Gázpiac
Részvény / Deviza / Áru Eséssel nyitotta a hetet a gáz ára 
Privátbankár.hu | 2023. június 12. 19:50
A pénteki záráshoz képest több mint 3 százalékkal lett olcsóbb a TTF-típus a rotterdami gáztőzsdén.
Makro / Külgazdaság Németország tényleg elengedte Putyin gázát 
Privátbankár.hu | 2023. február 10. 19:46
A tavalyi nagy emelkedés után csökkenésnek indult a földgáz ára Németországban, és egyre kevésbé valószínű, hogy a vezetékes orosz szállítások kiesése gondot okoz az ellátásban a következő télen - írta pénteken a Die Welt.
Részvény / Deviza / Áru 415-re kúszhat vissza az euró, ne csak forintba fektessünk 
Eidenpenz József | 2023. január 19. 17:51
A meleg mentette meg Európát és Magyarországot gazdaságilag a gázárakon keresztül, a következő tél szempontjából is biztatók a folyamatok, de jöhetnek meglepetések. A forint újra gyengülésnek indulhat, ezért a kockázatkerülő befektetők portfólióját is devizával lehet érdemes színesíteni – mondják az Equilor elemzői.
Vásárló Van, aki nálunk is drágábban kapja a gázt 
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 09:21
Nem Magyarország orosz gáztarifája a legmagasabb Európában, a magyar árak európai összehasonlításban versenyképesek - mondta a Népszabadságnak Szergej Komljev, a Gazprom exportcégének szerződésekért és árakért felelős vezetője.
KKV Jól jövedelmez a magyar autóipar a Messer-nek 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 16:27
A magyarországi autógyáraknak köszönhetően a válság ellenére is nőtt tavaly az ipari gázokat előállító Messer Hungarogáz Kft. árbevétele.
Vásárló A gázpiaci aggodalmakat is enyhíti a meleg tél 
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 16:39
Van elegendő földgáz, a biztonsági tárolók szinte majdnem tele vannak, melyhez nagy mértékben hozzájárult a viszonylag enyhe időjárás is. Az elmúlt hónapokban tárgyalásokat folytatott Ukrajna és Oroszország és a földgáz árának mérsékléséről Ukrajna ugyanis nem akar 250 dollárnál többet fizetni az orosz földgázért ezer köbméterenként. Az ukrán kormány végül nem bírta árcsökkentésre bírni Moszkvát.
KKV Elmaradt, és idén már nem is lesz orosz-ukrán gázmegállapodás 
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 07:25
A Gazprom orosz gázipari cég vezetője bejelentette, hogy Ukrajna és Oroszország nem állapodott meg új gázszerződésről. Alekszej Miller elmondta, hogy a Naftogaz ukrán földgázvállalat és a Gazprom az év végéig nem ír alá megállapodást a gázimportról.
KKV Az MVM már a gáztőzsdére gyúr 
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 14:59
A következő két év profitjából, beruházásokból, eszközértékesítésből és hitelekből finanszírozná a közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művek csoport a stratégiájában megjelölt növekedést, amelynek része a gázpiacra lépés és a gáztőzsde létrehozása is. Magyarország nagy előnye, hogy jelentős a tárolókapacitás.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG