Cégutódlás
KKV Ki viszi tovább a cégem? A kormány besegítene 
Privátbankár.hu | 2019. február 20. 09:03
4 ezer olyan vállalat lehet, amelyek alapító tulajdonosa már közel került a nyugdíjkorhatárhoz.
KKV Magyar cégek tízezrei küzdenek ezzel a problémával – mire figyeljünk? 
Privátbankár.hu | 2018. november 12. 15:01
A családi vállalkozások fontos gerincét adják az európai és a magyar gazdaságnak, azonban a rendszerváltás környékén alapított hazai vállalkozások tízezrei szembesülnek most a cégutódlás kérdésével. A legtöbb cégtulajdonos szeretné családon belül tartani a vállalkozást – ehhez azonban érdemes nagyon tudatosan tervezni, a kihívás mellett pedig a lehetőséget is meg kell látni az átalakulásban.
KKV Több tízezer magyar kkv óriási problémája: mi lesz a megoldás? 
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 07:59
A hazai családi vállalkozások tízezrei szembesülnek mostanában a cégutódlás kérdésével - a generációváltás azonban nehezen megy, nem véletlenül.
KKV Kiöregednek a vezetők: ki viszi tovább a vállalatokat? 
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 12:27
A hazai, feltörekvő középvállalatok mintegy 90 százaléka ugyan kedvezően ítéli meg a helyzetét, a legnagyobb kihívást azonban az ügyfélszerzés mellett a cégutódlás jelenti a KKV-k számára, derült ki a Deloitte Magyarország Versenyképességi Indikátor Jelentéséből. Emellett továbbra is fejtörést jelent a képzett munkaerő elérése is.
KKV Most indul a céged? Sosem volt még ekkora esélyed - villámgyorsan kell milliárdokat szétszórni 
Gáspár András | 2015. február 3. 15:50
A magyar kockázatitőke-piacot alaposan felpörgette a Jeremie-program. Egy friss felmérés szerint főleg startupok juthattak pénzhez - a program vége azonban vészesen közeleg, még soktízmilliárd forintot kell kihelyezniük a nyertes cégeknek december 10-ig. Sosem volt még ekkora esély az induló cégek előtt - kérdés, hogy van-e elegendő jó startup, amibe érdemes milliókat feccölni.
KKV Mitől lesz értékes egy vállalat? 
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 19:55
Nem árt például a közös gondolkozás a mindennapokban. A kutatás-fejlesztésen, az irányításon is sok múlik. A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. második generációs tulajdonosa, Kürti Tamás az Egyesült Államokban (is) tanulmányozta, hogy milyen a jó family business. Videóinterjú
KKV Közelegnek a boldog nyugdíjasévek: a csúcson kell kiszállni 
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 14:30
Egy nemzetközi felmérés szerint a cégek mindössze harmada éli túl a cégutódlást, a többi elvérzik. A családi vállalkozások közül minden másodikat eladnak az alapító-tulajdonosok. Vajon miért? Mennyire készültek fel a cégvezetők arra, hogy egyszer vissza kell vonulniuk? Videóinterjú
KKV Miért jobb egy családtag, mint egy menedzser? 
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 10:21
Mi a jobb, ha a család vagy egy menedzsment irányítja a céget? Bárány László, a Master Good Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója az előbbi mellett tett le a voksát. Közvetlenül a rendszerváltás után lett magánvállalkozó, cégét abban a tudatban építette fel, hogy egyszer a fiai fogják vezetni. Videóinterjú
KKV Így tud nagyra nőni egy magyar cég - a jobbakért versenyeznek a bankok 
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 17:23
Idén tovább bővítené gyárát a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonosa. Balogh Levente exportbővülésben és újabb gyártósorban gondolkodik, ehhez azonban banki hitel is kell. A Privátbankár.hu-nak azt mondta: az üzleti környezet biztató, az adózáson lenne még mit javítani. Videóinterjú
Befektetés Hiába van pénz, ha idő nincs - mi legyen a vagyonnal? 
Privátbankár.hu | 2014. május 9. 12:38
Pénzük van, de idejük nincs - nekik, a vagyonosabb vállalkozóknak, cégvezetőknek találták ki a privát vagyonkezelést. 30-40 millió forint alatt azonban senki ne is álmodjon privát vagyonkezelésről, amit nem szabad összetéveszteni a magánbanki szolgáltatásokkal. Videóinterjú.
KKV Megfojthatja a korán tőzsdére lépő céget a konkurencia 
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 06:50
A cégek fejlődési pályája és piaci helyzete is döntő lehet annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy milyen utat válasszunk a forrásbevonás terén - hangzott el a Privátbankár.hu Cégutódlás, cégvezetés konferenciáján.
KKV Ne szólj bele, épp pénzt keresünk neked! 
Nagy László Nándor | 2014. május 7. 14:10
Néhány jogszabály még hiányzik ahhoz, hogy el tudjon indulni a bizalmi vagyonkezelés, ám az új Parlament felállásával ismét beindulhat a jogalkotás, aminek következtében ez az új intézmény az év végétől pöröghet fel – mondta el Kalocsai Zsolt, az RSM-DTM elnök-vezérigazgatója a Privátbankár.hu konferenciáján.
KKV Miért nem tudják átlépni árnyékukat a magyar kkv-k? 
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 13:00
A tulajdonosoknak be kell látniuk, hogy minden cégnek a saját „sportágában” kell világbajnoknak lenni. Sokszor az a fejlődés gátja, hogy a cégvezetők félnek az új megoldásoktól. Muszáj képezni magunkat - mondták el a szakemberek a Privátbankár.hu konferenciáján.
KKV Családi vállalkozások: hogyan csinálnak multicéget a Szentkirályiból? 
Nagy László Nándor | 2014. május 7. 11:50
A hazai vállalkozások 80 százaléka családi cég - ennek minden előnyével és hátrányával. A nagy kérdés mindig az, hogy ki viszi majd tovább az üzletet; a Privátbankár.hu konferenciáján egy igazi, működő példát mutattak be arra, hogyan veheti át a következő generáció a céget. A Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa pedig elmondta, hogyan lehet multi egy családi vállalkozásból.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG