Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: feje tetejére állt a brit parlament

2019. szeptember 25., 15:50

Legalábbis ebben a pocsolyában. Meg talán amúgy is.

Parliament is reflected in a puddle in London, Britain, 25 September 2019. Members of Parliament have been recalled after the Supreme Court ruled that the suspension of parliament by British Prime Minister Boris Johnson was not lawful. EPA/NEIL HALL
A brit törvényhozás épülete Londonban a mai napon. EPA/NEIL HALL

Miután tegnap a brit legfelsőbb bíróság törvénysértőnek és semmisnek nyilvánította a parlamenti ülésszak lezárásáról hozott korábbi kormányzati döntést, ma ismét összeült a brit parlament.

Megbuktatnák Johnsont

Hirdetés

Boris Johnson miniszterelnök, aki az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán vett volna részt New Yorkban, hivatalos programját megszakítva érkezett vissza Londonba. Ahol természetesen forró fogadtatás várja, hiszen az ellenzék a fejét követeli.

A londoni alsóház ülésszaka két hete ért véget, miután Johnson kezdeményezte II. Erzsébet királynőnél az ülésszak lezárását és új törvényhozási évad elkezdését. Ezt a lépést (valamint a kormányzati döntést) mondta ki törvénysértőnek a legfelsőbb bíróság, mivel az szerinte észszerű indokok nélkül akadályozta a parlamentet alkotmányos funkcióinak ellátásában.

De ki az a Boris Johnson? Honnan jött, mit akar, és mi köze Donald Trumphoz? Meg fog bukni vagy kilépteti országát az EU-ból? Korábbi videókommentárunk:

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

A globális klímaváltozás miatt 2050-re a kávétermesztésre alkalmas helyek a trópusi területeken a jelenlegi felére csökkenhetnek, ezért Kaliforniában, Ausztráliában és Szaúd-Arábiában, de még Olaszországban is, mely országok amúgy kívül esnek a hagyományos kávétermesztési övezeten, már próbálkoznak a kávébab meghonosításával.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?