<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az alkuszok szerint az érintettek 10 százaléka válthat biztosítót az év végi kampányban, ahol a verseny miatt a biztosítók a szükségesnél talán kisebb mértékben növelték a díjaikat.

A jelenlegi adatok szerint nagyjából 200 ezer váltóra, a váltás lehetőségével érintett kör 10 százalékának átszerződésére lehet számítani az év végi kgfb-kampányban, ezen kívül körülbelül 30-40 olyan autós lehet, aki meglévő biztosítójához visszaköti a biztosítását – vélekedett a kampányidőszak felén túl Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarorazági Szövetségének (FBAMSZ) elnöke.

A nagyobbik alkusszövetség elnöke szerint a kampány alatt senki nem jelentkezett extrém alacsony díjakkal, azok a biztosítók, akik most a legtöbb új szerződést viszik, azok sem leverték a díjakat, hanem inkább a piaci szinteknél némileg alacsonyabb, vagy ahhoz jobban simuló díjakat hirdettek meg. A másik vélekedés sem vált valóra – csak óvatos, 8-10 százalékos átlagdíj-emelkedés következett be, azaz a piaci verseny továbbra sem engedi a piacon az átárazást, noha az üzletági korrigált kárhányad már 90 százalék körül mozog, s immár az MNB is azt kommunikálta, hogy immár rendszerkockázatot hordoz egy a díjszint.

Év közben váltanak

Az autósok egész évben fontosak a biztosítóknak – év közben 68 díjmódosítás történt (szemben a 2013-as 46-tal) – ráadásul ezt támasztja alá, hogy az autósok fele már év közben vált. Épp ezért a biztosítók az idei kampányra sokkal kevésbé aktívan készültek, s a hirdetési aktivitás is csökkent – hiszen itt döntően B10-es kategóriában lévő, legalább 5 éve ugyanazt az autót vezető tulajdonosról volt szó.

A legnagyobb változás

A biztosítók viszonylag szabad kezet kaptak arra, hogy kármentességi kedvezményt, illetve károkozói pótdíjat alkalmazzanak. Miután ezzel nem minden társaság él, ezért főleg a kárt okozó ügyfeleknek érdemes olyan társaságot keresni, akik a büntetésnél „megelégedtek” a sima bónusz/malusz táblát alkalmazza, mert ez így kedvezőbb lehet. A biztosítók ugyanakkor a több kárt okozó ügyfelek esetben idén is élnek az évfordulós felmondási jogukkal – ilyenkor az ügyfél másik céghez mehet, de a felmondó biztosító nem köteles befogadni az ajánlatot.

Cselovszki Zsolt, az FBAMSZ gépjármű szekciójának elnöke szerint a közeljövőben egységesíteni kellene, hogy pontosan mit is jelent az e-kommunikáció, miután biztosítónként eltérő, hogy mit takar ez – ez pedig az elmúlt években egyre nagyobb mértékben felelősek a díjnemfizetéssel megszűnt biztosításokért, miután az ügyfél nem tud arról, hogy hiányzik a befizetése. Itt nem arról van szó, hogy az ügyfél nem akar fizetni – hiszen egy tank benzinnél kisebb az éves díj –, hanem valóban figyelmetlenségről, vagy elveszett értesítésről.

A gondot az jelenti, hogy a díjnemfizetés nélkül szűnik meg a biztosítás, a fedezetlenségi díj akár egy hónap alatt is az éves kgfb-díj többszöröse lehet. Ráadásul július 1-től változott a szabályozás bezárva azt a kiskaput, ahol a tulajdonos üzembentartót váltva el tudta kerülni a fedezetlenségi díj megfizetését.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos