Kapitalizmus
Benchmark Infláció, kamatlábak: megismételjük a hetvenes éveket? 
Pogátsa Zoltán | 2021. november 25. 05:31
"Akik nem ismerik a történelmet, kénytelenek lesznek megismételni azt" – tudjuk George Santayana filozófustól.
Vállalat Szép új kapitalista világ: nem működhetnek tovább úgy a cégek, ahogy eddig 
Privátbankár.hu | 2020. június 20. 18:07
2019 nyarán az USA legfontosabb vállalatvezetőiből álló Business Roundtable megkérdőjelezte az évtizedek óta uralkodó dogmát, mely szerint egy vállalat kizárólag a részvényeseinek tartozik felelősséggel, és az érintettek érdekeinek képviselete mellett szállt síkra. Ez mindeddig puszta szándéknyilatkozatnak tűnt, de a Fidelitynél úgy gondolják, a helyzet most változni fog. A globális cégek nem remélhetik, hogy a tevékenységüket (és profitjukat) érintő egyre szigorúbb nyilvános ellenőrzés közepette változatlan formában folytathatják a működésüket, miközben a tágabb gazdaság a túlélésért küzd.
Makro / Külgazdaság Ez a könyv forgatta fel a világot - magyarul is kiadják Piketty-t 
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 17:17
Az utóbbi évtizedek legnagyobb visszhangját kiváltó könyve Piketty A tőke a 21. században című műve - most magyarul is megjelenik.
Makro / Külgazdaság Meghökkentő eredmény: a kommunisták imádják kapitalizmust? 
Privátbankár.hu | 2014. október 15. 20:00
Noha az Egyesült Államok a kapitalizmus mintaképe, a kínai, indiai és vietnámi lakosság jobban hisz a szabad piac adta lehetőségekben, mint az amerikaiak. A válság sújtotta országokban sokat veszített népszerűségéből a kapitalizmus: ahol minden negyedik ember állástalan, nehéz ünnepelni a szabad piacot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG