<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Arab világ
Makro / Külgazdaság Forrongó arab fiatalság – mikor tűnnek el végre a vén despoták?
Káncz Csaba | 2022. január 13. 15:37
A muszlim többségű államok jelenleg 21. századi problémák sorával szembesülnek, miközben a 20. században ragadt, elmeszesedett vezetőik nem érdekeltek olyan megoldásokban, amely a saját hatalmukat veszélyeztetné.  Az arab fiatalok többsége olyan államokban él, ahol rendszerszintű a korrupció, virágzik a nepotizmus és ahol alacsony szintű a társadalmi mobilitás. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Szövetkeznek az arabok – kitúrnák az egyik országot az ENSZ-ből
Privátbankár.hu | 2018. március 20. 14:13
Alig három hét múlva kiderül, sikerül-e megállítani Izraelt vagy sem.
Makro / Külgazdaság Hatalmas átalakulás előtt áll az iszlám
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 15:38
Iszlamizáció helyett az iszlám nyugatosodása várható? Több folyamat zajlik, egyesek radikalizálódnak, sokan mások viszont elhagyják vallásukat vagy titokban kételkednek. Egy vallástudós szerint az iszlám nagy válságban van, amit csak nyílt, a megreformálásáról szóló vitával lehetne megoldani. Gyors megoldás azonban nincs, addig „még sok olaj és vér fog folyni”.
Makro / Külgazdaság Miért nem találkozott a marokkói király Orbán Viktorral? Reagált a külügy
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 07:47
A külügy szerint nem arról van szó, hogy a marokkói király ne akart volna találkozni a magyar vezetőkkel, csak addig tologatták a találkozó időpontját, amíg aztán nem lehetett összehozni.
Makro / Külgazdaság Ki a felelős a magyar-arab politikai kapcsolatok beomlásáért?
Káncz Csaba | 2016. április 4. 13:00
Egy kínos diplomáciai malőr mutatott rá a napokban a magyar-arab politikai kapcsolatok siralmas állapotára. A miniszterelnök modortalan kommunikációja mellett a hazai diplomácia is leszerepelt. Miközben forr az arab világ és a biztonsági szakértők az Iszlám Állam következő lépését latolgatják, a külügyminisztérium illetékes főosztályának fiatal vezetője sajnálatos módon nem beszél arabul.
Makro / Külgazdaság 5+1 nyomós ok, amiért Orbán arab bankárokat csábítana hozzánk
Füstös Móni | 2015. június 9. 10:27
Orbán Viktor mondott öt plusz egy okot, hogy miért jöjjenek hozzánk az arab bankárok: nyitottak, barátságosak vagyunk és nem félünk az iszlámtól.
Ingatlan Óriási mecset épülhet Budapesten - itt a látványterv
Privátbankár.hu | 2015. május 17. 15:10
Egy isztambuli mecset mását építenék meg a kőbányai Fehér úton - hivatalos megerősítés nincs, de Orbán Viktor szerint is napirendre kell venni a kérdést.
Makro / Külgazdaság Orbán: tárt karokkal várjuk az arab üzletembereket - Magyarország tudja, hol a helye
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 13:00
Orbán Viktor szerint az arab-magyar üzleti kapcsolatok előtt semmilyen politikai, jogi vagy gazdasági akadály nincs, "Magyarországon a kapu szélesre van tárva".
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG