<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Munkaidőkeret
Karrier Milyen buktatók és tévhitek övezik a munkaidőkeret alkalmazását?
Privátbankár.hu | 2019. július 23. 20:10
Mik a leggyakoribb problémák, ha a munkaidőkeretről van szó? Tipikus hibának számít, ha a munkáltató elmulasztja tájékoztatni a munkavállalókat a munkaidőkeret kezdő és/vagy befejezési időpontjáról, vagy csak szóban hangzik el az információ.
Makro / Külgazdaság Mellényúlhatott Orbán, nehéz hetek várnak a kormányra
Wéber Balázs | 2019. január 7. 13:00
Nyugati lapok szerint a mostani tüntetések az elmúlt évek egyik legkomolyabb kihívását jelentik Orbán Viktor miniszterelnök számára. Az ellenzék immár egységesen lép fel, a kormányfő pedig legutóbbi döntéseivel – például a túlóratörvénnyel – újabb embereket fordított szembe kormányával. Ugyanakkor tény az is, hogy ezzel együtt a Fidesz még mindig népszerű – főleg vidéken.
Makro / Külgazdaság Óriási cirkusz volt a Parlamentben: elfogadták a rabszolgatörvényt
Privátbankár.hu | 2018. december 12. 13:35
Botrányos ülésen szavazta meg a kormánypárti többség a túlmunka-szabályozás módosítását: az ellenzék fütyült, elfoglalta a házelnöki pulpitust, így a padsorokból vezették le az ülést. Az ellenzék szerint szabálytalan volt az ülés. A túlórák száma egyébként eddig is növekvő trendben volt Magyarországon, a ledolgozott munkaidőben viszont a visegrádi országok között nemrég még az utolsók voltunk - így 2-3 éven belül az élre állhatunk. A fejlett országokban jellemző trenddel megyünk szembe.
Makro / Külgazdaság Azt üzeni a Fidesz, hogy dolgozzatok többet
Privátbankár.hu | 2018. november 22. 14:52
A kormánypárt szerint a munkaidőkeret elszámolásának kitolása és a túlóraszám növelése azért jó, mert aki többet akar dolgozni, az ezáltal megteheti.
Makro / Külgazdaság A munkaadók is meghökkentek az Orbán-kormány legújabb ötletén
Wéber Balázs | 2018. november 22. 13:00
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége sem tartja szerencsésnek, hogy a kormány előzetes egyeztetés nélkül emelné három évre a munkaidőkeret elszámolását, és növelné a túlórák számát. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a javaslat elfogadhatatlan, a Vasutasok Szakszervezete pedig azt egyenesen a modernkori rabszolgaság bevezetéseként értékeli.
Makro / Külgazdaság Tiltakoznak az új munkatörvény ellen
Privátbankár.hu | 2017. április 19. 13:36
A módosítás akár 400 óra plusz túlórát is eredményezhet.
Adó A mostani fizetésünk már nem olyan, mint a régi
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 3. 10:05
Augusztus elsején több, a bérszámfejtést érintő változás lépett hatályba, amelyeket először a napokban kifizetendő bérek esetében kell alkalmazni. Miben más a mostani fizetés, mint a korábbiak?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG