<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Harcos Mihály
Vállalat Rengeteg cég fog perre menni a NAV ellen
Privátbankár.hu | 2016. március 23. 11:18
2017 elejétől hatályba léphet az adóhatósági határozatokkal szembeni jogorvoslatok új szabályozása. Az új jogorvoslati rendszerben a vállalkozások fellebbezés helyett rögtön a bírósághoz fordulhatnak, a bírósági eljárás pedig várhatóan kétfokozatú lesz, szemben a jelenlegi egyfokú bíráskodással. A Deloitte Legal adóperes szakértője foglalta össze a tervezett új szabályozás legfontosabb szempontjait.
Adó Az Európai Bíróság elé citálják a NAV-ot?
Privátbankár.hu | 2014. március 18. 15:30
Egy ügyvédi iroda szerint ez csak idő kérdése a visszaigényelt áfa jogtalan visszatartása miatt. Szakértők szerint a késedelmes kiutalások aránytalanul nagy terhet jelentenek a vállalkozásoknak, ráadásul az adóhatóság az uniós előírásokat is megsérti. Tényleg nem maradt más megoldás, csak az Európai Bíróság?
Adó Védd magad: a bíróságon már nem titkolózhat az adóhatóság
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 11:12
Bírósági eljárás esetén még adótitokra hivatkozva sem tarthatja vissza kapcsolódó vizsgálatokból származó bizonyítékait a NAV, így könnyen előfordulhat, hogy az adózó méltányosabb eljárásra számíthat egy adóper, mint egy adóhatósági vizsgálat esetén.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló