Hirdetés

A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat

2016. december 26., 17:30

A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!

1. Nincs hivatalos munkaidő

Te is utálod a 9-től 5-ig tartó munkaidőt? A Netflix kaliforniai főhadiszállásán ez nem jelenthet problémát, mivel se a szabadságokat, se a napi munkavégzést nem kötik időhöz. Az óriáscég egyedül azt várja el, hogy a dolgozói megcsinálják a munkájukat, de az már nem érdekli a Netflixet, hogy ezt honnan és milyen időelosztásban teszik.

Hirdetés

2. Extra szabadság

A szintén amerikai Metis Communications három, illetve régi dolgozók esetében négy hét a fizetett szabadság, emellé pedig a munkatársak a szülinapjukat, december utolsó hetét és a nyári péntekeket is megkapják extra szabadságul.

3. Első a család?

A Facebook dolgozójaként biztosan megéri gyereket vállalni. Az új anyák és apák négy hónap fizetett szülési szabadságot kapnak, a cég fizeti a bölcsődét valamint 4000 dollár „babapénzt” a gyerek születése után.

A Capriotti’s Sandwich Shop gyorsétterem pedig mindig elengedi dolgozóit, hogyha a gyerekeiknek iskolai fellépése, focimeccse, vagy bármilyen egyéb fontos eseménye van.

4. Céges yacht

Az iCracked nincs messze a helyi kikötőtől, ezért kitalálták, hogy a munkában megfáradt alkalmazottak bármikor felpattanhatnak a közös hajóra, és az óceánon pihenhetik ki a hetet Redwood Shores partjaiban gyönyörködve.

5. Masszázs

Az olyan igazán pörgős területeken dolgozóknak, mint mondjuk a marketing, kevés idejük van akár edzeni, akár pihenni. Ezért egyre elterjedtebb, hogy a vállalatok masszőröket hívnak az irodába, így emelve le a stresszt a megfáradt munkavállalók válláról.

6. Sport

Tulajdonképpen logikus, hogy egy kültéri felszereléseket áruló cég fitt alkalmazottakat akar. A szintén kaliforniai Patagonia céges biciklik mellett röplabdapályát és jógaórákat is biztosít. Emellett minden alkalmazottjukat arra biztatják, hogy munka közben nyugodtan ugorjanak ki szörfözni, ezért a recepción egyebek mellett a hullámokat is figyelik.

7. Alkohol

A juttatások közül a legveszélyesebb egyértelműen a nap közben is bármikor elérhető, korlátlan mennyiségű alkohol, mi ezt nem igazán ajánlanánk senkinek sem. Mindenesetre például a Foursquare is biztosít állandóan működő sörcsapot, mivel hisznek benne, hogy alkalmazottaik nem fognak berúgni munkaidőben. Sőt a Thrillist ennél tovább megy, saját márkáik mindennap elérhetőek, ezért tequila-, vodka-, és whiskeykóstolókat is tartanak az irodában.

8. A cég takaríttat

Az olyan stresszes és teljes figyelmet igénylő munkaköröknél, mint a tanácsadás, a munkáltatók próbálják megkönnyíteni a dolgozók mindennapjait, például takarítók biztosításával, hogy a fáradt dolgozók ne a koszos lakásba érkezzenek haza.

9. Kifizetik a diákhitelt

Mi ezért a juttatásért lelkesedünk a legjobban, és nagy pacsi a PwC-nek azért, hogy évente 1200 dollárt juttatásként kizárólag a diákhitelre ad az arra rászoruló dolgozóknak. Ezt egyébként Magyarországon is simán meg lehetne valósítani.

10. Elutaznál? Az időd megvan rá

Sokan vannak úgy, hogy szívesen utaznának, de egyszerűen nincs rá idejük; nos, a Deloitte alkalmazottainak nincs ilyen problémája, az alkalmazottak minden évben jogosultak bónusz négy hét fizetetlen szabadságra, amit arra használnak fel, amire csak akarnak. De a cég a továbbképzést is támogatja, a dolgozók akár fél év részben fizetett szabadságot is kaphatnak, feltéve, ha azt önkéntes munkával vagy tanulással töltik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bankok helyett jön a bankolás – nagyon érdemes a pénzügyekről tanulni

Bankok helyett jön a bankolás – nagyon érdemes a pénzügyekről tanulni

A tudatos pénzügyi döntések segítségével javul az életminőségünk, csúnya csapdákat, veszteségeket kerülhetünk el, és még az ország gazdasága is javulhat tőle. Az állam komoly lépéseket tesz abba az irányba, hogy javítsa pénzügyi tudatosságunkat. Főleg az iskolákra koncentrálnak, a tanárokra és a jövő nemzedékeire. Eközben egy forradalommal, a digitalizációval is lépést kell tartani.

További cikkek

Heti várható események, adatok

 • november 20
  Termelői árindex (év/év) - október
  Külkereskedelmi termékforgalom (import, export)
  november 21
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. január-októberig tartó helyzetéről
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció
  Chicagói Fed index (október)
  Hewlett-Packard 2017 Q4
  november 22
  KSH: Átlagos bruttó béremelések (év/év) - szeptember
  Fed jegyzőkönyv
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói Bizalmi Index - előzetes, november
  november 23
  KSH - Kiskereskedelmi forgalom, második becslés
  GDP Q3 (év/év, munkanaphatástól kiigazított)
  Thyssenkrupp 2017 Q4
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  {{uk}} GDP 2017 Q3 - előzetes
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  november 24
  IFO-index - november
  Feldolgozóipari beszerzési menedzser index - november
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?