2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Két évvel ezelőtt mutatta be a Tesco GetGo nevű elszámolási megoldását, azt az önkiszolgáló fizetési lehetőséget, amelyben a vásárlónak nem kell bajlódnia a vonalkódok leolvasásával. A kísérlet bővül.

A Tesco hazai piacán, az Egyesült Királyságban újabb szintet igyekszik lépni a vásárolt áruk árának automatikus elszámolási módszerében. A boltlánc az izraeli Trigótól szerzi be a maceramentes elszámolás technológiáját, amelyet 2021 októberében vezetett be kísérletképpen egyik London központjában lévő boltjában.

Szintet lépnek

Még korábbi előzménye az újdonságnak egy 2018-ban megnyitott készpénzmentes Tesco Express-üzlet. A GetGo igénybevétele esetén az áruház számítógépe kamerák és mérlegek, azaz vizuális és súlyérzékelők segítségével követi az üzletbe betérők vásárlásait. Memóriájában eltárolja, hogy ki, mit tett be a kosárába. A vevőnek az a dolga, hogy a belépéskor vagy amikor távozni akar leolvasson egy QR- kódot, amivel a rendszer azonosítja, azaz összeköti őt a kosara tartalmával.

Az eddigi kísérleti áruházakban azok vehetik igénybe ezt a megoldást, akik letöltötték a Tesco Grocery Appot. Miután befejezték a vásárlást, ezen keresztül ellenőrizhetik, hogy a gép pontosan azt számolta-e el, amit levettek a polcokról vagy a pultokról. A szeszes italt vásárlók külön kapun keresztül távozhatnak, ahol ellenőrzik, hogy elmúltak-e már 18 évesek. Ezután fizet a vásárló, és a rendszer néhány perccel a távozás után elküldi a telefonjára a számlát.

Csak vásárolni kell, a többi megy magától. Fotó: Tesco
Csak vásárolni kell, a többi megy magától. Fotó: Tesco

A London Fulham Reach körzetében lévő GetGo-áruház azonban ennél is többet tud - derül ki a The Grocer brit kiskereskedelmi szaklap beszámolójából. A legfontosabb különbség, hogy nincs szükség a Tesco alkalmazásának letöltésére.

Így a vásárlás utolsó fázisában a rendszer "megmondja", hogy pontosan mit vett a vásárló, akinek csak jóvá kell hagynia a listát és már mehet a fizetés elektronikus úton vagy készpénzzel. A Tesco közleménye szerint kísérletnek szánják az újítást, amelynek során figyelik, hogy a vásárlók mit szólnak az új lehetőséghez. A boltlánc közölte, a rendszernek nem része semmilyen arcfelismerő megoldás vagy más személyesadat-gyűjtés, amelynek alapján azonosítani lehet a boltjaiba betérő embereket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Mire számíthatnak a diszkontláncokban a vevők?
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. február 26. 05:44
Januárhoz képest minimálisan drágult a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés - a korábbiakhoz képest módosított - kosara. Ez két terméknek köszönhető leginkább. Októberhez képest azonban sok termék két számjegyű csökkenést könyvelhetett el. 
Vásárló Kitört a csokiháború, berágott a Milka gyártója
Buksza blog | 2024. február 24. 17:08
A színek "szent tehenek", ha meghatározott márkájú termékek, például édességek csomagolásához kapcsolódnak, ami lehetőséget adott egy holland csokigyártónak, hogy tiltakozó kampányt építsen rájuk. 
Vásárló Kiderült a bevásárlókocsik titka, rafinált trükk helyett másról szól a történet
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 23. 15:20
Mindenkinek volt már dolga összevissza kacsázó kerekű, imbolygó bevásárlókocsival, ami enyhén szólva nem járul hozzá ahhoz, amit az áruházláncok pr-osai „jó bevásárlási élménynek” szoktak nevezni.
Vásárló Váratlan döntés a Pepcótól
Buksza blog | 2024. február 22. 11:02
Korábban még terjeszkedést tervezett a Pepco Ausztriában, most viszont az exitről döntött a cég.  
Vásárló Akár duplázhatja is az árakat a vörös-tengeri válság
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 13:19
A támadások miatti hosszabb kerülőút csak a kisebbik baj, a krízis az egész világ szállítmányozási piacára komoly hatással van – és ezen keresztül a pénztárcánkra is.
Vásárló A boltláncoknak elege lett: a Lidl, a Tesco és a többiek közösen fordultak Brüsszelhez
Buksza blog | 2024. február 19. 10:55
Az elmúlt év ősze óta akadályozzák a Vörös-tengeren folyó hajózást a jemeni lázadók, ami túlcsordult az európai kiskereskedők tűrésküszöbén. Szakértők nem jósolják a helyzet gyors normalizálódását.
Vásárló Harapófogóba kerülnek a kávéfogyasztók, az aggastyán azonban menekülőutat kínál
Buksza blog | 2024. február 18. 13:57
A szenvedélyes fogyasztók lenézik, ám az elmúlt közel száz év alatt óriási utat járt be az instant kávé. Ráadásul a kilátásai is kedvezőek. 
Vásárló Kiverte a biztosítékot a trükközés, márciustól új világ jön a magyar boltokban
Buksza blog | 2024. február 15. 19:04
Számos élelmiszer jelentős változáson ment át az elmúlt időszakban: több készítmény kiszerelése kisebb lett vagy a minőségi összetevők aránya csökkent, az áruk azonban nem lett alacsonyabb. Egy felmérés szerint ez a jelenség többféle terméket is érint a brit boltokban.
Vásárló Így növelheted a webáruházad konverziós arányát
Márkázott tartalom | 2024. február 14. 12:55
  Az online marketing stratégia nagymértékben befolyásolja a webshopod sikerességét. Az eszközeivel csökkenteni lehet a kosárelhagyást, és meg lehet szilárdítani az ügyfélkört. Ebben a cikkben hatékony technikákat mutatunk, amelyekkel növelni tudod a webshopod teljesítményét.
Vásárló Készpénzt a balesetért: a Tescótól akartak lopni, csúnyán ráfáztak
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 13. 16:55
Nem túl okos bűnözők úgy látták, hogy a Tesco profitjából nekik is juthatna egy kevés, pontosabban nem is olyan kevés, ha rá tudnák szedni az áruházláncot. Trükkjük azonban átlátszónak bizonyult.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG