Hirdetés

Platina Pí: 7 év alatt évi 17 százalék volt a hozam

2013. július 11., 19:30

Hét éven keresztül átlagosan 17 százalékot ért el a Platina Pí befektetőinek, ami jó teljesítménynek számít. Hedge fund-szerű, globális megközelítésű alap, elsősorban kockázatkedvelő befektetőknek ajánlják, legalább két évre.

A Concorde Alapkezelő által kezelt Platina Pí első sorozata (A) 2006-ban indult el egy szűk befektetői kör számára, majd 2011 februárjától új sorozatot hoztak létre (B) és kibővítették, a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tették az alapot. Szabó László portfólió-menedzser, egyben az alapkezelő egyik tulajdonosa és elnöke szerint nincsenek megkötések a befektetési politikában, ezért az alap teljesítményét az határozza meg, mennyire világosan látja kezelője a tőkepiaci folyamatokat.

Hirdetés

Az alap hivatalosan abszolút hozamú befektetési politikát folytat, vagyis minden körülmények között pozitív hozam elérésére törekszik, miközben sokféle befektetési terület, befektetési eszköz között szabadon válogathat, hasonlóan a híres nyugati hedge fundokhoz. Nemcsak long, tehát vételi pozíciókat vehet fel, hanem shortolhat is, a piaci áresésekről is profitálhat. Kezelője a fundamentális, tehát az alapvető gazdasági elemzéseken alapuló megközelítést hangsúlyozza.

Az alap 2006-os indulása óta, mintegy hét év alatt évi 17 százalékos hozamot ért el. Eközben egyes időszakokban, főleg a tőkepiaci válság idején a – kockázatot jelző – volatilitása sem volt alacsony, ezért magasabb kockázattűrő képességű befektetőknek ajánlják, minimum két évre. Az alapkezelővel a Privátbankár korábban részletes interjút készített, amelyben az alapon kívül a fundamentális megközelítésről, a magyar tőzsde problémáiról és befektetési sztorikról is olvasni lehet - az interjú itt olvasható el.

(x)

Az alap fontosabb adatai

Platina Pí A Platina Pí B
Az alap neve: Platina Pí Származtatott Befektetési Alap „A” sorozat Platina Pí Származtatott Befektetési Alap „B” sorozat
Alapkezelő társaság: Concorde Alapkezelő Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Concorde Alapkezelő Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Alapkezelő honlapja: www.privatvagyonkezeles.hu www.privatvagyonkezeles.hu
Portfólió-menedzser: Szabó László Szabó László
Indulás időpontja: 2006.08.18 2011.02.16
Devizanem: HUF HUF
Befektetési politika szerinti kategória: abszolút hozamú abszolút hozamú
Földrajzi/devizális kitettség, stratégia: globális makroszemléletű, fundamentális megközelítéssel globális makroszemléletű, fundamentális megközelítéssel
Fő forgalmazási hely: Concorde Értékpapír Zrt. Concorde Értékpapír Zrt.
További forgalmazási helyek: - Equilor, Erste, Raiffeisen
Vételi jutalék a fő forgalmazási helyen: 1% 1%
Visszaváltási jutalék a fő forgalmazási helyen: 5% 5%
Kockázati szint: magas magas
Ajánlott időtáv: 3 év 3 év
Elszámolás napja (T+?): T+3 T+3
Jegyzési időszak (csak induló alapnál): - -
Az alapkezelő pár mondatos bemutatása: A Concorde Alapkezelő a legnagyobb független (nem banki, biztosítói hátterű) vagyon- és alapkezelési szolgáltatásokat nyújtó társaság Magyarországon, amely az abszolút hozamra törekvő befektetési alapok piacán piacvezető pozícióval rendelkezik (a számításhoz felhasznált adatok forrása a Bamosz). Abszolút hozamú stratégiát folytató alapjai hosszabb távon is öt-tíz százalékpont közötti felülteljesítést értek el a kockázatmentes hozam felett indulásuk óta. Az alapkezelőben a multi-manager szemlélet érvényesül, ahol az egyes portfóliókezelők a saját befektetési stílusuknak, filozófiájuknak megfelelő, szigorú kockázatkezelést alkalmazó mandátummal rendelkeznek. A társaság kezelt vagyonának indulás óta történő folyamatos és stabil növekedése eredményeként, 2013. március végén a társaság kezelt vagyona elérte a 250 milliárd forintot. A Concorde Alapkezelő a legnagyobb független (nem banki, biztosítói hátterű) vagyon- és alapkezelési szolgáltatásokat nyújtó társaság Magyarországon, amely az abszolút hozamra törekvő befektetési alapok piacán piacvezető pozícióval rendelkezik (a számításhoz felhasznált adatok forrása a Bamosz). Abszolút hozamú stratégiát folytató alapjai hosszabb távon is öt-tíz százalékpont közötti felülteljesítést értek el a kockázatmentes hozam felett indulásuk óta. Az alapkezelőben a multi-manager szemlélet érvényesül, ahol az egyes portfóliókezelők a saját befektetési stílusuknak, filozófiájuknak megfelelő, szigorú kockázatkezelést alkalmazó mandátummal rendelkeznek. A társaság kezelt vagyonának indulás óta történő folyamatos és stabil növekedése eredményeként, 2013. március végén a társaság kezelt vagyona elérte a 250 milliárd forintot.
Nettó eszközérték: Nettó eszközérték >>
Nettó eszközérték >>
Árfolyam: Árfolyam >>
Árfolyam >>
Hozamok: Hozamok >>
Hozamok >>

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Az idén megugrik a letelepedési kötvények törlesztése, de nem ez a csúcs

Az idén megugrik a letelepedési kötvények törlesztése, de nem ez a csúcs

Ez deríthető ki annak kapcsán, hogy egy ellenzéki képviselő írásban faggatta a pénzügyminisztert arról, mennyit kell visszafizetnie az államnak a letelepedési kötvényes off-shore cégeknek az öt év után lejáró kötvénycsomagok után 2020-ban. Számszerű választ nem kapott, de némi kutatkodás után elérhetők az adatok.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?