Munkavédelmi akcióterv
Makro / Külgazdaság 6+1 fontos szabály, ami ma megváltozik 
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 07:52
Több jogszabálymódosítás is életbe lép ma. Július elsejétől például használt lakás vásárlására is jár a korábban szocpolnak nevezett vissza nem térítendő állami támogatás, indul a mosógépcsere-program, kiterjesztik a munkahelyvédelmi akciótervet, emelkedik a rendőrök és a katonák fizetése és az autósokra is vár egy kellemetlen meglepetés.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor 300 ezer közmunkást akar  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 28. 10:14
Orbán Viktor szerint az, hogy a többen külföldön vállalnak munkát a magasabb fizetés reményében, szintén azt mutatja, a magyar ember hajlandó dolgozni a boldogulásáért. A kormányfő idehaza 300 ezer közmunkásról álmodik.
Karrier Parragh az akciótervről: új munkahelyek, GDP-növekedés jöhet 
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 17:22
Parragh László elmondta: számításuk szerint a program végrehajtása éves szinten akár 0,8-1 százalékpontos GDP-növekedést hozhat, 1,3-1,7 millió munkavállalót érinthet kedvezően, és 150-200 ezer, de akár 300 ezer kis- és középvállalkozás is választhatja valamelyik kedvező adózási formát.
Karrier Demján-Rogán: a következő 2 év ne a bérvitákról szóljon 
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 15:51
Demján Sándor szerint mielőbbi döntésre van szükség a kormány által meghirdetett, érdemi és hatékony munkahelyvédelmi tervről, hogy a kisvállalkozók mihamarabb érezhessék annak kedvező hatásait.
Adó "Közel 100 ezer forint a minimálbér": 8 éve létminimum alatt a legkisebb keresetűek 
Zsiborás Gergő | 2012. július 13. 14:54
A miniszterelnök szerint nagy eredmény, hogy "közel 100 ezer forintra" emelték két év alatt a minimálbért. A számok mögé néztünk, hogy mit is jelent ez valójában. A kormány ugyanis most a közalkalmazottak fizetését akarja rendezni, Orbán Viktor szerint jöhet az "erőteljesebb béremelés időszaka". Mire számíthatnak az érintettek?
Makro / Külgazdaság A tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról szavaz az Országgyűlés 
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 07:45
A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről is szavaz az Országgyűlés mai ülésén, amelyen további tizenkét másik előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet előtt, csütörtökön egyebek mellett a jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.
Makro / Külgazdaság Végre jön az IMF, de hol marad az eufória? Nem hisznek nekünk? 
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 14:29
A piac már beárazta a hiteltárgyalások elindulását a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), az egyeztetéseken azonban akadhatnak bizonytalanságok a napokban bejelentett intézkedések, így például a tranzakciós adó kiterjesztése miatt - vélekedett az MTI megkeresésére az ING és az MKB elemzője.
Makro / Külgazdaság Orbán: ne ijedjenek meg, Matolcsynak vannak még ötletei 
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 09:23
A kormány direkt megvárta míg a kohéziós pénzekről Brüsszelben döntenek, ezután dobta csak be 300 milliárdos "szociális adócsökkentést" - vallott színt a kormányfő a közrádió reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Demján Sándor tudja, mitől támadhat fel a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 09:10
Demján Sándor úgy véli, jó a munkahelyvédelmi akcióterv, de igazán sikeres akkor lehet, ha a termelést serkenti, vagyis ha egy gazdaságfejlesztési programmal kiegészül. A nagyvállalkozó szerint kétezer milliárd értékű beruházási alap létrehozására lenne szükség.
Adó Ősszel érhet be a kormány 300 milliárdos akcióterve 
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 07:10
Az Országgyűlés szeptemberben fogadhatja el a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi csomagot, amelynek részeként a vállalkozásoknak 100-150 milliárd forintos tehercsökkentést jelent a kedvezményezett körben meghirdetett, munkát terhelő járulékok csökkentése. Így a jelenlegi egyszerűsített adózási formák, az ekho és az eva is marad.
Makro / Külgazdaság A vállalkozók szerint kedvező hatással járhat Orbán Viktor terve 
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 07:29
A munkaadók szerint kedvező hatást válthat ki az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéscsomag, amely a kisvállalkozások támogatását célozza, és hozzájárulhat a feketemunka visszaszorításához. Ugyanakkor a szakszervezetek szerint a munkahelyteremtéshez ez még nem elég, ha a gazdaság stagnál.
Makro / Külgazdaság Miből lesz pénz a 10 pontos akciócsomagra? 
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 15:32
10 pontos akciótervet hirdetett Orbán Viktor a munkahelyek védelme érdekében - ehhez 300 milliárd forintra lesz szükség, amit az MNB-től, az Államkincstártól és a tartalékokból szeretne elvonni a kormány.
Adó Erre kell a 300 milliárd: Orbán kihirdette a munkavédelmi akciótervet 
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 14:17
Kiderült, mire kell a Matolcsy György által csütörtökön említett 300 milliárd forint, amit a frakcióval közösen nagyrészt a tranzakciós illeték kiterjesztésével vélt megtalálni a kormány. Orbán Viktor napirend előtt ismertette a kormány 10 pontos munkavédelmi akciótervét; ebben jelentős átalakítások és könnyítések szerepelnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG