Hirdetés

Kivégezték a Telekomot, elgyengült a forint, esik az olaj

2015. április 22., 10:21
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX
, Nasdaq
, Nikkei
, Telekom

A Mol is elgyengült, az OTP erőt mutat, a DAX is éledezik, a Nasdaq végre 5000 pont fölött zárt. Az olajban megérkezett a hőn áhított esés.

A tegnap bejelentett adócsomag sok mindenkinek kedvező, de a Telekomot hidegzuhanyként érte, hogy egyelőre nem csökken a rá kivetett különadó. A befektetők nemrég ezért tépték szét a papírt, most kétségbeesetten szabadultak tőle, 430 forint környékéről 400-ig öntötték vissza. Ma 3 forinttal van följebb, kérdés, sikerül-e neki magára találni a tegnapi pofon után.

A tegnap a nap elején még igen virgonc, 15 ezer forint fölött járó Mol ugyancsak elhagyta magát, és kissé ma is gyengélkedik: fél százalékos esés után 14840 forintot ér. Persze ha az elmúlt hetek heves emelkedésével vetjük össze, akkor ez csak egy egészséges, aprócska korrekció. A múlt héten szenvedő OTP viszont megint jó formában van: 1 százalékos emelkedés után 5840 forintot ér. A BUX fél százalékot erősödik, pont 22 ezer ponton tanyázik.

Hirdetés
Friss árfolyamok >>>
Friss árfolyamok >>>

Európában tegnap a nap eleji lendület délutánra visszaesett, de a piacok ma újra nekiszaladtak, és a tegnap reggeli értékek közelében állnak az indexek, a DAX kereken 12 ezer pontot ér. Amerikában alig volt mozgás tegnap, de a Nasdaq 20 pontos emelkedés után végre úja 5000 pont fölött zárt.

Ázsiában a piacok többsége kismértékben esett, de a Nikkei 1 százalék pluszban van, a kínai papírok pedig újra szárnyalnak. Sanghaj fő indexe 2,5, a B-részvények 3 százalékkal szárnyalnak. Úgy tűnik, a kínai piacok egyelőre megállíthatatlanok, igazi mánia alakult ki.

Az olaj végre tudott esni egy kicsit, már izgultunk, hogy itthon a benzinár az égig emelkedik. A WTI 56, a Brent 62 dollárig csökkent.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

A modern világ sokszor brutális eszközökkel számolt le a történelmi uralkodóházakkal, különösen elvesztett háborúk után. Bár az Egyesült Királyság most nem vesztett háborút, a brit királyi ház fölött is megkondult a lélekharang. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Mindent vittek az állampapírok

    2020. január 24., 13:46
    Mindent vittek az állampapírok

    A 2019-es évben a lakossági befektetők körében az állampapír volt a favorit. Az egy évvel korábbiakhoz képes elért 1560 milliárdos növekedés elsősorban a nyáron debütált MÁP+-nak köszönhető.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?