Betétvédelem
Személyes pénzügyek 13. Hogyan kerüljük el a pénzügyi csalásokat? 
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:02
Ahol sok pénz van, ott rendszerint hamar megjelennek a bűncselekmények is, ami fokozottan igaz ez a befektetések világára. Vigyáznunk kell, hogy ne legyünk magunk is áldozatok, ne veszítsük el a keserves munkával összekuporgatott vagy örökölt vagyonunkat. Ehhez azonban bizonyos alapismeretekre szükségünk van.
Pénzügyi szektor Így megy a harc a bedőlt bankok ügyfeleiért - főpróba az igazi háború előtt 
Gáspár András | 2015. március 7. 10:50
Még nem kapták meg a kártalanítást a korábban "Buda-Cash-es takarékok" néven emlegetett DRB-bankok ügyfelei, de máris ajánlatokkal bombázzák őket a helyi újságokban a takarékok. Több mint 100 bankfiók ügyfelei keresnek most maguknak új számlavezetőt - jó bemelegítés ez a forintosított devizahitelekért induló csatához.
Pénzügyi szektor Bedőlt hitelszövetkezet: forgathatják a naptárat az ügyfelek - mikor kapnak pénzt? 
Privátbankár.hu | 2014. november 17. 14:14
November 6-án visszavonták az engedélyt, letelt a 8 nap, kezdeményezik az intézmény végelszámolását vagy felszámolását, aztán 20 munkanapon belül pénzt kapnak a Széchenyi hitelszövetkezet ügyfelei.
Pénzügyi szektor Nyugi: ha bedől a bankod, lesz pénz kártérítésre 
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 16:58
Az OBA cáfol: nem fogyott el a betétbiztosításra szánt pénz, van bő 40 milliárdjuk, és ha kell, hitelt is tudnak felvenni.
Pénzügyi szektor Ezért nem mindegy, hol kötöd le a pénzedet 
Privátbankár.hu | 2014. június 13. 06:10
Amióta az EU könnyített a szabályokon, és könnyebb lett a bankoknak fióktelepeket létrehozni, gombamód szaporodnak is ezek egész Európa-szerte. Érdemes megnézni, fiókteleppel vagy leánybankkal kötünk-e szerződést, mert egy csőd esetén oda is veszhet a betétben gyűjtött pénz. Videóinterjú
Pénzügyi szektor Itt az újabb bank, ami már nem nyit ki hétfőn 
Privátbankár.hu | 2014. május 25. 10:52
Nyolc bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be a tengerentúlon.
Pénzügyi szektor Ezt kevesen tudják: villámgyorsan pénzt kaptak a bedőlt takarék ügyfelei 
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 11:09
A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet kárkifizetése során a betétesek 94,1 százalékát sikerült 7 napon belül kártalanítani - az EU most szavazás előtt álló direktívája ezt csak 2024-re írná elő. Ezt Európában csak a britek tudják rajtunk kívül.
Pénzügyi szektor Amikor egy bank bedől: ki védi meg a pénzünket? 
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 12:27
Mit ér a betétvédelem? Mi történik, ha fizetésképtelen lesz a bankom? Ki garantálja a betéteket, mekkora összeghatárig? Mit kockáztatok, ha nem bankbetétben, hanem befektetési alapban vagy állampapírban tartottuk a pénzt?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG