Hirdetés
Hirdetés

Van valami, amiben Trump Obamát majmolja

2017. november 22., 09:34

Átesett az első hálaadási ünnepségén – mi lesz a pulykákkal?

Forrás: flickr.com
Forrás: flickr.com

Elődjéhez hasonlóan Donald Trump is szimbolikusan megkegyelmezett a Fehér Ház Rózsakertjében két termetes pulykának, Combocskának és Villacsontnak (Drumstick és Wishbone). A két pulyka együtt élhet majd Virginiában azzal a két másik pulykával, Krumplival és Csöppséggel, akiknek még az előző elnök, Barack Obama kegyelmezett meg.

Today, we continued a wonderful American Tradition at the White House. Drumstick and Wishbone will live out their days in the beautiful Blue Ridge Mountains at Gobbler’s Rest... pic.twitter.com/fsS8B8f5UR

Hirdetés
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. november 21.

Trump tréfásan hozzátette: "Mint sokan tudják, nagyon is aktív vagyok elődöm elnöki rendeleteinek visszavonásában, ám a Fehér Ház tanácsadói ezúttal arról tájékoztattak, hogy a Krumpli és Csöppség kegyelmére vonatkozó tavalyi elnöki rendelet semmi szín alatt sem vonható vissza".

Honnan a fura szokás?

A Hálaadás ünnepe előtti "pulykakegyelem" amerikai hagyománya Abraham Lincoln elnöktől ered. Lincoln kisfia, Tad ugyanis úgy megbarátkozott a Hálaadásra vásárolt pulykával, hogy a család sajnálta levágni, így az elnök - szintén ünnepélyes keretek között - megkegyelmezett a nagy madárnak. A kegyelemosztás azonban nyilvános ceremóniával kísért, "hivatalos" hagyománnyá Harry Truman elnöksége idején vált. Az amerikaiak hagyományosan pulykasültet esznek Hálaadáskor, amit ráadásul idén jóval olcsóbban szerezhetnek be - erről korábban itt írtunk. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?