Nikkei
Részvény / Deviza / Áru Végre normális szinten a gázár, brutális vagy eszméletlen az Nvidia? 
Eidenpenz József | 2024. február 22. 12:19
Remek napjuk jöhet a tőzsdéknek az Nvidia pazar gyorsjelentése után, a BUX index és londoni társa azonban a negatív tartományban vannak. A forint eléggé stabil a napokban, egy MNB-nyilatkozat is ezt erősítette. Évtizedes mélypontok, békebeli mélységek körül áll az európai földgáz ára.
Részvény / Deviza / Áru Ezért esett a forint már megint, 4999,9-nél állt meg az egyik legfontosabb indikátor 
Eidenpenz József | 2024. február 8. 12:17
A hatalmas mennyiségű vállalati jelentés többsége pozitív, ennek tulajdonítják, hogy az amerikai tőzsdék új csúcsra tudtak menni. Ma a BUX is szerény pluszban áll, a forint pedig konszolidálódik a tegnapi nagy esése után. Az MNB lehet a kriptószektor hazai felügyelője is, 34 éves csúcson a japán Nikkei 225.
Részvény / Deviza / Áru Pánik a japán tőzsdén is 
Privátbankár.hu | 2018. december 25. 11:02
A tegnapi amerikai összeomlás után ma a Nikkei index is óriásit esett.
Részvény / Deviza / Áru Elmarad az év végi fellendülés 
Fellegit Tamás | 2018. december 14. 10:21
Az amerikai részvénypiacok nem tudnak magukhoz térni, egyre kisebb egy év végi rali esélye. Európában esnek az indexek, gyengül a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Esnek az európai kötvényhozamok 
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 10:27
A legstabilabb eurózónás országok kötvényhozamai megint extrém alacsonyra kerültek, a tőzsdék közben erősödnek, itthon a Mol és az OTP drágul.
Részvény / Deviza / Áru Véget ért a zuhanás, kitart az OTP 
Fellegi Tamás | 2018. február 7. 10:48
A heves zuhanások napjai után emelkedés kezdődött a részvénypiacokon. Amerikában nagyobb volt a rali, Európában szerényebb, de a BUX szépen emelkedik. Felpattant az OTP a kritikus szintről, a Mol és a Richter is magához tért. Még a bitcoin is ugrott egy méreteset, 6-ról 8 ezer dollárig.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt az olajár 
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 11:11
Nagyot esett az olaj, 50 dollár alatt mindkét fő fajta. A tőzsdék szárnyalnak, itthon megint a Mészáros-cégek törnek az ég felé.
Részvény / Deviza / Áru Erőre kapott az OTP 
Privátbankár.hu | 2017. március 28. 10:56
A tőzsdék ma felfelé indultak, miután Amerika fontos szintről pattant fel. Emelkedik a Nikkei és a DAX, nálunk az OTP vezet. Megindult az olajár több napos esés után.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, szárnyal az arany 
Fellegi Tamás | 2017. február 2. 11:30
A zloty is tovább erősödik, az olajár is emelkedik, viszont a dollár gyengült a tegnapi Fed-ülés után. Nagyot ment az Apple, esik a Google, az indexek közül a Nikkei gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Az olajár megbicsaklott, a Molt viszont semmi nem állítja meg 
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 10:14
Klasszikus január eleji szárnyalás zajlik a tőzsdéken, a hazai börze is emelkedik. Az arany felfelé vette az irányt, az olajár a tegnapi pofon után próbál most magához térni.
Részvény / Deviza / Áru Ne hanyagold el az osztalékot, nagyot nőhet tőle a befektetésed értéke 
Eidenpenz József | 2016. november 10. 20:00
Látszólag nem sokat számítanak a kifizetett osztalékok a tőzsdei vállalatoknál, a jelenlegi 1-3 százalék azonban hosszú távon nagyon is megdobhatja a befektetések értékét.
Részvény / Deviza / Áru Már a kutyát sem érdekli a forint 
Fellegi Tamás | 2016. június 2. 11:18
Rég láttunk ilyet: napok óta nem mozdul a forint, szinte olyan, mintha rögzítették volna az árfolyamát. Amerika a magasban áll, Ázsiában a Nikkei esett érdemben, a BÉT nagypapírjai szépen emelkednek, az FHB és a CIG Pannónia viszont gyengélkednek. Az olaj tapad az 50 dolláros árhoz.
Részvény / Deviza / Áru Erős az olaj, veszik az OTP-t, esik viszont az arany 
Fellegi Tamás | 2016. május 30. 11:15
Az amerikai tőzsdék pénteken egy újabb, sokadik emelkedő napot tudtak maguk mögött, így az indexek közelítik az éves csúcsokat. A DAX is emelkedik, itthon az OTP szárnyal. Az olaj nagyon erős, ára ismét kezd az 50 dollárhoz tapadni. Az arany ellenben gyengélkedik, idei nyeresége harmadát már visszaadta.
Részvény / Deviza / Áru Nem múlik a csalódás, tovább hanyatlik az iPhone gyártója 
Fellegi Tamás | 2016. május 2. 11:20
Nem bocsátja meg a piac az Apple-nek a gyenge negyedévet, tovább adják a papírt, az Amazon és a Facebook viszont remekelt. A jen az égbe ment, ennek megfelelően esett a Nikkei. A dollár az euróhoz képest is gyengült. Az arany még pénteken az égbe ment, és ma is ott van, 1300 dolláron.
Részvény / Deviza / Áru Vég nélkül drágul az olaj 
Fellegi Tamás | 2016. április 21. 10:15
Lassan fellélegezhetnek az olajexportőrök, de szomorkodhatnak az autósok, itt a tavaly őszi szint az olajárban, 45 dollárnál. A tőzsdék is emelkednek szüntelenül, Tokió megint nagyot ralizott, a DAX immár vastagon 10 ezer pont felett jár. A forint is minden nap erősödik egy kicsit, a BÉT-en a Richter és a Mol van jó formában.
Részvény / Deviza / Áru Majd egy évtizede nem volt ilyen a magyar tőzsdén 
Fellegi Tamás | 2016. április 19. 11:15
A tőzsdéken ismét a vevők uralkodnak, a BUX 9 éves csúcson, ma a Mol a vezető részvény. Olajat sem nagyon adnak el, senkit nem izgat a dohai csúcs kudarca. A trend rövidtávon emelkedő, ilyenkor a hírek sem számítanak. A Nikkei ma nagyot szárnyalt, a DAX is emelkedik, a forint tarja erejét.
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint és az OTP, mi történik az olajjal? 
Fellegi Tamás | 2016. április 18. 11:18
A tegnapi olajtermelői csúcs nem vezetett eredményre, nem limitálják az olajkitermelést, de ettől csak átmenetileg ijedtek meg a piacok. A közel-keleti Brent olaj esett inkább, az amerikai WTI alig. A részvénypiacok közül a múlt héten száguldó Nikkei korrigált nagyot, Európa kis mínuszban. Sokéves csúcshoz közelít az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Mindent vesznek, amit érnek 
Fellegi Tamás | 2016. április 14. 09:19
Vásárlási láz lett úrrá a részvénytőzsdéken, a leglelkesebben a japán papírokat veszik, de a német indexet is 10 ezer pont fölé húzták, Amerika pedig újabb éve csúcsokon. Az forint is erős, az olaj most megpihent egy kicsit a szokatlanul gyors emelkedés után. Az OTP ismét 7000 forint fölött.
Részvény / Deviza / Áru Új negyedév: zuhanó németek és japánok, erősödő forint 
Fellegi Tamás | 2016. április 1. 10:41
A negyedév első napja eddig megfelel annak a várakozásnak, hogy a cégek sajátrészvény vásárlásai leállnak, így vevők hiányában a tőzsdék lefordulnak. Persze az elmélet Amerikára vonatkozik, és azt csak este látjuk, most Ázsia és Európa zuhan.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson a Facebook - megrohanták a tőzsdét 
Fellegi Tamás | 2016. március 30. 10:30
Tegnap az amerikai FED elnöke ismét bizonytalankodott a kamatemelést illetően, ezután a vevők meg is rohanták a tőzsdét. Ugyanezt teszik most világszerte és nálunk is, közben néhány rekord is született: örökös csúcson a Facebook, az amerikai piacok pedig éves tetőn. Az OTP is újra közelíti 7000 forintos csúcsát.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a világbéke: immár csak emelkedni tudnak a tőzsdék 
Fellegi Tamás | 2016. március 3. 10:45
A nagy év eleji rettegés elmúlt, úgy tűnik, akik akart eladott, Amerika lassan az évkezdeti szintre ér. Ázsiában is boldogan zsákolnak a befektetők, az olaj tartja 35 dollár körüli szintjét, az arany is erős. A budapesti börze ma is emelkedik, főleg a Molnak és az OTP-nek köszönhetően.
Részvény / Deviza / Áru Feltápászkodott a forint 
Fellegi Tamás | 2016. február 12. 10:07
A tegnapi megroggyanás után ma rögtön visszaerősödött a hazai fizetőeszköz, remek formában van. Amerikában viszont ismét kiadós esés volt, a piacok teljes letörésben. A Nikkei összeomlott, Európa ma emelkedni próbál. Az olaj maradt a mélyben, az arany viszont eddig az év befektetése.
Részvény / Deviza / Áru Újra zuhan az olaj, pedig már azt hittük, megvolt az alja 
Fellegi Tamás | 2016. február 10. 09:59
Tegnap ismét jó alaposan megöntötték az olajat, a két típus átlagára alá is esett a 30 dolláros szintnek. Az európai börzék is tovább estek a nagy letörés után, Amerika azért küzd, nehezen esik tovább. A BÉT-ünket tegnap kivégezték, ma próbálja összeszedni magát.
Részvény / Deviza / Áru Mélységi mámora lett a vevőknek: megrántották az olajárat 
Fellegi Tamás | 2016. január 22. 11:00
Már másodszor kevesellték a héten az olaj árát a piac szereplők, és most felrántották 30 dollár fölé az árat. A tőzsdékbe is erőt próbáltak önteni, a Nikkeit egyenesen széttépték. Az OTP-Richter páros is feléledt, a forint is egész jól áll.
Részvény / Deviza / Áru Megtépték az OTP-t és a Richtert 
Privátbankár.hu | 2015. december 16. 11:45
Ma a hazai tőzsde a sztár, de Amerika is emelkedett tegnap és Ázsiai és szépen ment, különösen a Nikkei. A forint is magához tért valamelyest.
Részvény / Deviza / Áru Erős a dollár, megtépték a Teslát, jól megy a Facebook 
Fellegi Tamás | 2015. november 5. 10:38
Az amerikai piacokon tegnap egy kisebb korrekció zajlott, de ez szinte meg sem látszik a charton a magunk mögött hagyott nagy emelkedéshez képest. Közben érik a decemberi amerikai kamatemelés, szárnyal is a dollár. A Facebook jót jelentett, a Volkswagen tovább gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Magasan az arany, esik az OTP, mi van a forinttal? 
Fellegi Tamás | 2015. október 14. 10:06
A tőzsdék lefordultak, Amerikában kicsit, Ázsiában közepesen, Európában nagyon. A mi kis piacunk is esik, szerencsére nem sokat, a forint pedig meg sem mozdul. A Norbi Update részvény élénk, az aranyat addig temették, amíg szépen feltámadt, ahogy ez lenni szokott.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az olaj, zuhan a Snergon, erős az OTP 
Fellegi Tamás | 2015. október 9. 10:28
A tőzsdéken egyelőre tovább tart az egész heti jó hangulat, miután a Fed kimagyarázta legutóbbi kamatdöntését, és ezt a piaci szereplők egyelőre elfogadták. A BÉT is jól áll, az OTP hasít, de közben a Synergon a és Graphisoft park gyengélkedik. Immár mindkét olajfajta 50 dollár fölött.
Részvény / Deviza / Áru Éledezik a Twitter és az Alibaba, megtartja erejét a Mol 
Fellegi Tamás | 2015. október 8. 10:45
A hét eddigi részében szakadatlanul erősödő tőzsdék már tegnap elérték a komoly ellenállásokat, és most jön a nagy döntés: átküzdik magukat rajtuk vagy újra lehanyatlanak. Kína bepótolta a kiamaradt rali egy részét a sok napos ünnepe után. A Mol igencsak magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők, a forintot is boldogan zsákolják 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 30. 10:22
Tegnap Európában már mutatkoztak a fordulat jelei, de Amerika még mínuszban is járt napközben Ázsia aztán sok nap esés után kizöldült, a sokat szenvedett Nikkeit tépték meg a legjobban. A hatás nem marad el Európában: a DAX egyből 2,5 százalékos szárnyalással nyitja a napot. A forint is szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru Itt az újabb világvége, kerüljük a Volkswagent 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 29. 10:12
Felgyorsultak az események a tőzsdéken: mindenhol az eladók tolonganak, méretesek a zuhanások. Amerika az augusztus végi mélységeket teszteli, Európát külön sújtja az autógyártási botrány, a Nikkei is zuhanórepülésben. Egy kicsit még az olaj és az arany is esett.
Részvény / Deviza / Áru Nem tér magához a Mol, a forint is elhagyta magát 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 24. 10:29
Miközben a híreket a Volkswagen-botrány uralja, akad más papír is, amit adnak nagyon. Az egy éve tőzsdén lévő Alibaba árfolyama összeroskad a rengeteg felszabaduló papír súlya alatt. A VW egyébként épp korrigál, a Nikkei nagyot esett, itthon pedig nem tud véget érni a Mol zuhanása.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi reakciók a Fed-re, a Richter pedig a mennybe megy 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 18. 10:40
A Fed várt kamatemelésének elmaradása tanácstalanságot keltett, de ha megnézzük a grafikonon, mi is történt tegnap este Amerikában, azt mondhatjuk, tankönyvi volt a reakció. Európa ma már esik, a dollár is gyengül, a Richter számára végre eljött az évek óta vár gyógyszer-engedélyezés. A forint tovább erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Már csak 1 forint 60 fillér a legolcsóbb részvény 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 14. 11:35
A BÉT hátsó sorában pár részvény nagyon elértéktelenedett, viszont az OTP ma jó formában. Kína megint esett, Európa iránytalan.
Részvény / Deviza / Áru Nem haraptak rá az Almára 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 10. 10:05
A tegnapi örömmámor véget ért, a tőzsdék Amerika vezetésével lefordultak, még az új iPhone sem hatotta meg a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru Ma a japánok vadultak meg 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 9. 10:08
Tegnap még esett a Nikkei, ma bőven bepótolta. Amerika is az égbe ment, és az őrület Európában is folytatódik.
Részvény / Deviza / Áru Kína bezsákolta a szabadon forgó részvények 10 százalékát 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 8. 10:32
Pluszban is zárt Sanghaj ezek után, Európa pedig ma újra nekiszalad a tegnap kudarcba fulladt emelkedésnek. Amerika tegnap zárva volt, kíváncsiak leszünk, hogy ébrednek, a határidők alapján jobb lábbal. A Mol kapott egy kurdisztáni pofont, az olaj megint esik, a svájci frank gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Csinos kis nyár végi ajándékot kínált a Facebook a szemfüleseknek 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 4. 10:00
A két hete indult tőzsdei zuhanás, ami ma ismét felélénkülni látszik, nem várt ajándékot, könnyű pénzt hozhatott a szemfüleseknek, mégpedig múlt hétfőn. A legkönnyebb profitot talán maga a Facebook kínálta, a szemfülesek egy nap alatt 10-15 százalékot tehettek zsebre.
Részvény / Deviza / Áru Európában előkerültek az eladók 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 19. 10:46
Zuhan Frankfurt, Párizs, tegnap Amerika is esett, Kína viszont megkapaszkodott. Az olaj korrigálni próbál, az arany erős.
Részvény / Deviza / Áru Egymás ellen fordult japán és német: így néz ki a küzdelem egy vállalatért 
Privátbankár.hu | 2015. július 24. 08:31
A Financial Timesért az Axel Springer és a Nikkei szállt harcba, az utóbbi győzött egy visszautasíthatatlan ajánlattal.
Részvény / Deviza / Áru Kész: eladták a Financial Timest 
Privátbankár.hu | 2015. július 23. 16:36
A vásárló a japán Nikkei hírügynökség. Az árra korábban egymilliárd fontot mondott a korábbi tulajdonos Pearson, de nem ennyiért ment el.
Részvény / Deviza / Áru Iráni megegyezés, zuhanó olajár 
Fellegi Tamás | 2015. július 14. 10:25
Görögország után is megegyezett tárgyalóival, öntheti az olajat a piacra, esik is az ár. Kína megint esik, a trenddel nem lehet hadakozni.
Részvény / Deviza / Áru A tárgyalók jól meglifteztették a piacokat 
Fellegi Tamás | 2015. július 8. 10:53
Tegnap egy kora délutáni pánikkeltés után az égig húzták Amerikát, majd ismét nagyon zuhant Kína, ma reggel pedig megint a rossz hírek dominálnak.
Részvény / Deviza / Áru Mi nincs még az égben? Hát a felkelő nap! 
Fellegi Tamás | 2015. június 24. 14:19
A nagy tőzsdék most már mind soha nem látott csúcsokon, vagy a korábbi tetők közelében vannak. Egy kivétel akad azonban, amelyik még a közelében sincs az egykori zenitnek, de most mintha megindulna felé. A felkelő nap országáról van szó, és fő tőzsdeindexéről, a Nikkeiről. Itt az új aranybánya?
FinLab Ami most van az minden, csak nem normális tőkepiac 
Misik Sándor | 2015. május 4. 08:58
A 2008-as válság óta megháromszorozódott amerikai részvényindexek emelkedése a válság előtti kereskedési mennyiség fele/egyharmada mellett történt, és folyamatosan csökkenő trendet mutat, ami érdekes kérdéseket vet fel több piaci szereplőben is.
Részvény / Deviza / Áru Kivégezték a Telekomot, elgyengült a forint, esik az olaj 
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 10:21
A Mol is elgyengült, az OTP erőt mutat, a DAX is éledezik, a Nasdaq végre 5000 pont fölött zárt. Az olajban megérkezett a hőn áhított esés.
Részvény / Deviza / Áru Nincs igazi reakció a kínai adatra, de a Mol emelkedik 
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 09:38
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25 pontos csökkenéssel, 21 951 ponton nyitott, azaz 0,11 százalékkal gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Az égig emelkednek a tőzsdék, van határ? 
Fellegi Tamás | 2015. március 24. 19:30
Az idei év ijesztően indult a tőzsdéken, kiadós, három napos eséssel, és a január is mínuszos lett, legalábbis Amerikában. Utána azonban szakadatlan emelkedés következett, ami azóta is tart, a főbb piacok abszolút csúcsokra értek. Mintha 6 év után már semmi sem tudna a bika útjába állni. Vajon meddig mehet ez így?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG