<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Magyar-amerikai kapcsolat
Makro / Külgazdaság Történelmi mélypontra zuhantak a magyar-amerikai kapcsolatok - interjú a biztonságpolitikai kutatóval
Káncz Csaba | 2022. április 2. 12:21
Az orosz agresszió tükrében az amerikai kormányzat az eddigieknél is elfogadhatatlanabbnak tartja Budapest Moszkva-barát külpolitikáját - mondta lapunknak Fehér Zoltán, a Texasi Egyetem Clements Nemzetbiztonsági Központjának tudományos kutatója.  Az a tény, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei Kína legfontosabb szövetségesével, Oroszországgal kerültek egyre mélyülő konfliktusba már középtávon azt fogja jelenteni, hogy a Washington és Peking közötti versengés is egyre feszültebbé válik.  Káncz Csaba interjúja.
Makro / Külgazdaság „Nem érzem ellenszélben magamat” – interjú a washingtoni magyar nagykövettel
Wéber Balázs | 2021. május 27. 05:19
Bár már kapott jelzéseket Washingtontól a magyar demokrácia állapotát illetően, számos olyan terület van, ahol továbbra is jó az együttműködés Magyarország és az Egyesült Államok között – erről Takács Szabolcs washingtoni magyar nagykövet beszélt a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. Ezeket a területeket tekintve sem magát, sem Magyarországot nem érzi ellenszélben. A nagykövet szerint a tengerentúlon ma nyílt kultúrharc zajlik, és természetes, hogy nézeteltérések vannak egy baloldali és egy jobboldali kormány között. Ugyanakkor nem tart attól, hogy ezeknek negatív hatása lesz a gazdasági kapcsolatokra. Az interjúból kiderül az is, hogy milyen volt belülről Joe Biden beiktatása, él-e még az amerikai álom, hogyan juthatnak be magyar cégek könnyebben az ottani piacra, és mit remélhetünk az amerikai LNG-szállítmányoktól. A legérdekesebb részeket videó formában is közzétesszük cikkünk végén.
Makro / Külgazdaság Magyar-amerikai kapcsolatok: Tajtékos napok
Káncz Csaba | 2014. november 27. 13:34
A nemzetközi biztonságpolitikai fejlemények és az amerikai belpolitika dinamikája is afelé mutat, hogy a magyar-amerikai viszony előtt további komoly megpróbáltatások állnak. A fontos ajtók inkább becsukódni látszanak Budapest előtt, ahelyett, hogy kinyílnának.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG