Mérlegalkalmazkodás
Pénzügyi szektor Büntetőadó után: kivonulhat-e néhány bank Magyarországról?
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 15:56
A magyarországi bankokat célzó, újabb "unortodox" intézkedések - köztük az idei évre szóló egyszeri pénzügyi pótlólagos adó - tovább csökkenthetik a külföldi tulajdonos bankok elkötelezettségét a magyar bankszektor iránt - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett állásfoglalásában.
Pénzügyi szektor Súlyos veszteség a magyar bankoknál - egyre nehezebben törlesztünk
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:44
2012 decemberében a vállalatok és a háztartások hitelállománya is gyorsabban csökkent, miközben a lakosság körében nőtt a késedelembe eső adósok száma. A bankszektor 2012-ben is súlyos veszteséget termelt, a szövetkezeti hitelintézetek azonban nyereségesek voltak - közölte a PSZÁF.
Pénzügyi szektor Fitch: lemondanak rólunk a nagy bankok
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 16:22
Húsz százalékkal csökkent a közép- és kelet-európai térség bankjainak tulajdonosi finanszírozása a globális pénzügyi válság négy évvel ezelőtti elhatalmasodása óta - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett felmérésében, amely szerint a bolgár és a magyar bankrendszer külföldi tulajdonosi finanszírozása esett vissza a legnagyobb mértékben a régió bankszektorai közül.
Pénzügyi szektor Simor: Ördögi körbe kerültek a bankok a magyar állam miatt
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 12:18
Inkább kínálati, semmint keresleti problémák akadályozzák a magyarországi hitelezés beindulását, ezen belül is elsősorban a bankok hitelezési hajlandóságának hiánya okoz gondot - mondta Simor András jegybankelnök a portfolio.hu által szervezett Budapesti Gazdasági Fórumon kedden.
Makro / Külgazdaság Ha nem egyezik ki a kormány a bankokkal, nagyon nehéz dolga lesz
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 12:12
A magyar gazdaság legnagyobb problémája, hogy nincs növekedés és nincsenek beruházások. Ebben segíthetnének a bankok, amihez egy kiegyezésre lenne szükség a magyar kormány és a bankrendszer között. – hangzott el a mai portfolio.hu Budapesti Gazdasági Fórum konferencián.
Pénzügyi szektor A magyar bankokból menekítik a leginkább a pénzt
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 07:39
A legutóbbi adatok tanúsága szerint a nyugat-európai tulajdonos bankok fokozatos ütemben ugyan, de folytatják közép- és kelet-európai érdekeltségeik finanszírozásának szűkítését, és a folyamat a magyar bankrendszert "aránytalan mértékben" sújtja - vélekedtek új elemzésükben az egyik vezető londoni pénzügyi-gazdasági kutatóműhely és tanácsadó cég felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai.
Makro / Külgazdaság Romániában attól félnek, elviszik a pénzt a nagybankok
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 11:38
Romániában továbbra is amiatt aggódnak, hogy az európai anyabankok a közeljövőben fokozhatják a tőke kivonását (az úgynevezett "mérlegalkalmazkodást", deleveraging-et) román leánybankjaikból. A hitellehetőségek beszűkülése keresztbe tehet a gazdasági növekedésnek.
Részvény / Deviza / Áru Óvakodjanak a befektetők a banki papíroktól
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 12:57
A Saxo Bank szakértője szerint jelenleg nem érdemes banki papírokba fektetni a folyamatban lévő mérlegalkalmazkodás miatt. Ha mégis a banki papírok mellett döntünk, akkor az európai bankokat jó messzire kerüljük el, és inkább az amerikai papírok felé fordítsuk figyelmünket.
Pénzügyi szektor Simor a bankokról: nagy baj lesz, ha mindenki egyszerre indul a kijárat felé
Privátbankár.hu | 2012. május 18. 08:42
Nincs a világon még egy térség, amely jobban függne az euróövezeti bankoktól, mint Közép-Kelet-Európa, és ez az egyik ok, amely miatt felélénkültek az aggodalmak az Európában zajló mérlegalkalmazkodás lehetséges régiós hatásaival kapcsolatban - mondta csütörtökön Londonban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
Friss
hírlevél