<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nobel-békedíj
Makro / Külgazdaság A háború ihlette az idei Nobel-békedíjak odaítélését is
Privátbankár.hu | 2022. október 7. 12:34
Alesz Bjaljacki fehérorosz aktivistának, az orosz Memorial emberi jogvédő szervezetnek és az ukrán Polgári Szabadságjogok Központjának ítélték oda az idei Nobel-békedíjat - jelentették be pénteken Oslóban.
Makro / Külgazdaság Elment a dél-afrikai apartheid atyja
Privátbankár.hu | 2021. december 26. 09:45
90 éves korában meghalt Desmond Tutu, dél-afrikai Nobel-békedíjas püspök, aki az apartheid elleni harc egyik szimbolikus alakja volt az országban.
Makro / Külgazdaság Afrika megrendült biztonsági helyzete – válaszúthoz érkezett a kontinens
Káncz Csaba | 2021. szeptember 16. 18:19
Nigéria és Etiópia óriási, multi-etnikus területének összetartásával küszködik, miközben Nyugat-Afrikát puccsok rázzák meg. A kontinens biztonsági helyzetét évtizedekre el fogja dönteni, hogy az afrikai szervezetek most miként kezelik ezeket az kihívásokat. 
Kultúra A koronavírus-járvány miatt idén elmarad a Nobel-díjátadó
Szarvas György | 2020. november 28. 11:09
Pontosan 125 évvel ezelőtt alapította a Nobel-díjat a svéd kémikus és feltaláló, Alfred Nobel. 1895. november 27-én kelt végrendeletében rendelkezett úgy, hogy vagyonának kamataiból évről évre részesedjenek a tudomány kiválóságai. Az összeg jelenleg kilencmillió svéd korona, azaz körülbelül 305 millió forint - a díj eszmei értéke felbecsülhetetlen. 
Makro / Külgazdaság Aktuálisabb nem is lehetne: ők kapták a Nobel-békedíjat
Privátbankár.hu | 2017. október 6. 11:41
Reméljük, a hír Észak-Koreáig is elér.
Makro / Külgazdaság Miért nem lenne jó, ha Merkel kapná a Nobel-békedíjat?
Káncz Csaba | 2015. október 9. 07:57
Merkel esetleges kitüntetése tovább növelheti a szakadékot közte és a német polgárok között. Érezve a közelgő politikai vihart, már a kormányzó konzervatívok egy csoportja is a „nyitott határok politikájának” azonnali felfüggesztését követeli. Közben Berlin és Budapest között a diplomáciai kapcsolatok újabb mélypontra kerültek.
Karrier Merkel igazán megérdemelne már egy Nobel-békedíjat?
Privátbankár.hu | 2015. február 15. 12:44
A német konzervatív CDU több parlamenti (Bundestag-) képviselője szerint Nobel-békedíjat érdemel a pártelnök-kancellár Angela Merkel az ukrán válság kezelésében nyújtott teljesítményéért.
Makro / Külgazdaság EU: ki vegye át a Nobel-békedíjunkat?
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 08:39
Nagy az öröm az európai vezetők körében az EU-nak ítélt Nobel-békedíj miatt, de még nem tudják, ki fogja azt átvenni. Az Európai Bizottság elnöke szerint a díj bátorítás is a válságból való kilábalás folytatására - írja a Bruxinfo.
Makro / Külgazdaság Magyarország is Nobel-békedíjas
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 11:47
A dolog szépséghibája, hogy csak 1/27 részben jár nekünk az elismerés, miután a Nobel-bizottság az Európai Uniót díjazta idén, a kontinens összefogásáért.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG