Gazdasági előrejelzés
Makro / Külgazdaság Nagyot rontott a globális gazdaság kilátásain az IMF 
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 16:23
Jelentősen romlottak a világgazdaság idei kilátásai a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden ismertetett, legfrissebb előrejelzése szerint a szervezet előző, áprilisi előrejelzése óta.
Benchmark Helyreállítás akadályokkal: ahogy az IMF a magyar és az európai gazdaságot látja 
Bod Péter Ákos | 2021. október 28. 05:37
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a Világbankkal közösen tartandó együttes közgyűlése előtt közzétette legújabb globális gazdasági előrejelzését, amiben az idén tavaszi, áprilisi adataihoz képest elég jelentős változások találhatók: számos jelzőszám a korábbinál jobb, dinamikusabb pályát vetít előre.
Makro / Külgazdaság Politikai kockázatokat hozott a járvány a gazdasági hanyatlás mellett: mire számíthat a magyar gazdaság? 
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 09:41
A globális GDP ebben az évben 4,8 százalékkal csökkenhet, jövőre pedig 4,4 százalékos növekedésre van kilátás - derül ki a Coface friss elemzéséből. A hitelbiztosító Magyarországon 6,1 százalékos hanyatlást valószínűsít. A világkereskedelem az idei jelentős, több mint 10 százalékos visszaesés után alig több mint 3,5 százalékos többlet várható. A Coface szakértői arra is rávilágítanak, hogy a járvány miatt a világ több pontján fokozódik a politikai és társadalmi sérülékenység rizikója.  
Makro / Külgazdaság Nem sok jót jelez Magyarországnak az új brüsszeli jóslat 
Király Béla | 2020. július 7. 20:11
Kis mértékben rontotta a közösségre vonatkozó gazdasági előrejelzését az Európai Bizottság. Szerintük növekedtek a kockázatok, így továbbra sem lehet tudni, hogy a járvány második hullámát korlátozások nélkül megúszhatjuk-e.
Makro / Külgazdaság Fekete jövőt jósolnak Magyarországnak 
Privátbankár.hu | 2020. június 10. 14:16
A nyugati világ és Magyarország vezetői is úgy kezelik, hogy túlvagyunk a koronavírus-járványon, és ennek következményeivel nem igazán kell a jövőben számolni. Az OECD szakértői szerint viszont reális veszélyt jelent, hogy jön egy második hullám, amely további gazdasági visszaesést okozhat. Ha csupán egy hullám volt, Magyarország akkor is megszenvedi szerintük a járványt.
Makro / Külgazdaság Van aki Vargáék, van aki Matolcsyék mellett áll az idei GDP kapcsán 
Baka F. Zoltán | 2020. május 14. 12:33
Egyelőre a három százalékos visszaesés a hivatalos várakozás, de nem lehet kizárni, hogy a kormány felülvizsgálja az idei és jövő évi gazdasági előrejelzését.
Makro / Külgazdaság Ennek senki nem fog örülni: megjelent a legújabb IMF-jóslat 
Privátbankár.hu | 2019. július 23. 15:18
Rontottak az idei és a jövő évi GDP-előrejelzésen is.
Makro / Külgazdaság A kanyarban már ott a lassulás - mit várnak Magyarországtól? 
Privátbankár.hu | 2019. május 21. 11:27
Lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése idén és jövőre az OECD legfrissebb, kedden megjelent előrejelzése szerint.
Makro / Külgazdaság Munkaerőhiány, Brexit – mi fogja visszahúzni a magyar gazdasági növekedést? 
Privátbankár.hu | 2019. január 16. 12:22
Régiónk gazdasági növekedése várhatóan 2019-ben is megőrzi erőteljes ütemét. A növekedés fő motorjai a fogyasztás, a külföldi működőtőke-befektetések (FDI), az EU-források és a digitális átállás lesznek. Hosszú távú régiós kilátásait és a növekedés fő mozgatórugóit az idei bécsi Euromoney The CEE Forum keretében tartott workshopon mutatta be az UniCredit.
Makro / Külgazdaság A harag és keserűség kora – vészjósló előrejelzés jött 
Privátbankár.hu | 2018. december 5. 16:36
A Nemzetközi Valutaalap vezetője már 2040-ről beszél.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG