<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Német államkötvény
Makro / Külgazdaság Hazánk is veszélyben: elszálló infláció és recessziós félelmek lökik feljebb a kötvényhozamokat
Tiszóczi Roland | 2022. június 29. 05:17
Az elszálló infláció és a recessziós félelmek erősödése a kötvényhozamok jelentős emelkedéséhez vezetett. Különösen az olyan feltörekvő piaci országok hitelezési költségei ugorhatnak nagyot, ahol a magas GDP-arányos államadósság mellett unortodox döntések is növelik a kiszámíthatatlanságot. Ilyen például Magyarország.
Állampapír / Kötvény Emiatt van minden, ezért szenvednek a részvények és a forint
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 14:10
Az utóbbi napokban az unásig ismert görög problémák mellett más is komolyan nyomasztotta a tőzsdéket, ráadásul olyasvalami, ami mindig is szokta. A tőzsdével foglalkozó szakirodalomban ugyanis kiemelt helyen szerepel, hogy ha magas vagy nő a kamat, akkor a részvényekből inkább a kötvények felé kezd el áramlani a tőke, és fordítva.
Állampapír / Kötvény A befektetők a fejükre estek? Továbbra is negatív hozam a német papírokon
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 15:15
Nem szűnik a kockázatkerülő hangulat a piacokon, ismét negatív hozam alakult ki a 6 hónapos német kincstárjegy-aukción - közölte hétfőn a Bundesbank.
Állampapír / Kötvény Ilyen eddig nem volt: mínuszban a német kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 12:59
Történelme során most először adott el állampapírokat negatív hozammal Németország. Az eurózóna válsága miatt egyre óvatosabb befektetők tolták le a hozamot, ugyanis egyre nagyobb tömegben keresik a biztonságos befektetéseket. Európában pedig a német Bund a legbiztonságosabb.
Makro / Külgazdaság Borúsan látja az eurózóna jövőjét a Raiffeisen Bank
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 12:23
Borús jövőt jósol az eurózóna számára a Raiffeisen Bank. A pénzintézet vezető elemzője szerint az EU-csúcs eredményei nem elegendőek a hitelezés visszaállítására, továbbra is nagy a bizonytalanság a közös politikát illetően, és úgy véli, hogy a növekedést ösztönözni a megtakarítás javára hibás út.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG