Hirdetés
Hirdetés

Londoni terror: Brüsszelnek ideje észhez térnie

2017. június 04., 11:24

Mindenki Londonnal van, de a mostani politikát újra kell gondolni.

Theresa May brit miniszterelnök aláírja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet a londoni kormányfői hivatalban 2017. március 28-án. (Kép forrása: MTI/EPA/Brit kormányfői hivatal)
Theresa May brit miniszterelnök Kép forrása: MTI/EPA/Brit kormányfői hivatal

Az európai vezetők, köztük Magyarország kormánya is együttérzését fejezte ki Nagy-Britanniával a Londonban történt terrortámadás miatt. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke „újabb gyáva támadásnak” minősítette a történteket, Jean-Claude Junkcer, az EB elnöke pedig együttérzéséről biztosította a londoniakat.

A Reuters cikke szerint Vlagyimir Putyin közös összefogásra sürget a terrorizmus ellen, egyben szintén együttérzését fejezte ki az áldozatok iránt.

Hirdetés

Velük vannak a magyarok is

Áder János köztársasági elnök gyásztáviratot küldött a brit uralkodnak, ahol biztosította őt a magyarok együttérzéséről és őszinte részvétéről. Megfogalmazása szerint az Egyesült Királyság a továbbiakban is számíthat Magyarország határozott támogatására és erőfeszítéseire annak érdekében, hogy közös fellépéssel mielőbb meg tudjuk fékezni a békés emberek életét fenyegető, gátlást nem ismerő gyűlölet erőit.

Hasonló hangulatú közleményt adott ki Orbán Viktor is, ő szintén levélben fejezte ki megdöbbenését Theresa May felé. Hozzátette: Magyarország kormánya és a magyar emberek "továbbra is készek hozzájárulni közös biztonságunk megvédéséhez." A Fidesz-frakció közleményében ugyanakkor Brüsszelnek is üzent, meglátásuk szerint ugyanis a mostani támadás ismét megmutatja, hogy a bevándorláspolitika nem működőképes.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most akkor tényleg ki kellene dobnunk az összes mikrohullámú sütőt?

Most akkor tényleg ki kellene dobnunk az összes mikrohullámú sütőt?

Egy friss tanulmány az autók környezetszennyezéséhez hasonlítja a mikrohullámú sütőket, és meglepő eredményre jut - főleg ha figyelembe vesszük, hogy az összes lehetséges módszer közül még a mikrózás a legkörnyezetbarátabb sütési-főzési módszer. Egyre gyakrabban cseréljük le a háztartási eszközeinket, egyre jobban terhelve a környezetet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)