Alba Takarékszövetkezet
Pénzügyi szektor Hullottak a magyar pénzintézetek - ilyen pocsék éve még nem volt a betéteseknek
Privátbankár.hu | 2014. december 28. 10:50
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 21 éves fennállása óta 2014. volt az első olyan év, amikor több kártalanítási ügyben kellett helytállnia, összesen hat hitelintézet vált fizetésképtelenné ebben az évben. Az új szabályok kedveznek a betéteseknek - ebben a Privátbankár.hu keze is benne van.
Pénzügyi szektor Lezárult az OBA-kifizetés az ALBA Takarékszövetkezetnél
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 15:20
Az OBA lezárta az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását - csak 131 esetben nem tudták még kifizetni a betéteket, mert vitatott volt a jogosult személye.
Pénzügyi szektor Betétesek figyelem! Európai lesz a pénzünk védelme
Privátbankár.hu | 2014. október 15. 18:15
Gyorsabb lesz a betétesek pénzhez jutása, ha a Parlament novemberben elfogadja a betétbiztosítási törvény módosítását - persze az OBA már ma is tudja hozni ezt a színvonalat - a hiba nem a szervezetben keresendő.
Pénzügyi szektor Tényleg menthetetlen volt az ALBA Takarékszövetkezet?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 12:01
A jövő héttől fizeti vissza az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek követeléseit az Országos Betétbiztosítási Alap. Az adatok alapján ugyanakkor felvetődik a kérdés: tényleg csődhelyzetben volt a 40 százalékos likvid vagyonnal bíró hitelintézet?
Pénzügyi szektor Tényleg 3 hétig kell várniuk pénzükre a betéteseknek?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 18. 12:35
Sikerült. Az ALBA Takarékszövetkezetnél egy nappal korábban indulhat meg a betétesek kártalanítása, mint Orgoványban. De tényleg jó, hogy a betétesek 3 hétig várnak a pénzükre?
Pénzügyi szektor Mi lesz a becsődölt takarékok devizahiteleseivel? Itt az NGM válasza
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 9. 15:52
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a felszámolás alatt álló takarékszövetkezeteknek is helyt kell állniuk az ügyfeleikért.
Pénzügyi szektor A felügyeleti biztos kezében a takarékszövetkezeti ügyfelek
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 9. 10:28
Lajárt az érthetetlen 8 napos pauza: elindulhat az ALBA Takarékszövetkezet csődjének érdemi intézése, így néhány napon belül elkezdődhet a betétesek kártalanítása is.
Pénzügyi szektor Hány takarék-csődöt bír még el az Országos Betétbiztosítási Alap?
Nagy László Nándor | 2014. szeptember 8. 06:18
Az ALBA után egy újabb takarékszövetkezeti csőd esetén elfogyhat az OBA vagyona, amit akár pótbefizetéssel is pótolhatnak. A kártalanítás során Orgovány esetében 15,44 százalékot kapnak a védett szint feletti betétesek és pl. az önkormányzatok.
Pénzügyi szektor Szeptember közepe előtt nem kapnak pénzt az ALBA Takarék ügyfelei
Nagy László Nándor | 2014. szeptember 5. 06:15
Bár vannak fogadkozások, szeptember 15. előtt lényegében nem tud megindulni az ALBA Takarék ügyfeleinek kártalanítása. Az integrációs törvény csavarjai miatt a szövetkezeti kártalanítás szellemében az EU betétbiztosítási direktíváját is sértheti.
Adó Újabb pénzintézet dőlt be - a NAV nem keménykedik az ügyfelekkel
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 3. 09:57
Elnéző lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal, akik fizetési nehézséggel küzdő Alba Takaréknál vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek.
Pénzügyi szektor Veszélyben 15 ezer betétes pénze? Újabb takarék került bajba
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 29. 16:43
A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül az ALBA Takarékszövetkezetet, emiatt az MNB határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betétkifizetési tilalmat rendelt el, s felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékszövetkezethez. Ha ez nem lett volna elég a takaréknak: ma még a törvényszék is elutasította a keresetüket a devizahiteles perben.
Pénzügyi szektor Devizahiteles perek: ma is elvérzett két takarék
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 29. 12:49
Az Alba Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét is elutasította a Fővárosi Törvényszék. A Rajka és Vidéke takarék esetében pedig elhalasztották a döntést.
hírlevél
depositphotos