A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat

2016. december 26., 17:30

A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!

1. Nincs hivatalos munkaidő

Te is utálod a 9-től 5-ig tartó munkaidőt? A Netflix kaliforniai főhadiszállásán ez nem jelenthet problémát, mivel se a szabadságokat, se a napi munkavégzést nem kötik időhöz. Az óriáscég egyedül azt várja el, hogy a dolgozói megcsinálják a munkájukat, de az már nem érdekli a Netflixet, hogy ezt honnan és milyen időelosztásban teszik.

Hirdetés

2. Extra szabadság

A szintén amerikai Metis Communications három, illetve régi dolgozók esetében négy hét a fizetett szabadság, emellé pedig a munkatársak a szülinapjukat, december utolsó hetét és a nyári péntekeket is megkapják extra szabadságul.

3. Első a család?

A Facebook dolgozójaként biztosan megéri gyereket vállalni. Az új anyák és apák négy hónap fizetett szülési szabadságot kapnak, a cég fizeti a bölcsődét valamint 4000 dollár „babapénzt” a gyerek születése után.

A Capriotti’s Sandwich Shop gyorsétterem pedig mindig elengedi dolgozóit, hogyha a gyerekeiknek iskolai fellépése, focimeccse, vagy bármilyen egyéb fontos eseménye van.

4. Céges yacht

Az iCracked nincs messze a helyi kikötőtől, ezért kitalálták, hogy a munkában megfáradt alkalmazottak bármikor felpattanhatnak a közös hajóra, és az óceánon pihenhetik ki a hetet Redwood Shores partjaiban gyönyörködve.

5. Masszázs

Az olyan igazán pörgős területeken dolgozóknak, mint mondjuk a marketing, kevés idejük van akár edzeni, akár pihenni. Ezért egyre elterjedtebb, hogy a vállalatok masszőröket hívnak az irodába, így emelve le a stresszt a megfáradt munkavállalók válláról.

6. Sport

Tulajdonképpen logikus, hogy egy kültéri felszereléseket áruló cég fitt alkalmazottakat akar. A szintén kaliforniai Patagonia céges biciklik mellett röplabdapályát és jógaórákat is biztosít. Emellett minden alkalmazottjukat arra biztatják, hogy munka közben nyugodtan ugorjanak ki szörfözni, ezért a recepción egyebek mellett a hullámokat is figyelik.

7. Alkohol

A juttatások közül a legveszélyesebb egyértelműen a nap közben is bármikor elérhető, korlátlan mennyiségű alkohol, mi ezt nem igazán ajánlanánk senkinek sem. Mindenesetre például a Foursquare is biztosít állandóan működő sörcsapot, mivel hisznek benne, hogy alkalmazottaik nem fognak berúgni munkaidőben. Sőt a Thrillist ennél tovább megy, saját márkáik mindennap elérhetőek, ezért tequila-, vodka-, és whiskeykóstolókat is tartanak az irodában.

8. A cég takaríttat

Az olyan stresszes és teljes figyelmet igénylő munkaköröknél, mint a tanácsadás, a munkáltatók próbálják megkönnyíteni a dolgozók mindennapjait, például takarítók biztosításával, hogy a fáradt dolgozók ne a koszos lakásba érkezzenek haza.

9. Kifizetik a diákhitelt

Mi ezért a juttatásért lelkesedünk a legjobban, és nagy pacsi a PwC-nek azért, hogy évente 1200 dollárt juttatásként kizárólag a diákhitelre ad az arra rászoruló dolgozóknak. Ezt egyébként Magyarországon is simán meg lehetne valósítani.

10. Elutaznál? Az időd megvan rá

Sokan vannak úgy, hogy szívesen utaznának, de egyszerűen nincs rá idejük; nos, a Deloitte alkalmazottainak nincs ilyen problémája, az alkalmazottak minden évben jogosultak bónusz négy hét fizetetlen szabadságra, amit arra használnak fel, amire csak akarnak. De a cég a továbbképzést is támogatja, a dolgozók akár fél év részben fizetett szabadságot is kaphatnak, feltéve, ha azt önkéntes munkával vagy tanulással töltik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi csak a menekülteket látjuk - pedig a háttérben kőkemény üzlet állhat

Mi csak a menekülteket látjuk - pedig a háttérben kőkemény üzlet állhat

Már több mint 400 ezer rohingyát üldöztek el hazájukból, Mianmarból - a törésvonal a vallások között látszik, de a háttérben komoly üzleti érdekek, olajlelőhelyek is állnak. Az ügy érdekessége, hogy az ország civil vezetője egy olyan ember, akit Nobel-békedíjjal tüntettek ki - nem csoda, hogy a Nyugat hallgat. Külpolitikai szakértőnket, Káncz Csabát kérdeztük a háttérről.

További cikkek

Heti várható események, adatok

 • szeptember 18
  Fogyasztói árindex (végleges) - augusztus
  szeptember 19
  Monetáris Tanács kamatdöntő ülése;
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - szeptember
  ZEW index - szeptember
  Adobe - 2017 Q3
  FedEx - 2018 Q1
  szeptember 20
  KSH: Keresetek - január–július
  MNB: Negyedéves fizetési mérleg és külfölddel szembeni állományok - első közlés 2017. II. negyedév + revízió 2014.I.n.év - 2017.I.n.év
  ÁKK: 2022/A államkötvény csereaukció, 2019/C - 20 mrdFt; 2026/D államkötvény csereaukció, 2020/B - 20 mrdFt
  Fed kamatdöntő ülése
  Kiskereskedelmi forgalom (év/év) - augusztus
  Import (év/év) - augusztus
  Export (év/év) - augusztus
  szeptember 21
  Fogyasztói bizalom (előzetes) - szeptember
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Philadelphiai Fed index - szeptember

  szeptember 22
  KSH: Kiskereskedelem - július
  Feldolgozóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Feldolgozóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - szeptember

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?