Feminizmus
Nemzetközi Nők napján fakanalat kaptak a nők Írországban 
Privátbankár.hu | 2024. március 10. 08:53
Írországban a nemzetközi nőnapon tartott népszavazáson nagy arányban utasították el a nők alkotmányban rögzített társadalmi szerepével kapcsolatos reformot.
Makro / Külgazdaság Nőuralom lesz egy új európai kormányban  
Privátbankár.hu | 2023. november 20. 15:46
Bejelentette új koalíciós kormányának összetételét a spanyol miniszterelnök hétfőn Madridban. Az új kormányban többségben vannak a nők.
Makro / Külgazdaság Túl messzire ment a feminizmus Dél-Koreában? 
Litván Dániel | 2022. január 5. 18:44
Néhány évtizede Dél-Koreában még az asztalhoz sem ülhettek le a nők a férfiak mellé, a mostani fiatal férfiak viszont már úgy érzik, túl messzire ment a feminizmus, és kevesebb lehetőséghez jutnak a nők pozitív diszkriminációja miatt. Az adatok ugyan nem támasztják ezt alá, de radikális antifeminista mozgalmak így is egyre nagyobb teret nyernek, és a fiatal szavazók jóindulatát kereső elnökjelöltek is felfigyeltek a lehetőségre.
Makro / Külgazdaság Történelmi lépés a világ egyik leggazdagabb országában - mostantól minden megváltozik? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 27. 20:20
Komoly előrelépést tett a jövő felé Szaúd-Arábia, miután tegnap hivatalosan is zöld lámpát kapott az arab országban élő nők régi álma. Királyi rendeletben engedélyezték azt, hogy ne csak a férfiak vezethessenek autót, és egyre több jel utal arra, hogy az ország lassacskán, de halad az egyenjogúság felé.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG