<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert.

Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.

Mit nyújt az automatikus számlázás?

Automatikus számlázás esetén a számlázó rendszer a tranzakciókat követően automatikusan, tehát minden emberi beavatkozástól mentesen állítja ki és küldi ki e-mailben a számlákat, így időt, pénzt és papírt takarítasz meg, ráadásul az emberi tévedés kizárt, így a számláid mindig tűpontosan lesznek kiállítva. És az online számlázás révén a NAV felé történő adatszolgáltatásod is automatizált lesz.

Az intelligens számlázási rendszerek a felhőalapú elérés révén a világ bármely pontjáról bármikor, 0-24 órában hozzáférhetőek, így rendkívül rugalmasan képesek alkalmazkodni vállalkozásodhoz. 

Ideális megoldás likviditási gondokra

Az automatizált számlázást bevezetted, a számlákat kiküldte a rendszer, a bevétel úton van. Csak épp a vevőid, az ágazatod sajátosságai miatt 30-60-90 napra fizetnek, és addig vinned kellene a céget tovább, fejleszteni. De miből? Megjelennek a likviditási gondok. Hitelből finanszírozni ilyen esetekben a céget nemcsak hosszadalmas adminisztrációs folyamat, aminek a végén kiderülhet, nem rád szabták a feltételeket, hanem költséges is. Itt jön a képbe a faktoring.

A faktorálás során a faktor megveszi az aktív, tehát le nem járt vevőköveteléseidet, vagyis a számláidat, így ezzel azonnal a pénzedhez juthatsz, amiből finanszírozni tudod egyrészt a költségeidet, másrészt a fejlesztéseket. 

A faktoring keretszerződés alapján a partnereid a fizetési határidő lejártakor a faktornak fizetik meg a tartozásukat. 

Mit kell tudnod a digitális faktoringról?

Digitális faktoring esetén a faktorálás folyamata 100%-ban digitálisan zajlik, vagyis az ajánlatkéréstől az ajánlat kiküldésén, elfogadásán át a szerződéskötésig, sőt még azon túl maga a faktorálás is online zajlik. A FlexiBillnél mobilról is intézheted, és akár már a faktorálási kérelmed leadása napján a pénzedhez juthatsz. 

A faktorálás előnyös lehet olyan esetekben, 

  • ha a vevőid gyakran fizetnek hosszú lejáratú határidőre, és amiatt a havi költségek fedezése likviditási gondokat okozhat.
  • ha kezdő vállalkozásod van, és így a pénzügyeid mielőbbi stabilizálására van szükséged a bizalom kiépítése, valamint a különféle lehetőségek kiaknázása érdekében.
  • ha az új megrendeléseket a hosszú fizetési határidőből adódó tőkehiány miatt nem tudja a vállalkozásod vállalni, ezáltal viszont lehetőséget teremtesz erre.
  • ha lassan fizető, de értékes partnereid vannak, így a faktorálás segítségével megtarthatod őket.

Mindkét finanszírozási forma megoldást kínálhat pénzügyi gondjaidra, azonban a faktoring mellett szól a bankhitellel szemben, hogy rugalmas feltételekkel gyorsabb folyósítást tesz lehetővé. 

A digitális faktoring költsége a keretszerződés megkötése előtt meghatározásra kerül, így a jövőben nem érhet kellemetlen meglepetés. Lehetőséged van akár az összes, de akár csak egyetlen számla faktorálására is, és mindezt egy gombnyomásra, mobilról indítva.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Már több mint 21 ezer tisztán elektromos autó fut a magyar utakon
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 13:51
Tavaly 71 százalékkal nőtt az elektromos autók száma Magyarországon.
Vásárló Annyit drágult a benzin, hogy már tényleg mindegy, hol tankolunk
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 10:02
Ismét emelkedett a beszerzési ár, így a legolcsóbb kutakon is a plafonra kerül a benzin ára - nem nagyon lesz olyan hely, ahol nem 479,90 lesz egy liter üzemanyag.
Vásárló Őrületes áron adják a magyar mézet - sosem volt még ilyen drága
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 06:52
A piacon már 4 ezer forintot is elkérnek egy kiló akácmézért - virágmézből hiány lesz idén is, mert amit csak lehetett, eladták exportra. Ideje megbarátkoznunk az ukrán és a kínai mézzel?
Vásárló Most éri meg önéletrajzot írni! A fiatalok adómentessége
PR | 2022. január 21. 15:55
Bombaként robbant a hír tavaly, hogy a kormány szeretné a 25 év alatti munkavállalók számára eltörölni a személyi jövedelemadót. Ez az eltörlés 2022. január elseje óta van érvényben, ezzel pedig megkönnyítik a diákmunkások és a pályakezdő fiatalok helyzetét.
Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló Téged is zavarnak ezek az embertípusok a konditeremben?
Márkázott tartalom | 2022. január 18. 09:13
Nem mindenki ugyanazzal a céllal megy edzeni, de vannak, akik kifejezetten érthetetlen viselkedést produkálnak a teremben.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló