<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A Morgan and Stanley legfrissebb jelentése szerint 2023-ban az Európai Unió tagállamai valószínűleg recesszióba süllyednek. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a zsugorodó gazdaság, az elszabadult infláció és a továbbra is magas energiaárak miatt a mostaninál is mélyebb válságra készülhet Magyarország, amit a vállalkozások nagy része már nehezen vagy egyáltalán nem lesz képes túlélni. Azok a vállalkozók viszont, akik az előttünk álló szűk másfél hónapnál hosszabb távra terveznek, akár dönthetnek úgy is, hogy a válságot maguk mögött hagyva, egyenesen gyorsítósávra navigálják a vállalkozásukat egy virágzó, biztonságos és stabil gazdasági környezetben, Dubaiban.

A krízishelyzetből is van kiút

Jövőre tízéves mélypontra süllyedhet a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok növekedése. A magyar kkv-szektor válságból való lassú kilábalására pedig egészen 2024-ig várni kell. Szabó Kinga, a dubai cégalapítás szakértője szerint azonban számos tevékenységi körben a kis- és középvállalkozások jelentős része megmenthető. A gazdasági tevékenységük ugyanis mindössze 6 hét alatt áthelyezhető a jelentős adóelőnyöket biztosító Dubaiba, ahonnan ráadásul a nemzetközi piacok is könnyen elérhetőek.

„Az Egyesült Arab Emírségek és különösen Dubai dinamikus népességnövekedésen ment keresztül az elmúlt 20 évben. Az itt élő emberek 90%-a bevándorló, akik mind a jobb életkörülmények miatt költöztek ide. A kiskereskedelmi fogyasztás jellemzően magas, a GDP 30%-a, ami összesen 71 milliárd USD volt 2021-ben. Ez arra utal, hogy az itt élők többet költenek, mint amennyit a hazájukban, ami részben a jövedelmek adómentességével magyarázható. A robbanásszerű fogyasztásnövekedés rendkívül pozitívan hat a cégek és Dubai gazdasági növekedésére is. Mindemellett az Emirátusok egy kiemelten vállalkozóbarát ország, ahol a különböző adóelőnyök mellett a munkatörvénykönyv is rendkívül kedvező. Itt nem nehezítik az életet felesleges adminisztrációval, egyszerűen csak hagyják az embereket dolgozni” – avatott be a dubai cégalapítás előnyeibe Szabó Kinga, a BEACON AL MANAL LLC alapítója és ügyvezető igazgatója.

Milyen céget érdemes alapítani Dubaiban?

A digitális szolgáltatók földrajzi helytől függetlenül bárhonnan tudnak szolgáltatni. így számukra érdemes olyan központi lokációt választani ahonnan a világ valamennyi pontja könnyen elérhető és ahol a kedvező adózási háttér lehetővé teszi az akadálytalan növekedést. Dubaiban pedig ebből a szempontból hatalmas potenciál van.

„Az Emirátusok egy műszakilag rendkívül előrehaladott ország, ahol a közjegyzőtől kezdve a vízumig szinte mindent el lehet intézni online. A dubai kormány célul tűzte ki, hogy 2030-ra minden egy gombnyomásra elérhető legyen” – teszi hozzá a több mint 10 éve Dubaiban élő és a helyi vállalkozásindításban jártas szakértő.

Dubai egy virágzó üzleti és gazdasági csomópont, ahol stabil az energiaellátás,

 és így az energiaárak is. Nincsenek munkabérre rakódó terhek, a szakképzett munkaerő könnyen elérhető, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása egyszerű, ezek pedig mind hozzájárulnak a vállalkozások gazdaságos működtetéséhez.

„Az Emirátusokban ez mind meg tud valósulni. Itt vannak a világ legnagyobb kikötői és logisztikai parkjai. Az energiaellátás stabil, a költsége pedig sokkal alacsonyabb, mint bárhol a világon. A szakképzett munkaerő könnyen és olcsón elérhető, ami az ipari szektorban különösen előnyös” – hangsúlyozza Szabó Kinga, az Abu Dhabi és Dubai Kereskedelmi Kamara és az UN Women tagjaként, valamint az Emirates Business Club alapítójaként is ismert üzletasszony.

8 milliárd potenciális vevő

A vállalkozók, bármennyire is ügyesek vagy jó képességűek, belesüppedtek a saját vállalkozásukba. A legtöbb esetben nem látják, hogy mi az, ami a legnagyobb kitörést jelentené számukra. Ilyenkor jön jól kívülről egy friss nézőpont, amely hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozók, kilépve a komfortzónájukból, megtegyék a sikerhez vezető lépéseket, és egy 10 milliós piac helyett szinte azonnal az egész világ legyen a játszóterük.

„Egy kívülálló mindig sokkal tisztábban látja a lehetőségeket, és mi ebből a szempontból teljesen függetlenek vagyunk. Egyetlen cél motivál bennünket, hogy az ügyfeleink sikeresek legyenek. Csodálatos érzés azt látni, ahogy az ötletekből igazi sikertörténetek lesznek” – zárta gondolatait Szabó Kinga.

(x)

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Aligha perdül táncra az MSZP exelnöke Matolcsy György válaszától
Csabai Károly | 2023. március 29. 15:32
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ugyanis azt írta a neki ugyancsak írásban feltett kérdésre Tóth Bertalannak, hogy nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvény szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.
Vállalat Megtörténik az egyesülés, figyelnie kell a Bankholding ügyfeleinek is
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 12:48
Április 30-án lezárul az MKB Bank és a Takarékban egyesülése, bankszünnapokat is tartanak.
Vállalat A Vörös Dior 85 éves lett
Elek Lenke | 2023. március 26. 16:23
Szegény munkáscsalád gyermekéből lett világhírű divattervező Szlava Zajcev, akinek először engedélyezték a Szovjetunióban, hogy ruhái saját nevén futhassanak.
Vállalat Elszólta magát Elon Musk - elképesztő, mennyi pénzt bukott
Privátbankár.hu | 2023. március 26. 11:57
A Twitter alkalmazottainak küldöt emailből derül ki, mennyit ér szerinte most a 44 milliárd dollárért megvett cég.
Vállalat Nem győzte meg a törvényhozókat a TikTok vezére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 11:28
Az amerikai kongresszus csütörtökön meghallgatta Shou Zi Chew szingapúri vállalkozót, a TikTok videómegosztó applikáció elnök-vezérigazgatóját.
Vállalat Hasít a Nike
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 13:59
A Nike amerikai sportszergyártó negyedéves bevétele és részvényarányos nyeresége is magasabb lett a vártnál.
Vállalat Bele sem gondolunk, mekkora logisztikai kihívást jelent egy sajtburger kis krumplival
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 16:52
Amikor beugrunk egy gyorsétterembe (angol nevén: Quick Service Restaurantba, azaz QSR-be), bele sem gondolunk, milyen hatalmas mennyiségű alapanyagra van szükség a zökkenőmentes és villámgyors kiszolgáláshoz, ahhoz, hogy a hamburger és a szalmakrumpli 50 másodpercen belül a tálcánkon landoljon. Az ehhez kapcsolódó logisztikai kihívásokról beszélt a Trend FM műsorában Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics (QSL) magyarországi cégvezetője. 
Vállalat Bevásárolta magát a magyar állam a Yettelbe
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 18:22
Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vállalat Nagy dilemmába kerültek a hazai vállalkozások
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:57
A Magyar Bankholding kutatása feltérképezte a vállalkozók aktuális pénzügyi helyzetét és vállalkozásvezetéssel kapcsolatos nehézségeit.
Vállalat Bajban a román autósok, és ez a magyar autósoknak is rossz hír lehet
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 12:33
Bajban van a legnagyobb román kgfb-biztosító.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG