Hirdetés

Már közel ötezer milliárdot kezelnek a hazai privátbankárok

2019. január 15., 11:55

Több mint 43 ezer magánszemély összességében immár csaknem 5 ezermilliárd forintos vagyonát fialtatta 2018 végén a 16 hazai privátbankári szolgáltatónál.

Az mfor.hu által készített körképből kiderül, hogy a befektetőket védő szabályozás szigorodása és az ingatlanpiaci boom elszívó hatása ellenére tavaly két számjeggyel nőttek a szakértők által kezelt magánvagyonok. Ez egyebek mellett annak köszönhető, hogy a vállalkozásaikból származó osztalékok és üzletrészeik eladásai, valamint a munkajövedelmeik szépen növelték a tehetős családok kasszáját. A befektetett összegeken pedig mindenekelőtt az emelkedő részvényárfolyamoknak köszönhetően tavaly szakértői segítséggel  kedvező hozamokat lehetett elérni.

Ami az idei évet illeti, a privátbankárok többsége 2019-ben is a kezelt vagyon további, akár ugyancsak két számjegyű növekedésére számít. Optimizmusukat a továbbra is támogató piaci környezetre és az enyhén emelkedő hozamgörbére alapozzák. Úgy vélik, a várhatóan az idén is folytatódó gyors gazdasági növekedés miatt változatlanul aktív lehet a cégértékesítési piac, miközben az osztalékfizetések is jelentősebbek maradhatnak. Ugyanakkor az is valószínűnek tűnik, hogy az ingatlanpiaci tranzakciók sem hagynak alább, miközben abban sem lehet változás, hogy a részvény- és kötvénypiacok továbbra is nagyobb kilengéseket mutatnak majd, így a bankárok szakértelme továbbra is különösen értékes lesz.

A privátbanki ügyfelek jelenleg valamivel több mint 43 ezres táborába a Generali Alapkezelőnél már 10 millió forinttal is be lehet kerülni, a Gutmannál viszont ehhez mostani árfolyamon mintegy 320 milliót letenni – ez a hazai belépési limitek alsó és felső határa. A privátbankárok alapvetően 20-80 millió közötti alsó korlátokkal dolgoznak, csupán a K&H, az MKB és az UniCredit 100-100 milliós minimumkövetelménye lóg ki e sorból.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olasz választások: félsiker Salvininek, kiütötték az Öt Csillagot

Olasz választások: félsiker Salvininek, kiütötték az Öt Csillagot

Visszatért a kétpólusú politikai rendszerhez Olaszország: a hétvégi tartományi választásokon Emilia Romagnában a baloldal, Calabriában a jobboldal nyert, az Öt Csillag Mozgalom viszont gyakorlatilag megsemmisült. Az establishment-ellenesnek indult mozgalom múlt héten vezetőjét is elvesztette, így a Demokrata Párttal alkotott koalíciója egyre törékenyebbnek tűnik.