Hirdetés
Hirdetés

Felvásárolta nagy riválisát a magyarok egyik kedvenc szálláskeresője

2018. január 31., 16:16

Egyik legnagyobb külföldi konkurensét szerezte meg a Szállás.hu.

Felvásárolta külföldi konkurenciáját a Szállás.hu. A lengyel online szálláspiac legrégebbi szereplője, a Spanie.pl csoport integrációjával a cég háromszorosára növeli lengyelországi operációját. A tranzakció tavaly év végén zárult le, a teljes összeolvadás pedig idén szeptemberre várható – derült ki a Szállás.hu közleményéből.

A vállalat történetében először 2007-ben bővült felvásárlásokon keresztül, akkor a magyar diszkontáras szálláspiac három szereplőjét vette meg – cégcsoport növekedési stratégiájában ugyanakkor már meghatározó az egyre intenzívebb külföldi jelenlét is. A Szállás.hu ügyvezető igazgató szerint az elmúlt években a lengyel piacon mérték a legdinamikusabb bővülést, ezt a tempót akarják most felgyosítani. Hozzátette: a Spanie.pl felvásárlását 100 százalékban saját tőkéből finanszírozták.

Hirdetés

Tovább növekednek a régióban

A Spanie.pl csoport 2002-ben alakult, ma már a lengyelországi online szálláspiac meghatározó szereplője, évente 5 millió utazni vágyó keresi fel az oldalt, ahol közel 52 ezer belföldi szálláshely érhető el. Szigetvári József elmondta: nem zárkóznak el a további felvásárlásoktól sem, így Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában is tovább erősítik jelenlétüket.

A lengyel Spanie.pl klasszikus foglalási oldal, eddig hagyományos hirdetési modellben működött. A Szállás.hu tervei alapján viszont a magyar cégnél már jól bevált online foglalásra állnának át, ennek eredményeként pedig 52 ezer szálláshellyel rendelkezik majd Lengyelországban.

A technológiai és az üzletmeneti eltérések miatt a teljes beolvadás 8 hónap alatt valósítható meg leghamarabb. Ennek során foglalhatóvá teszik a szálláshelyeket, míg a felhasználókat a telefonálásról a sokkal kényelmesebb és biztonságosabb online utazástervezés irányába terelik. A szeptemberre lezajló integrációt követően az oldal Nocleg.pl („Szallas.pl”) néven fog működni, mely a Szallas.hu jelenleg is használt márkaneve Lengyelországban.

Kivégzik az Airbnb-t Budapesten? Ami most történik, még csak a kezdet

Az utóbbi időben számos konfliktusról lehetett hallani a belvárosi bulinegyed lakosai és a buliturizmusra épülő szórakozóhelyek között. A vitában a lakók a nyugalmukat védték, a szolgáltatók pedig a bevételüket, a befolyó adóforintokat és a munkahelyeket. Tovább >>>

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ez lehet a közeljövő legizgalmasabb befektetése - de még túl sok a kérdés

Ez lehet a közeljövő legizgalmasabb befektetése - de még túl sok a kérdés

A Magyar Nemzeti Bank az elsők között hoz létre elkülönített zöldkötvény-portfóliót devizatartalékában. A jegybank jó érzékkel időzített akciója ráirányítja a figyelmet egy gyorsan növekvő, de egyelőre nem kellőképpen szabályozott területre, amely nemes célt szolgál, de számos kérdést is felvet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?