<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Katona Zsolt
KKV Külföldi álmok: honnan tudja egy magyar cég, hogy van esélye labdába rúgni?
Privátbankár.hu | 2018. május 4. 06:09
Nagyobb eséllyel szerezhetnek tőkét a befektetőktől az exportáló cégek, amelyek a hazainál nagyobb méretű és jelentős vásárlóerővel rendelkező piacokon is helytállnak - de honnan lehet tudni, hogy egy cég megérett a külpiaci színre lépésre? Katona Zsoltot, az MFB Invest vezérigazgatóját kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Így ünnepelték a tőzsde szülinapját – fotókkal
Eidenpenz József | 2015. június 22. 10:16
Június 21-én volt 25 éves a Budapesti Értéktőzsde, ebből az alkalomból az öt, ma is működő alapító tag együtt nyomta meg a kereskedés kezdetét jelző jelképes csengőt.
Részvény / Deviza / Áru 15 érdekes tény a tőzsdéről – válságból lufiba, lufiból válságba
Eidenpenz József | 2015. június 16. 10:31
A napokban lesz 25 éves a Budapesti Értéktőzsde, aminek alkalmából sok érdekességet gyűjtöttek össze a tőzsde vezetői. Tudta, melyik volt az eddigi legmagasabb BUX-érték, mekkora hozamot lehetett volna a BUX indexszel elérni, és hány bróker kereskedett eddig a parketten?
Részvény / Deviza / Áru Hány embert ijesztettek el a brókerbotrányok a tőzsdézéstől?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 13:51
Egyelőre nem érzik a tőzsdén a brókerbotrányok hatásait, ez néhány más, pozitív fejleménynek is köszönhető. A forgalom remélhetőleg nem csökken tovább.
Részvény / Deviza / Áru Így lehetne négyszer ennyi új munkahely Magyarországon
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 16:30
Miért jó a társadalomnak, ha tőzsdére visznek egy céget, lehetséges, hogy minden szereplő profitál belőle? Hogy teremt munkahelyet az, ha egy cég tőzsdére megy? Interjú Katona Zsolttal, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Londonban jó, de a legjobb itthon? Visszajöhet még a Wizz Air?
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 12:33
Kudarcnak érzi a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, hogy nem a budapesti, hanem londoni tőzsdére megy a Wizz Air. Katona Zsolt elmondta: minden eszközzel igyekeztek meggyőzni a légitársaságot, ám a tulajdonos hozott egy stratégiai döntést, ami már túlmutat a parkett lehetőségein.
Deviza / Áru A tőzsdére terelnék a gazdákat is
Privátbankár.hu | 2014. május 9. 10:33
Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken a magyar agrárgazdaság és a magyar árupiac fejlesztésének elősegítése érdekében.
Makro / Külgazdaság Ezért érdemes tőzsdére menni a magyar cégeknek
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 18:00
Mikor érdemes tőzsdére mennie egy cégnek? Mit tesz a tőzsde azért, hogy vonzóvá váljon a magyar cégeknek? Mit nyer egy cég azzal, ha tőzsdére lép? Milyen kihívások várnak egy tőzsdére készülő vállalkozásra? Miért fogynak a brókercégek? Mit hozhat a Növekedési Hitelprogram?
Részvény / Deviza / Áru Már biztos: új világot hoz a magyar tőzsdén a Mikulás
Privátbankár.hu | 2013. november 25. 11:48
A BÉT igazgatósága döntött: többhónapos előkészítés után, a sikeres teszteket követően december 6-án reggel 9 órakor indul a Budapesti Értéktőzsde új, Xetra nevű kereskedési rendszere. A hazai tőzsdén jegyzett cégek Európa 18 országának kereskedőivel, befektetőivel kapcsolódnak össze közvetlenül, míg a hazai befektetési szolgáltatók és befektetők több ezer új befektetési eszközhöz kapnak közvetlen elérést.
Részvény / Deviza / Áru A győrieknek is megmutatják, hogyan kell tőzsdézni
Privátbankár.hu | 2013. április 17. 11:20
Április 25-én, csütörtökön „Tőzsde. Mindenkinek.” címmel Győr városába érkezik a Budapesti Értéktőzsde ingyenesen látogatható roadshow-ja.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsde, mindenkinek – Ingyenes tőzsdei programok Budapesten
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 11:38
Március 19-én a Budapesten indul útjára a Budapesti Értéktőzsde öt állomásból álló, ingyenesen látogatható nyíltnap-sorozata, amelyen az érdeklődők előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken ismerkedhetnek meg közelebbről a tőzsde világával. A roadshow-n számos, a tőzsdén kereskedő befektetési szolgáltató kiállítói standja is megtalálható, ahol a látogatók közvetlenül tehetik fel kérdéseiket a szakembereknek.
Részvény / Deviza / Áru Hogy kerültek ezek a tőzsdére? A kategóriából kiderül - újdonság a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 3. 09:51
Mától új részvénypiaci kategóriát vezettek be a Budapesti Értéktőzsdén: itt a Részvények „T”. A korábban technikai bevezetéssel a tőzsdére került cégek egy évet kapnak a B-ben maradásra.
Részvény / Deviza / Áru Röpködtek a százezres büntetések a tőzsdén: 4 céget is elkaszáltak
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 09:29
Szétcsapott a renitens társaságok között a tőzsde vezérigazgatója: három céget 300 ezer forintos büntetéssel sújtott szerdán, egy cég pedig megúszta 100 ezer forintos szankcióval a szabálytalankodást. Az esetek többségében a beszámolókkal, jelentésekkel, a határidők be nem tartásával volt probléma. Az érintettek között van az ezer sebből vérző E-Star is.
Részvény / Deviza / Áru Lantos: Ami ma igaz a kormánynál, holnap már nem lesz az
Eidenpenz József | 2012. június 21. 15:32
Nagyon alacsony a tőzsde forgalma az idén, a 2007-esnek csak mintegy harmada. Az állam sokat tehetne ennek javításáért, de nem szerepel a tervei között. Viszont ami ma igaz a kormánynál, az holnap már nem az, ha pénzzavarba kerül, ki tudja, talán a tőzsdén is privatizál majd – hangzott el a Budapesti Értéktőzsde jubileumi konferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Exkluzív: állami vállalatokat csábítana a tőzsdére az új vezérigazgató (interjú)
Gáspár András | 2012. május 23. 06:20
Katona Zsolt a tőzsdei kereskedési rendszer zökkenőmentes cseréje mellett egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a gazdasági-politikai döntéshozókkal az eddigieknél szorosabb együttműködést tudjon kialakítani. A tőzsde új vezérigazgatója a Privátbankárnak adott interjúban elmondta: új kategóriákat vezetnek be a tőzsdén, és hamarosan új vállalatok is érkezhetnek a parkettre. Szeretnének néhány állami mamutot is a BÉT-re csábítani.
Karrier Katona Zsolt a tőzsde új vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 10:21
A Budapesti Értéktőzsde Igazgatósága 2012. május 15-i hatállyal Katona Zsoltot nevezte ki a Tőzsde új vezérigazgatójának. Katona korábban az ING csoport befektetési szolgáltatási területét irányította, és már a '90-es évek elején, a kikiáltásos rendszerben is tőzsdézett.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos