4p
Botrányos imázst alakít ki a főváros magáról a szakadt, tömött Várbuszokkal. Az ősszel jönnek az új, török buszok, ám a kapacitásuk továbbra is kevés lehet. A korábban tesztelt elektromos buszok jövőjét ugyanakkor teljes hallgatás fedi.

Tumultuózus jelenetek, szinte állandó tömeg, iszonyatos meleg, ijesztően rángató, az emelkedőn lefulladásra hajlamos buszok, amelyek eső esetén sem sokkal jobbak, hiszen minden illesztésüknél ömlik be a víz – csak remélni lehet, hogy a Budapestre látogató külföldieknek azt gondolják, hogy valami keleties romantika okán közlekedteti így Budapest egyik fő látványosságához, a Budai Várhoz így a 16-os buszjáratot a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV).

A hírek szerint az egykori 90 darabos fővárosi midibusz-flotta ma már csak 28 tagot számlál, ám ebből maximum 21-et tudnak nap, mint nap bevonni az üzemeltetésbe, holott a város midibuszokra tervezett járatain minimum 40 járműre lenne szükség.

Ősszel jobb lesz

Azzal kapcsolatos megkeresésünkre, hogy miként látják az imázsromboló 16-os busz helyzetét, a Budapest Közlekedési Központ (BKK) azt az idén márciusban publikált közleményt ajánlotta a figyelmünkbe, amely szerint hosszas előkészítés után aláírták a BKK és az I. kerületi önkormányzat közös tenderén győztes török Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.S. (Karsan A.S.) céggel azt A 870 millió forintos szerződést, amely révén 16 új Karsan Atak midibusz érkezik hazánkba. Bár a török céget már 2014. szeptember 8-án győztesnek hirdették, ám a projektet uniós finanszírozási pénzből tervezték tető alá hozni, ennek megkötése váratott magára fél évet. A márciusi megállapodás érdekessége, hogy a projekthez 909 milliós uniós forrást biztosítottak, holott a 870 milliós győztes ajánlat a járműveken kívül már a szükséges járművezetői képzés, valamint a tartalék és a pótalkatrészeket is tartalmazta.

A BKK szerint az új buszok valamikor az idén ősszel állhatnak forgalomba, ezek szerint a turistáknak – és a Várba igyekvő helyi lakóknak – most az EU-t kell szidnia, hogy botrányosra sikerül a nyári fő turistaszezonban a logisztika.

Kicsi kapacitás

Érdekes, hogy sem a BKK, sem a BKV nem kívánt reagálni arra a felvetésre, hogy a hihetetlen tömeg kapcsán nem látják-e indokoltnak azt, hogy a kicsi és nagyobb tömeg esetén kényelmetlen midibuszok helyett legalább a turistaszezonban nagyobb befogadóképességű buszokkal teljesítsék a járatot – ez a szakemberek szerint megoldható lenne a védett vári utcák megkímélésével is – ha például a 16A buszok nem a Széll Kálmán térről, hanem a Deák térről indulnának a Dísz térre és onnan azonnal lehajtanának a budai oldalon. (Az új, török midibuszok kissé jobban kihasználhatóak, mint a forgalomban lévő Ikarusok, de komolyabb járatsürítés nélkül a tömeg továbbra is megmarad, hiszen egy busz teljes befogadóképessége 40 fő, az ülőhelyek száma 23.)

Hol az elektromos busz?

Érdekes fejleménye a Várbusz történetének, hogy tavasszal Varga Mihály a hazai elektomos közlekedés szükségességét szemléltető sajtótájékoztatón mutatta be az evopro cég magyar fejlesztésű és magyar gyártású, 65 férőhelyes Modulo elektromos buszát.

Akkor az hangzott el, hogy a zöld buszt a 16-os vonalán lehet tesztelni, s valóban, néhány napig a szerencsésebbek utazhattak is vele. A jövő ugyanakkor kétséges. Megkeresésünkre a BKV-nál elmondták: a korábban a Várban és több fővárosi helyszínen tesztelt elektromos autóbuszt a tesztek befejezését követően a gyártónak visszaszolgáltatták és az azzal kapcsolatos észrevételeiket vele megosztottá. Az autóbusz további sorsa ismeretlen a BKV előtt – írta a közlekedési társaság, mintegy jelezve, hogy messze vagyunk attól az elképzeléstől, amit a nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott meg, hogy reméli, nemcsak a Várban, hanem az egész fővárosi közlekedésben rendszerbe állhatnak az elektromos buszok. Mindez annak fényében érdekes, mert az említett márciusi tájékoztatón

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója nem is elégedett meg a Varga Mihály által elmondottakkal, s azt mondta, hogy a hibrid buszok csak átmeneti megoldást jelentenek, a végső cél a zéró emissziós elektromos buszok beszerzése. Tegyük hozzá, hogy szerinte húsz év kell majd ahhoz, hogy a Vár mellett a belvárost is ilyen járművek uralhatják.

Hogy nem lesz gyors az átállás, azt jelzi, hogy egyelőre nem tudni, mi lesz azzal a hét elektromos busszal, amit elvben a BKK és az I. kerület közös tenderén győztes Siemens-Rampini Budapest Konzorcium szállíthatna – ha a végső szerződés feltételéül megszabott EU-pénzek folyósításáról megszületett volna a döntés. A projekt hez március 22-ig kellett volna az EU-támogatást megszerezni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG