<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adóék
Benchmark Agyonadóztatott magyar bérek vagy adó-Kánaán? Az adóék rejtelmei
László Csaba | 2021. május 7. 10:00
Megjelent az OECD friss adóék-statisztikája, amit politikai kommunikáció szintjén mindenki úgy tud értelmezni, ahogy csak szeretné. Mindenesetre tanulságos ezeket a statisztikákat tanulmányozni, mert jól mutatják a magyar adórendszer élőmunkát terhelő közterheinek problémáit. László Csaba címzetes egyetemi tanár, volt pénzügyminiszter cikke.
Makro / Külgazdaság Még mindig nagyon drága mulatság Magyarországon bért fizetni
Gáspár András | 2020. június 9. 15:24
A hatóságok együttműködése és a digitális megoldások alkalmazása sokkal hatékonyabbá teszi az adóztatást és növeli a bevételeket, ráadásul az ilyesmiben Magyarország élen jár - derül ki a MAZARS adótanácsadó friss regionális felméréséből. Közép- és Kelet-Európa országai között még mindig Magyarországon a legmagasabb az áfa és a legalacsonyabb a társasági adó; az adóék mértékét illetően pedig az utolsó előtti helyre sikerült csak feljönnünk, vagyis a munkáltató által kifizetett bérnek még mindig jelentős részét veszi el az állam. A válságkezelésben nem voltunk túl bőkezűek, de a cégeknek ennél talán többet jelenthet, hogy sokkal kiszámíthatóbbá vált Magyarország.
Makro / Külgazdaság Még mindig nagyon sokba kerül a fizetés – itt vannak a számok
Privátbankár.hu | 2014. április 25. 15:30
Száz forintjába kerül a munkaadónak 51 forint munkabér kifizetése egy átlagbért kereső gyermektelen munkavállalónak. Az adat nem csupán régiós versenytársainkhoz képest kiugróan nagy, de a 34 OECD-tagország között is a negyedik legmagasabb. Ráadásul 2010 óta még emelkedett is bérköltségen belül az állami elvonás (adóék) aránya.
Adó Jó tanácsok a kormánynak: vagyon- és nyugdíjadót kell bevezetni
Zsiborás Gergő | 2013. február 15. 16:36
Az OECD szerint az adóék nagyon magas nálunk, vissza kellene hozni az adójóváírást, extra adókat pedig gazdag magánszemélyekre kellene kiróni.
Adó Drága a magyar munkaerő, nem vagyunk versenyképesek
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 13:57
A családi adókedvezményt nem számolva Magyarországon 100 forint nettó bért ugyanennyi közteher sújt, az adóék nálunk a legmagasabb a régióban, ami csökkenti a versenyképességünket. Hiába az egykulcsos szja, az adótanácsadók szerint csökkenteni kell a munkára rakodó terheket.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló