Hirdetés
Hirdetés

Bambi a sötét oldalon - a Walt Disney megvette a Lucasfilmet

2012. október 31., 11:43

Több mint 4 milliárd dollárnyi készpénzért és részvényért megveszi a Disney George Lucas cégét.

A Walt Disney megvásárolja George Lucastól az annak nevével fémjelzett Lucasfilmet, amely a Star Wars filmek tulajdonosa. A vételár 4,05 milliárd dollár részvényekben és készpénzben. A közlemény szerint a Disney a vételár felét adja készpénzben, ehhez pedig hozzácsap még nagyjából 40 millió részvényt amikor lezárul az ügylet.

A Disneynek ez az első jelentősebb akvizíciója, amióta 2009-ben megvette a Marvel Entertainmentet, 4,24 milliárd dollárért. A várakozások szerint az ügylettel a Disney jelentősen bővíti majd a kiskereskedelmi palettáját, mivel a Star Wars filmekhez rengeteg ajándéktárgy és játék kapcsolódik, ezek forgalma pedig töretlenül magas. A hírek szerint az anaheimi, kaliforniai, orlandói, párizsi és tokiói Disneylandekben máris megjelentek az első rohamosztagosok.

Lucas minden bizonnyal jól jár az ügylettel, az alábbi ábrán jól látszik, hogy nyár eleje óta nagyjából a negyedével nőtt a Walt Disney részvények ára.

Hirdetés
Forrás: Dealbook Privátbankár
Forrás: Dealbook Privátbankár
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vihar előtti csendben oldalazik a forint: holnap jön a kamatemelés?

Vihar előtti csendben oldalazik a forint: holnap jön a kamatemelés?

Óvatos optimizmus uralja jelenleg a piacot, a Nyugat-Európai indexek erősödésben kezdték a napot, míg Budapesten vegyesen mozogtak a bluechipek. A piac alapvetően a holnapi Fed üléssel van elfoglalva, az elemzők szerint ugyanis végre bejelenthetik a várva-várt kamatemelést. A forint csak oldalazgat a feszült csendben, az olaj ára azonban 2,5 éves csúcsra ugrott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?