Indexek
Részvény / Deviza / Áru Megfejtették az európai tőzsdék emelkedésének titkát 
Eidenpenz József | 2024. március 4. 05:44
Nemcsak az USA-ban van Csodálatos Hetes, amely a részvényindexek emelkedésének zöméért felelős, hanem Európában is számon tartanak egy csapat kiemelkedő óriást. Ezek még előnyöket is kínálnak az amerikai részvénycsoporthoz képest, miközben függetlenedni tudnak a stagnáló európai gazdaságtól. Önmagát erősítő spirál lesz? A nagyok egyre nagyobbak lesznek?
Részvény / Deviza / Áru Megőrülnek a befektetők egy papírért, ez a fém lehet az év nyertese 
Eidenpenz József | 2024. február 6. 12:09
A tőzsdeindexek keveset változnak, a forint is stabil, de a gyorsjelentések komoly mozgásokat képesek okozni egyes papírok árfolyamában. Az egyik fém végre megindulhat, miután tavaly szerény emelkedéssel tudott zárni. Nem vásárolnak télikabátot a magyarok, megint nyert a bitcoin-mániás elnök.
Részvény / Deviza / Áru Nyolc éves mélyponton a hazai lakáspiac, tovább esik a Richter 
Eidenpenz József | 2023. január 2. 12:01
Az európai tőzsdék szépen emelkednek, a Richter és az OTP azonban lehúzzák a BUX-ot. A forint gyengült, nem bír huzamosabb ideig a 400-as szint alatt maradni az euró, de ez változhat, ha jobb hírek jönnek a gazdaságból. Négy évre kell tervezni, ha valaki bitcoint vesz, ez eddig legalábbis mindig bejött.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárki vásárolt osztalékpapírokat, 357 felett az euró 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 2. 11:15
Ismét beindultak az európai tőzsdék, az átlagos indexemelkedés 1,3 százalék körüli. Térségünk azonban lemaradt, Varsóban és Budapesten is mérsékelt a nyereség. A forint is gyengül, miközben a dollár visszapattant az 1,2-es szintről az euróval szemben. Soros György vagy menedzserei sziklaszilárd osztalékpapírokat vásároltak. Újabb fontos indexet rendeznek át, öt új papír érkezik.
Részvény / Deviza / Áru Certifikátok: akinek nincs pénze, így is spekulálhat 
Eidenpenz József | 2016. július 7. 08:11
A kispénzű befektetők egyik kedvenc eszköze a certifikát, amely viszonylag kis tőkebefektetéssel is megvásárolható, és olyan termékek válnak általa elérhetővé, amelyek nincsenek a hazai tőzsdén. A tőkeáttételes formáikkal megtöbbszörözhető a befektető nyeresége, de rossz esetben a vesztesége is.
Részvény / Deviza / Áru Az utolsó pillanatban megmenekült a BUX, emelkedett a Richter 
Eidenpenz József | 2016. július 6. 18:11
Szerdán megint az aggodalmak kerekedtek felül a tőkepiacokon, főleg a Brexit, meg az amiatt esetleg fellépő recesszió volt a középpontban. Az európai tőzsdék jó nagyot estek, a budapesti viszont kissé emelkedett, a forint is erősödött valamelyest. Újabb csúcsokat döntögetnek a menedékeszközök.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG