Lenin
Makro / Külgazdaság Lenin tényleg él, digitálisan beszélt a kongresszuson 
Elek Lenke | 2023. november 1. 14:22
Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog - A fiatal orosz kommunisták a szovjet Komszomol évfordulóját ünnepelték.
Makro / Külgazdaság A török Trianon és Erdogan revansizmusa 
Káncz Csaba | 2020. augusztus 16. 12:12
A Sèvres-i békeszerződés traumája máig arra szolgál a török politikusok számára, hogy hangsúlyozzák: az ország szuverenitását és területi integritását minden oldalról veszély fenyegeti.  A török kormányzó konzervatív oldal már nem csinál titkot abból, hogy az első világháború utáni rendezés revíziójára tör. Káncz Csaba jegyzete  
Makro / Külgazdaság Egy évszázaddal a forradalom után végső nyugalomra lelhet annak vezetője 
Fellegi Tamás | 2017. április 21. 06:05
A Szovjetunió felbomlása óta időről időre felmerül, hogy alapítóját el kellene temetni, ahelyett, hogy moszkvai mauzóleumában mutogatnák őt bebalzsamozva. Eddig megosztotta a kérdés az oroszokat, most azonban a parlament napirendre tűzi a kérdést, 100 évvel a Lenin által kirobbantott forradalom után.
Makro / Külgazdaság Egy vonat, amely megváltoztatta a világtörténelmet 
Káncz Csaba | 2017. április 13. 12:45
A német vezérkar által átdobott Lenin pontosan egy évszázada zakatolt Petrográd felé. De mit tehetett volna II. Miklós cár, hogy birodalmát és saját életét megmentse? Nos, még időben hallgathatott volna saját belügyminiszterére, aki 1914 februárjában egy látnoki erővel bíró följegyzést írt a cár számára.
Makro / Külgazdaság Leninnel együtt a mauzóleumot is renoválják Moszkvában 
Privátbankár.hu | 2012. december 25. 10:32
A szovjet forradalom vezére bebalzsamozott holttestének menetrendszerinti karbantartásával egy időben a Lenin mauzóleumot is felújítják, amelyet most egy felfújható fehér sátorral takartak le.
Adó Vámosi-Nagy: minek vezették be egyáltalán az evát? 
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 15:24
Amióta Lenin azt mondta, hogy nem minden kompromisszum elvtelen, azóta minden elvtelenséget kompromisszumnak hívnak - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs az eva kivezetéséről. Sokan otthagyhatják az evát az utolsó évében
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG