Hirdetés

Borkai Zsolt lemond

2019. november 06., 10:40

Borkai Zsolt Győr újraválasztott polgármestere nyílt levélben jelentette be lemondását.

Borkai Zsolt (Forrás: Facebook)
Borkai Zsolt (Forrás: Facebook)

Borkai Zsolt, Győr októberben újraválasztott polgármestere a közgyűlés alakuló ülésén a mandátumát még átveszi, majd péntek 16 órai határidővel mond le - számol be a gyorplusz.hu.

Borkai levelében úgy fogalmazott, levonja a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget. Szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Borkai szerint " a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága". Úgy véli, ez nem egy ember bosszúja, nem létezik az ördög ügyvédje.

Hirdetés

"Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek."

Az ellene felhozott vádak közül a drogozást és a korrupciót tagadta, az ominózus horvátországi utazást pedig saját költségen vett részt, mint írja: "ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam."

Saját bevallása szerint eddig azért nem mondott le, mert úgy gondolta, olyan embernek kell vezetnie a várost, akit a győriek megválasztottak - márpedig a botrányok ellenére ez történt október 13-án.

"A politikai ellenfeleim a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak engem, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat. Október eleje óta a város életéről és jövőbeni kihívásairól senki sem beszélt. (...) Az elmúlt időszakban nem csak én, hanem a családtagjaim is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretném kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre."

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Padlót fogott Merkel pártja – keresik az új vezért

Padlót fogott Merkel pártja – keresik az új vezért

Hozták magukat a szocdemek, nagyot mentek a Zöldek, tovább süllyednek a kereszténydemokraták – így összegezhető a hétvégi hamburgi választás eredménye. A törvényhozásba becsusszant a radikális bal- és jobboldal, valamint a liberális párt is. A CDU másfél évtized alatt elvesztette helyi szavazóinak háromnegyedét, Angela Merkel fokozatos háttérbe vonulása óta pedig nincs valódi vezére. A párt ma előrehozta a tisztújítást.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?