaság Trump többfrontos támadása a Huawei ellen – pácban London
Káncz Csaba | 2020. február 19. 09:48
Washington a nagyhatalmi versengés szerves részeként most több fronton is támadást akar indítani a Huawei ellen. Ha az Egyesült Királyság nem vonja vissza pozitív döntését a kínai gyártóval kapcsolatban, akkor a konfliktus negatív hatással lesz a Washington és London közötti kereskedelmi tárgyalásokra, és a hírszerzési információik cseréjére. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A Huawei elleni verseny az EU-nak sem lenne ellenére
Privátbankár.hu | 2020. február 18. 19:01
Néhány napja vetődött fel, hogy esetleg az Egyesült Államok felvásárolná a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég konkurenseit. Az Európai Unió versenyjogi biztosa úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg nem akadályoznák ezt meg.
Makro / Külgazdaság Az USA szakíthat egy sor hírszerzővel a Huawei miatt
Privátbankár.hu | 2020. február 17. 09:58
Donald Trump szerint kockázatosak azon országok informátorai, melyek együttműködnek a kínai kommunikációs óriással.
Vállalat Titkos hátsó kaput épített, hozzáfér a személyes adatainkhoz a Huawei
Privátbankár.hu | 2020. február 12. 11:06
 
Vállalat Az USA nagy ötlete: megvesszük a Nokiát és az Ericssont, hogy ne legyen már olyan jó a Huawei-nek
Privátbankár.hu | 2020. február 7. 08:16
A cél a kínaiak 5G-dominanciájának megtörése.
Makro / Külgazdaság A német-magyar kém nagy európai cégek titkait játszotta át Kínának
Káncz Csaba | 2020. január 21. 10:46
Az ügyben kevésbé fontos aspektus az EU-ból származó politikai titkok ügye és jóval fontosabb a nagy német- és európai cégek kereskedelmi- és ipari titkainak átjátszása. Forrásunk szerint a kémnek az 5G kiépítése körüli német politikai viharokban is lehetett feladata. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Amerika nem bírja a versenyt Kínával - interjú hazánk volt pekingi nagykövetével
Káncz Csaba | 2019. december 17. 06:05
Az 5G tendereken Washington nem tud műszakilag, árban és minőségben versenyképes alternatívát ajánlani a kínai részvétellel szemben - mondja Kusai Sándor volt kínai nagykövet, egyetemi oktató. Kusai szerint lezárult Kína teljes globális nagyhatalmi emancipációja, és az EU számára a kínai kapcsolat menedzselése máris párhuzamba került a transzatlanti kapcsolat jelentőségével. Káncz Csaba interjújának első része.
Vállalat Az USA-ból Kanadába telepíti át kutatóközpontját a Huawei
Privátbankár.hu | 2019. december 3. 10:08
Európában pedig gyárat nyitnak, hogy ne legyenek már annyira bizalmatlanok irántuk az emberek.
Makro / Külgazdaság Súlyos belharcok az USA szövetségeseinél – komoly a tét
Káncz Csaba | 2019. november 21. 13:07
Az 5G-ben vezető ország az elkövetkező évtizedben meghatározza a világ számára a szabványokat, miközben több száz milliárdos bevételre tesz szert, egyben új munkahelyek millióit hozva létre. Több USA-szövetséges országban is háborúskodás alakult ki a kormányon belül - sőt az egyes titkosszolgálati intézmények között is - a Huawei alkalmazásával kapcsolatban. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru A befektetők is a hongkongi tiltakozókat figyelik
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 11:13
Ismét az óvatosság jellemzi a piacokat, és lefele mentek az irányadó tőzsdeindexek. A befektetők az amerikai-kínai viszony romlása miatt aggódnak. A magyar tőzsde képes volt tegnap az árral szemben úszni, és rekord szinten zárt, a hét elején életjeleket mutató forint viszont ismét lejtőre került.
Makro / Külgazdaság Fordulat a Huawei-ügyben: az USA engedélyezte néhány amerikai alkatrész exportját a kínai óriás számára
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 08:04
Az amerikai kereskedelmi tárca csak a nemzetbiztonságra és az Egyesült Államok külpolitikai érdekeire "nem nagy kockázatot jelentő" termékekre adott ki exportengedélyeket.
Makro / Külgazdaság Megy az egymásra mutogatás az 5G kapcsán
Király Béla | 2019. november 6. 06:10
Mindenki igyekszik saját pecsenyéjét sütögetni a távközlési piacon, miközben igyekszik legalább kommunikációs szinten megfelelni az olykor egymásnak is ellentmondó elvárásoknak. Az 5G technológia bevezetése kapcsán legalábbis ezt tükrözik a politika és a gazdasági szereplők megnyilvánulásai.
Vállalat A Huawei közreműködésével épül ki Magyarországon az 5G hálózat
Privátbankár.hu | 2019. november 5. 09:23
Ezt Szijjártó Péter jelentette be. A vitatott megítélésű kínai nagyágyú a brit Vodafone-nal és a Deutsche Telekommal együttműködésben dolgozik majd itthon.
Vállalat Meg se kottyant a Huaweinek az amerikai feketelista?
Privátbankár.hu | 2019. október 16. 11:03
Tovább nőtt a forgalom, 26 százalékkal több mobilt adtak el az év első három negyed évében.
Vállalat Az USA pénzzel hozná helyzetbe a Huawei európai riválisait
Privátbankár.hu | 2019. október 8. 12:52
Washington fizet, csak ne a kínaiak vigyék el az 5G-piacot.
Vállalat A Huawei-sztori: Amerikában ellenség, a Balkánon barát
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 3. 20:00
Az amerikaiak ki akarják szorítani a küszöbön álló 5g-s mobilhálózatok kiépítéséből a kínaiakat. Ezt szolgálhatja az is, hogy Donald Trump nemrégiben feketelistára tette a Huaweit. Zsen Cseng-fej, a kínai cég alapítója és vezérigazgatója természetesen úgy nyilatkozott, hogy cége nem csinált semmi illegálisat vagy károsat, ezért nem engednek az amerikaiak nyomásának. Nemrég pedig jelezte, hogy a Huawei a világ új részein fektet be, hogy enyhítse az amerikai kereskedelmi tilalom által okozott károkat. Például a Balkánon.
Vállalat Ismét megúszta a Huawei az embargót
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 19. 17:45
Az Egyesült Államok további kilencven napra felfüggeszti a Huawei Technologies kínai mobilhálózati gyártó elleni embargót - jelentette be Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter.
Vállalat Saját operációs rendszerrel állt elő a Huawei
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 9. 12:45
A HarmonyOS teljesen eltér az eddig ismert operációs rendszerektől.
Makro / Külgazdaság A Nagy Testvér figyel – kínai biztonsági kamerák pásztázzák az amerikai kormányhivatalokat
Privátbankár.hu | 2019. július 31. 19:00
Továbbra is mintegy kétezer, kínai gyártású biztonsági kamera figyeli meg több amerikai kormányhivatal munkatársainak mindennapjait. Augusztusban ugyan hatályba lép az a szövetségi szabályozás, mely korlátozza ezek beszerzését és használatát, ám az érintettek továbbra is komoly nemzetbiztonsági kockázatot látnak a kínai eszközökben.
Makro / Külgazdaság Az amerikai szankciók ellenére tovább szárnyal a Huawei
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 13:07
A még mindig érvényben lévő amerikai szankciók ellenére a Huawei képes volt tovább növelni bevételeit, a cég eladásai az év első felében elérték az 58 milliárd dollárt.
Makro / Külgazdaság Kínai Szilícium-völgy: az országot megváltoztatja, de a világot nem
Privátbankár.hu | 2019. július 26. 13:05
Terjedelmes riportban számol be az Economist a kínai Szilícium-völgy mindennapjairól. Zhongguancsun bár rohamléptekkel halad előre a high-tech területén, a fejlődés üteme azonban csak arra elég, hogy Kínában idézzen elő jelentős változásokat, a világra gyakorolt hatása még nem jelentős. Ahhoz pedig, hogy világformáló erővé válhasson Zhongguancsun, az is kell, hogy eloszlassák a jelenlegi nyugati aggodalmakat.
Részvény / Deviza / Áru Nincs megállás, tovább robognak a piacok
Privátbankár.hu | 2019. július 23. 11:04
Hétfőn is erősödtek a nemzetközi piacok, ráadásul kedden is kedvező hírek láttak napvilágot, ami tovább lendítette felfele a tőzsdéket. Igaz, a magyar piacon inkább kivárást láthatunk. Kedden napközben is számos olyan információ jön ki, amelyek hatással lehetnek a befektetői hangulatra, így az MNB kamatdöntő ülése, vagy az új brit miniszterelnök személye is ilyen lehet.
Vállalat Trump most már nagyon gyorsan pontot tenne a Huawei-ügy végére
Privátbankár.hu | 2019. július 23. 07:47
Hét amerikai techóriás, köztük a Google vezére kereste fel az USA elnökét azzal, hogy tiltás ide, tiltás oda, ők a lehető leghamarabb szeretnének megint kereskedni a kínai vállalattal. Trump megígérte nekik, hogy gyorsan dönt majd az ügyben.
Vállalat Huewei-ügy: lassan újra szállíthatnak alkatrészeket az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2019. július 15. 08:26
A washingtoni hatóságok 2-4 héten belül megkezdik az engedélyek kiadását az amerikai cégeknek alkatrészek szállítására a kínai vállalatnak.
Vásárló Részekből egész, avagy a mobiltelefonok szervizelése
Privátbankár.hu | 2019. július 14. 12:10
Raktál már ki valaha puzzle-t? Ha igen, tudhatod, hogy ha csak egy darab is hiányzik, a kép már nem teljes. Ahhoz, hogy összeálljon az egész kép, szükség van minden hiányzó darab megkeresésére. Na és mi a helyzet a mobiloddal? Hacsak egy alkatrész is meghibásodik, a működése onnantól koránt sem “egész”.
Vásárló Nem kímélik okostelefonjaikat a magyarok
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 13:07
Bár a kijelzőtörés a felhasználók egyik legnagyobb rémálma, mégis csak minden második magyar védi megfelelően a mobilja előlapjá t – derült ki egy kutatásból.
Makro / Külgazdaság Kína a Huawei-szankciók azonnali eltörlésére szólította fel az USA-t
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 14:37
Kicsit feldobta a hangulatot a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője a közelgő Trump-Hszi csúcs előtt.
Vállalat Kínai katonai projekteken is dolgoztak a Huawei emberei
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 07:44
A Bloomberg információi szerint a techóriás több alkalmazottja is részt vett a kínai haderő fejlesztésében, legalább 10 projektben vettek részt. A vállalat szerint ez a dolgozók magánügye, és ők amúgy nem is tudtak erről.
Vállalat 30 milliárd dollár bevételtől eshet el a Huawei Trump szankciói miatt
Privátbankár.hu | 2019. június 17. 12:04
A kedvezőtlen fordulatról a techóriás elnöke, Zsen Cseng-fej számolt be, aki azt is kijelentette, hogy ennek ellenére sem fogják vissza a kutatási-fejlesztési beruházásokat.
Vállalat Egy lépéssel közelebb a Huawei ahhoz, hogy zsarolhatatlan legyen
Privátbankár.hu | 2019. június 13. 11:09
A kínai techóriás világszerte megkezdte saját mobil operációs rendszere védjegyének a bejegyzését, ezzel függetlenné válhatnak az Androidtól és az iOS-től.
Makro / Külgazdaság Vihar a színfalak mögött – megvédi Washington Európát támadás esetén?
Káncz Csaba | 2019. június 5. 09:17
Az amerikai helyettes államtitkár kijelentette, hogy ha az EU nem enged be amerikai katonai gyártókat az EU-s katonai programokba, akkor Washington esetleg nem védi meg az Uniót egy feltételezett orosz támadás esetén. Pompeo eközben Berlinben ultimátumot adott a németeknek a Huawei 5G-s projektjével kapcsolatban, egyben újra figyelmeztette Berlint az Északi Áramlat II ügyében. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Ez már a Trump-hatás? Eladhatja tenger alatti távközlési kábelüzletágát a Huawei
Privátbankár.hu | 2019. június 3. 12:48
Az értékesítési tervről már megszületett a szándéknyilatkozat, melyet a kínai techóriás mellett a vevőjelölt Hengtong Optic-Electric írt alá.
Makro / Külgazdaság Kereskedelmi háború: "elkeveredett" szállítmányok miatt esett világcégnek Kína
Privátbankár.hu | 2019. június 2. 13:14
A FedEx eltérítette a Huawei csomagjait, amelyek így az USA-ban landoltak Szingapúr, Vietnam és Hongkong helyett.
Vállalat Bíróságra vitte a Huawei Trump szankcióit
Privátbankár.hu | 2019. május 29. 08:25
A vállalat gyorsított eljárásban kéri a korlátozások eltörlését.
Vállalat Ez lenne a Huawei válasza Amerika keménykedésére?
Privátbankár.hu | 2019. május 27. 08:24
A cég vezére szerint idő kérdése, hogy a saját megoldásokkal álljanak elő.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG