Autólízing
Személyes pénzügyek Komoly gond van egy rakás autóhitellel: hogy lehet ezt forintosítani?
Nagy László Nándor | 2015. július 30. 18:30
A fennálló autóhitelek közel harmadánál a fő gondot az jelenti, hogy az ügyfélre csak korlátozottan terhelték rá az árfolyamkülönbözetet. Emiatt a többiekkel szemben méltánytalan lenne a nem piaci árfolyamon történő forintosítás. A fennmaradó hitelnél ugyanakkor - a meghosszabbított futamidő mellett - jöhet a moderált kamat.
Személyes pénzügyek Autóhitelek forintosítása: új hír nincs, veszély viszont van
Nagy László Nándor | 2015. július 27. 15:38
Nem szállt fel a fehér füst: továbbra is bizonytalan, milyen módon és mikor váltják forintra a devizaalapú autó- és személyi hiteleket. Megítélésünk szerint a piaci árfolyamtól való eltérés nem kivánatos precedenst teremtene, ami visszahatna a jelzáloghitelek forintosítására is.
Személyes pénzügyek Hogyan mentik meg akkor az autóhiteleseket?
Nagy László Nándor | 2015. július 23. 12:31
Folyamatosan nyugtatják a deviza autóhiteleseket a kormány és az MNB képviselői, ám a forintosítás részletei még bizonytalanok. Ha árfolyam-könnyítés lesz, ahhoz a bankok kompenzációt kérnek, az viszont bizonyos, hogy jól meghúzott kamatsapka révén csökken majd a tartozás és törlesztés.
Személyes pénzügyek Autóhitelek: egységes forintosítás és kamatplafon jöhet
Nagy László Nándor | 2015. május 21. 15:50
A jegybank biztosítja a szükséges devizaforrást a devizás autó- és személyi hitelek forintra váltásához - piaci áron. A forintosítás csak törvényi alapon, egységes árfolyamon történhet, s - ahogy vártuk - a jogszabály a jelzáloghitelekhez hasonlóan maximálhatja a felszámolható banki kamatfelár mértékét.
Pénzügyi szektor A lakossági autóvásárlások kora jön?
Privátbankár.hu | 2015. január 26. 11:31
Újra lendületet kaphat a lakossági autólízing: forint alapon, akár a futamidő egészére fix törlesztőrészlettel lehet számolni.
Pénzügyi szektor Az autóhiteleknél is 20-25 százalék lehet az elszámolás utáni tehercsökkenés
Nagy László Nándor | 2015. január 22. 06:08
A lízingszerződések esetében 20-25 százalék lehet az elszámolás utáni tehercsökkenés, ez kompenzálhatja a frank árfolyamának megugrását. Az autóhiteles probléma ma lényegesen kisebb lenne, ha a GVH 2006-ban nem zárkózik el a piaci önszabályozástól.
Pénzügyi szektor Új autólízing: megtakarítással csökkenthető a kamat
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 10:51
A gépjármű-finanszírozási piacon újszerű konstrukcióban kínál lízingterméket ügyfelei számára az Erste Bank, amelyben a kamat mértéke a konstrukcióhoz kapcsolódó megtakarítás nagyságától függ.
Friss
hírlevél