Hirdetés

OPEC - visszafogják a termelést és emelik az árat

2019. december 07., 10:08

A kőolaj exportáló országok szövetsége Oroszországgal kiegészülve pénteki, bécsi ülésén a termelés visszafogásáról és a Brent árának emeléséről állapodott meg.

fotó: depositphotos.com
fotó: depositphotos.com

Az úgynevezett OPEC +, azaz az kőolaj exportáló országokat tömörítő szövetség, mely Oroszországgal is ki van egészülve, pénteki, Bécsben tartott ülésén a két napos vita után abban állapodott meg, hogy termelését napi szinten 500 ezer hordóval csökkenti, míg Szaúd-Arábia további 400 ezer hordónyi csökkentést vállalt önkéntesen – írja a Financial Times.

Az olajkitermelés volumenének csökkentését Szaúd-Arábia kezdeményezésére vállalták a tagországok, a piac védelme érdekében.

Hirdetés

A tárgyalások egész éjjel folytatódtak, és a döntést pénteken véglegesítették azok az olajkitermelő országok, amelyek 2016 óta vesznek részt az olajszövetségben. A megállapodás értelmében a Brent nyersolaj árát 1,4 százalékkal, 64,25 dollárra emelték meg hordónként a tagországok.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A nyugdíjasokat sújtja a legjobban az áremelkedés - a hét sztorija

A nyugdíjasokat sújtja a legjobban az áremelkedés - a hét sztorija

A héten ismerhettük meg az adatot, melyből kiderült, mennyivel drágult az élet tavaly Magyarországon. Bár a főadat kedvező, az ördög ezúttal is a részletekben rejlik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?