Fogyatékkal élők
Makro / Külgazdaság Finomították a spanyol alkotmányt a fogyatékossággal élők miatt 
Privátbankár.hu | 2024. január 25. 17:55
Módosította az alkotmányt a fogyatékossággal élők méltó megnevezése érdekében a spanyol parlament csütörtökön Madridban.
Makro / Külgazdaság Horrorkörülmények között tarották a gondozottakat egy erdélyi otthonban 
Privátbankár.hu | 2023. július 28. 15:46
Romániában újabb szociális intézményben, egy Maros megyei gondozóközpontban találtak embertelen körülményeket az ellenőrző szervek, az ügyben ügyészségi vizsgálat indult - közölte pénteken a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).
Karrier Autista robot az osztályban: ettől lesznek toleránsabbak a gyerekek? 
Balkó Rita | 2017. május 1. 15:05
A robotok használata az élet már szinte minden területére bekúszott: ott vannak a gyárakban, bankfiókokban, recepciókon. A mesterséges intelligencia programozásakor azonban a gondolkodásunk olyan területeire is figyelnünk kell, amire a tudomány még nem talált megoldást – például a mentális betegségekre. Egy izgalmas szoftver és egy kis robot jelentheti a megoldást az autizmussal élők befogadására és integrációjára?
Pénzügyi szektor Itt van Matolcsyék javaslata: akadálymentesítik a bankokat? 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 10:26
A jegybank szerint nyitni kell a speciális igényű ügyfelek felé is.
Pénzügyi szektor Könnyebben intézhetik a pénzügyeiket a fogyatékkal élők  
Privátbankár.hu | 2017. március 24. 14:34
Esélyegyenlőségi ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzintézeteknek a speciális igényű ügyfelek megfelelő kiszolgálásához.
Személyes pénzügyek Tudtad? Még több pénzt kaphatnak autóvásárlásra a fogyatékkal élők  
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 13:53
Áprilistól tovább nőtt a támogatás összege.
Személyes pénzügyek Erről meg ne feledkezz, mert sok pénzt bukhatsz!  
Privátbankár.hu | 2016. március 21. 09:31
Aki tavaly év közben nem nyilatkozott arról, hogy milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadója illetve az adóalapja, nem késett le semmiről. Május 20-ig még lehet pótolni az kedvezményeket.
Karrier Miért nincs fogyatékos kollégád? Az igazi akadályok a fejünkben vannak 
Privátbankár.hu | 2015. december 11. 15:45
Vajon kevesebbet keresnek a megváltozott munkaképességű emberek? Igen, de nem azért, mert hátrányosan megkülönböztetik őket - mondja a szakértő. Sok cég azért nem akar fogyatékkal élőket alkalmazni, mert úgy gondolja: túl nagy terhet jelentene az akadálymentesítés - pedig elsősorban nem rámpákra és liftekre van szükség, hanem sokkal inkább mentális akadálymentesítésre. A Napi kommentárban Pulay-Virág Borbála, a Salva Vita Alapítvány programvezetője beszélt a tapasztalatokról - a beszélgetés második része.
Karrier Nagyobb érték lehet a megváltozott munkaképességű kolléga, mint gondolnád 
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 20:32
Még mindig nagyon elmarad Magyarországon a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatottsági szintje a nem fogyatékkal élőkétől. Hiába vannak állami ösztönzők, a munkáltatók félnek a lehetőségtől. Pedig a tapasztalatok jók: a munkaerő megbízhatóbb, lojális, szemléletében pedig szinte mindig újszerű, ami hatalmas piaci előnyt jelenthet.
Makro / Külgazdaság Élni, de hogyan? Itt a legnehezebb a fogyatékossággal élők helyzete 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 8. 14:30
Nógrád megyében vannak a leghátrányosabb helyzetben a fogyatékossággal élők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint: amellett, hogy ebben a megyében a legnagyobb a fogyatékosság által akadályozottak aránya, az iskolai végzettség tekintetében is az utolsó helyen áll, és a foglalkoztatottak aránya is itt a legalacsonyabb. A legjobb helyzetben a fővárosban és Pest megyében, valamint a Nyugat-Dunántúlon élnek.
Pénzügyi szektor PSZÁF: így kellene a bankoknak bánni a fogyatékkal élőkkel 
Privátbankár.hu | 2012. november 16. 10:24
A fogyatékkal élőknek a többi ügyféllel azonos minőségű, de speciális igényeikhez igazodó szolgáltatásban kell részesülniük – szögezi le alapelvként a pénzügyi szervezetek számára kiadott friss ajánlásában a PSZÁF. A hatóság érdekképviseletekkel és pénzügyi szolgáltatókkal folytatott konzultációk eredményeként számos jó gyakorlati megoldás alkalmazását ajánlja a piaci szereplőknek.
Pénzügyi szektor Hogyan bánnak a bankok a fogyatékkal élőkkel? A PSZÁF utánajár 
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 11:04
Hogyan figyelnek a biztosítók a fogyatékkal élőkre? Mennyire akadálymentesek a bankfiókok? A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete átfogó felmérés keretében összegzi a pénzügyi szervezeteknek a fogyatékkal élő személyekkel kapcsolatos gyakorlatát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG