<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Magyar-amerikai kapcsolatok
Makro / Külgazdaság Trump megint magasztalta Orbán Viktort, az amerikai sajtó viszont Tusványostól hangos
Wéber Balázs | 2022. augusztus 3. 15:21
A volt amerikai elnök szerint a magyar kormányfő a barátja, és kevés ember tud olyan sokat a világ mostani dolgairól, mint ő. Az amerikai sajtó viszont felemlegeti, hogy Orbán Viktor bő egy hete még fajkeveredésről beszélt Tusványoson. A kormányfő kedden találkozott Trumppal, holnap pedig felszólal az amerikai konzervatívok éves dzsemboriján Texasban.
Makro / Külgazdaság Orbán és Biden: érik a vihar a két kormány között - A hét videója
Káncz Csaba | 2021. január 22. 20:01
Az amerikai külügyminiszter- és pénzügyminiszter-jelölt szenátusi meghallgatásain nagyon kemény üzenetek hangzottak el Kína felé. Az Orbán-kormányra több ok miatt is borzasztóan nehéz időszak vár. Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Jó viszonyt szeretne Bidennel a washingtoni magyar nagykövet
Wéber Balázs | 2021. január 21. 10:14
Joe Biden beiktatásán Takács Szabolcs képviselte Magyarországot.
Makro / Külgazdaság Joe Biden sikere sem döntené romba az Orbán-kormányt
Wéber Balázs | 2020. november 3. 17:59
A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a magyar kormánynak nyilván előnyösebb lenne Donald Trump győzelme, ugyanakkor Joe Biden sikere esetén sem kell gyökeres fordulattól tartania: a politikai nyomás ugyan nőhet, de a gazdasági kapcsolatok aligha sérülnek.
Makro / Külgazdaság Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel
Káncz Csaba | 2019. augusztus 22. 10:01
Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.
Makro / Külgazdaság Elfogyott az amerikai türelem Orbánnal szemben – összeugrik Washington és Eurázsia
Káncz Csaba | 2018. augusztus 13. 15:01
Washington célzott szankciókkal és üzenetekkel destabilizálja Eurázsia kulcsállamainak pénzügyi rendszerét. Ebben a pattanásig feszült helyzetben elfogyott az amerikai türelem a magyar miniszterelnök kettős geopolitikai játszmája irányába.
Makro / Külgazdaság Újra válságban a magyar-amerikai politikai kapcsolatok
Káncz Csaba | 2017. április 5. 08:33
Míg a magyar külügyminisztert nem fogadták múlt héten a washingtoni külügyminisztériumban, a baltiak delegációjával mind a külügy-, mind a védelmi miniszter tárgyalt. A CEU vesszőfutása csak tovább ront a kétoldalú viszonyon. Washington már tavaly a budapesti nagykövetség első beosztottjának egy orosz-szakértő diplomatát küldött, aki tegnap kiállt a CEU zavartalan hazai működése mellett.
Makro / Külgazdaság Szijjártóék örülnek Trumpnak – jöhet a nagy összeborulás?
Privátbankár.hu | 2016. november 10. 09:20
A kormány üdvözölte az új elnököt, remélik, hogy sikerül szorosabbra fűzni a barátságot Magyarország és az USA között.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG